Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" στο νέο μνημόνιο από 199 βουλευτές
  • [02] Πλιάτσικο και αποκαϊδια στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Σάρωσε στα BAFTA η ταινία"The Artist"
  • [04] Θρίαμβος της Αντέλ στα Grammy
  • [05] Τάζει παροχές ο Πούτιν εάν εκλεγεί Πρόεδρος
  • [06] Οι ανατροπές στις ΚΟ των κομμάτων από τις εθνικές εκλογές και μετά

  • [01] "Ναι" στο νέο μνημόνιο από 199 βουλευτές

    Με 199 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε επί της αρχής η νέα δανειακή σύμβαση. Σε σύνολο 278 βουλευτών που ψήφισαν, "όχι" δήλωσαν οι 74 βουλευτές και 5 βουλευτές δήλωσαν "παρών". Οι διαρροές οδήγησαν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν "όχι" και "παρών" εκτός Κ.Ο. και άλλους 21 εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί, εκτός από τους κ.κ. Μάκη Βορίδη και Αδωνη Γεωργιάδη που παρέμειναν και ψήφισαν "ναι" και τέθηκαν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ.

    "Ναι" στη σύμβαση είπαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που στηρίζουν τη Δημοκρατική Συμμαχία εκτός από τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος δήλωσε "παρών". Κατά της δανειακής σύμβασης στο σύνολό της τάχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και όλοι ανεξάρτητοι πλην της κ. Μπακογιάννη και Γιώργου Κοντογιάννη.

    "Ικανοποιητικό" δεδομένης της δυσκολίας του χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νέο οικονομικό πρόγραμμα. Εκτιμούσαν δε ότι θα το αποτέλεσμα αυτό θα πείσει τους εταίρους.

    Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η συμμετοχή σε αυτές ήταν περιορισμένη, κάτι που δείχνει τη στήριξη του κόσμου στην κυβέρνηση. Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, εκτιμούσαν ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου ακραίων ομάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι ανατροπές στις ΚΟ των κομμάτων από τις εθνικές εκλογές και μετά

    [02] Πλιάτσικο και αποκαϊδια στο κέντρο της Αθήνας

    Εμπρησμοί σε τουλάχιστον σε σαράντα πέντε (45) κτίρια και καταστήματα, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, στην Αθήνα, ενώ σε άλλα σημειώθηκαν φθορές και πλιάτσικο.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα, απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.

    Συνελήφθησαν εξήντα επτά άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα, προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα εβδομήντα πέντε άτομα.

    Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν εξήντα οκτώ αστυνομικοί, αλλά και πολλοί πολίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

    [03] Σάρωσε στα BAFTA η ταινία"The Artist"

    Η βωβή ταινία "The Artist" κέρδισε χθες Κυριακή το βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας, άλλο ένα σημαντικό τίτλο στο μεγεθυνόμενο παλμαρέ της μόλις δύο εβδομάδες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ.

    Το γαλλικό ασπρόμαυρο φιλμ του Μισέλ Αζαναβισίς, η υπόθεση του οποίου τοποθετείται στο Χόλιγουντ την εποχή της μετάβασης από τον βωβό στον ομιλώντα κινηματογράφο, αναμενόταν από πολλούς ότι θα κέρδιζε το κορυφαίο βραβείο στην τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας των Τεχνών του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης (British Academy of Film and Television Arts, BAFTA), στη βασιλική όπερα.

    Η ταινία απέσπασε επίσης άλλα έξι βραβεία στην τελετή, περιλαμβανομένου αυτού για τον πρώτο ανδρικό ρόλο, που έπαιξε ο Ζαν Ντιζαρντέν, και της σκηνοθεσίας.

    Το βραβείο για τον πρώτο γυναικείο ρόλο πήρε η Μέριλ Στριπ για την ερμηνεία της στην ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή της αμφιλεγόμενης Μάργκαρετ Θάτσερ, την "Σιδηρά Κυρία" ("The Iron Lady").

    Η Στριπ είχε ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία για το ρόλο, περιλαμβανομένης και μιας Χρυσής Σφαίρας.

    Είναι το δεύτερο βραβείο BAFTA που λαμβάνει η Στριπ για έναν πρώτο γυναικείο ρόλο, μετά από αυτό του 1981 για την ταινία "Η Γυναίκα του Γάλλου Υπολοχαγού" ("The French Lieutenant's Woman").

    Ο Βρετανός ηθοποιός Τζον Χερτ τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη, ενώ ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε έγινε επίτιμο μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.

    [04] Θρίαμβος της Αντέλ στα Grammy

    Η Βρετανή τραγουδίστρια της σόουλ Αντέλ κέρδισε το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς, με το "Rolling in the Deep", της καλύτερης σόλο ερμηνείας ποπ τραγουδιού, με το "Someone Like You," και άλλα δύο βραβεία στην τελετή η οποία διεξάγεται στο Στέιπλς Σέντερ του Λος Άντζελες.

    Η τελετή άρχισε με τον παρουσιαστή Ελ Ελ Κουλ Τζέι να συλλυπείται την οικογένεια της Γουίτνεϊ Χιούστον και να προσεύχεται επί σκηνής γι' αυτήν. Ο θάνατος της Χιούστον μονοπώλησε σχεδόν τις συζητήσεις πριν από την εκδήλωση ενώ γίνονταν συνεχείς αναφορές σε αυτήν στην διάρκειά της.

    Η Αντέλ παραλαμβάνοντας τα πρώτα βραβεία ευχαρίστησε τους χειρουργούς οι οποίοι αφαίρεσαν έναν πολύποδα από τις φωνητικές της χορδές.

    Το ροκ συγκρότημα Foo Fighters ήταν επίσης στους μεγάλους κερδισμένους, αποσπώντας τέσσερα βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό για την καλύτερη ροκ ερμηνεία με το "Walk". Ο επικεφαλής των Φου Φάιτερς, ο Ντέιβ Γκρολ, επισήμανε ότι ο τελευταίος τους δίσκος ηχογραφήθηκε όχι σε στούντιο,

    Οι αναφορές στην Χιούστον, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες σε ένα ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες σε ηλικία 48 ετών, ήταν συνεχείς. Η Μέλανι Φιόνα, που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία της ερμηνείας R&B με το τραγούδι "Fool For You" είπε ότι η εκλιπούσα ήταν η πηγή της έμπνευσής της.

    Ανάμεσα στους υπόλοιπους νικητές --στις συνολικά 75 κατηγορίες-- ήταν και οι Τζέι Ζι και Κάνιε Γουέστ για το ραπ τραγούδι "Otis", οι οποίοι πάντως δεν εμφανίστηκαν για να παραλάβουν το βραβείο τους. «αλλά στο γκαράζ μου, με μερικά μικρόφωνα κι ένα κασετόφωνο. . .» Αυτό «δείχνει ότι το ανθρώπινο στοιχείο είναι το σημαντικό» στην μουσική, πρόσθεσε. «Δε θα στεκόμουν εδώ αν δεν ήσουν εσύ», είπε.

    [05] Τάζει παροχές ο Πούτιν εάν εκλεγεί Πρόεδρος

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίζοντας την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, υποσχέθηκε πως θα αυξήσει σημαντικά τους μισθούς στο δημόσιο, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, μειώνοντας παράλληλα κατά 20% τις τιμές των ακινήτων.

    Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα, ο Πούτιν υπόσχεται συγκεκριμένα να αυξήσει τους μισθούς των πανεπιστημιακών και των γιατρών κατά 200% από το 2013 ως το 2018, αν εκλεγεί στην προεδρία.

    Επίσης, για την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας, ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα μειωθούν κατά 20% ως 30% οι τιμές των ακινήτων.

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται αντιμέτωπος από τον Δεκέμβριο με ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησής του, οι υποστηρικτές του οποίου τον κατηγορούν ότι δίνει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

    [06] Οι ανατροπές στις ΚΟ των κομμάτων από τις εθνικές εκλογές και μετά

    Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών στην πολιτική των Μνημονίων. Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα, μετά την ψήφιση και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, η δύναμη των κομμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά, με δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές. Παραιτήσεις και ανεξαρτοποιήσεις βουλευτών, από τις εκλογές μέχρι και σήμερα, περιόρισαν τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις 131 έδρες, τη ΝΔ στις 62 έδρες, τον ΛΑΟΣ στις 14, τον ΣΥΡΙΖΑ στις 9 έδρες, με δεύτερη δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές που φθάνουν ήδη τους 63. Μόνο στο ΚΚΕ δεν υπήρξε αλλαγή δύναμης που παραμένει στη Βουλή με 21 βουλευτές.

    Οι αλλαγές στον Κοινοβουλευτικό χάρτη και κατ΄αλφαβητική σειρά βουλευτών, έχουν ως εξής:

    1. Δημήτρης Αβραμόπουλος: παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ για να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου στις 11.11.2011. Την θέση του στα βουλευτικά έδρανα κατέλαβε η Έλενα Κουντουρά.

    2. Μιλένα Αποστολάκη: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την 1.11.2011

    3. Σταύρος Αρναουτάκης: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την 30.12.2010 και την θέση του στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

    4. Ελευθέριος Αυγενάκης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ στις 23.11.2011 και εντάχθηκε στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη

    5. Μαρία Δαμανάκη: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τη θέση της Επιτρόπου στην ΕΕ στις 9.2.2010 και τη θέση της στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε ο Λάμπρος Μίχος.

    6. Ιωάννης Δημαράς: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 6.5.2010 ιδρύοντας στη συνέχεια το 'Αρμα Πολιτών

    7. Πάνος Καμμένος: ανεξαρτοποιήθηκε στις 16.11.2011 από την Κ.Ο. της ΝΔ διαφωνώντας με την Κυβέρνηση Παπαδήμου

    8. Λούκα Κατσέλη: τέθηκε εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε άρθρο για τα εργασιακά στην τελευταία επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου πριν την συγκυβέρνηση. Ανεξαρτοποιήθηκε στις 20.10.2011 και επέστρεψε στις 5.11.2011 στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αφού προηγουμένως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου. Έγινε ξανά ανεξάρτητη όταν τέθηκε με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για τη στάση στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση στις 12.02.2012.

    9. Απόστολος Κατσιφάρας: παραιτήθηκε στις 28.12.2010 όταν εξελέγη Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα του ΠΑΣΟΚ πήρε η Μαρία Κυριακοπούλου

    10. Κώστας Κιλτίδης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ στις 14.6.2010 και προσχώρησε στον ΛΑΟΣ στις 19.8.2011.

    11. Γιώργος Κοντογιάννης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ στις 24.11.2010 και προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη

    12. Φώτης Κουβέλης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια ίδρυσε τη Δημοκρατική Αριστερά

    13. Π. Κουρουμπλής: διαγράφηκε μετά το «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο και ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 29.6.2011

    14. Ευστάθιος Κουσουρνάς: παραιτήθηκε από βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις 30.12.2010 λόγω περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και στη θέση του ανέλαβε βουλευτής ο Γιώργος Κασσάρας.

    15. Αθανάσιος Λεβέντης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

    16. Γιώργος Λιάνης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 14.6.2011, διαφωνώντας με το Μεσοπρόθεσμο.

    17. Χρήστος Μαρκογιαννάκης: διαγράφηκε στις 19.8.2010 από την Κ.Ο. της ΝΔ όταν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος απέναντι από τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Ανεξαρτοποιήθηκε και προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

    18. Βασίλης Μιχαλολιάκος: παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 6.10.2010 και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε ο Παναγιώτης Μελάς.

    19. Ντόρα Μπακογιάννη: διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ όταν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, ανεξαρτοποιήθηκε στις 6.5.2010 και στη συνέχεια ίδρυσε τη Δημοκρατική Συμμαχία.

    20. Έκτωρας Νασιώκας: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 16.6.2011 διαφωνώντας με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε η Βασιλική Αλεξανδρίδου.

    21. Βασίλης Οικονόμου: ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 6.5.2010 διαφωνώντας με την πολιτική του Μνημονίου

    22. Έλσα Παπαδημητρίου: ανεξαρτοποιήθηκε στις 29.6.2011 από την Κ.Ο. της ΝΔ διαφωνώντας με την πολιτική Σαμαρά απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο.

    23. Ευάγγελος Παπαχρήστος ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 14.12.2010 διαφωνώντας με το Μεσοπρόθεσμο.

    24. Θωμάς Ρομπόπουλος: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 17.10.2011 αρνούμενος να ψηφίσει την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα κατέλαβε η Κυριακή Τεκτονίδου

    25. Σοφία Σακοράφα: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 6.5.2010 διαφωνώντας με το Μνημόνιο

    26. Μανώλης Σκουλάκης: παραιτείται από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Χανίών στις 28.12.2010 και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα καταλαμβάνει η Ευαγγελία Κουρουπάκη.

    27. Γιώργος Σουφλιάς: παραιτείται από βουλευτής της ΝΔ 13.10.2009 και τη θέση του καταλαμβάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

    28. 'Αγγελος Τζέκης: ο βουλευτής του ΚΚΕ απεβίωσε στις 16.6.2011 και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα του ΚΚΕ κατέλαβε ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης.

    29. Νίκος Τσούκαλης Ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

    30. Γιώργος Φλωρίδης: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 16.6.2011 διαφωνώντας με την πολιτική Παπανδρέου και τη θέση του στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατέλαβε ο Γιώργος Φραγγίδης.

    31. Σωτήρης Χατζηγάκης: ανεξαρτοποιήθηκε από βουλευτής της ΝΔ στις 14.11.2011 πριν τη συγκυβέρνηση καταγγέλλοντας ακροδεξιά σταγονίδια στο κόμμα του.

    32. Γρηγόρης Ψαριανός: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά.

    33. Πέμυ Ζούνη: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11.02.2012 διαφωνώντας με τη νέα δανειακή σύμβαση τη θέση κατέλαβε η 'Αννα Βαγενά.

    34. Παύλος Στασινός: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11.02.2012 στη θέση του ορκίστηκε ο Χρήστος Γκόκας.

    35. Δημήτρης Βαρβαρίγος: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11.02.2012 και στη θέση του ορκίστηκε η Μαρία Κλαυδιανού.

    36. Νίκος Λέγκας: παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ στις 12.02.2012 και στη θέση του ορκίστηκε η Θεόδωρος Σκρέκας.

    Στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της 12.02.2012 για τη νέα δανειακή σύμβαση δεκάδες βουλευτές δεν κινήθηκαν εντός της επίσημης γραμμής αγνοώντας την κομματική πειθαρχία που είχαν θέσει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι τρεις αρχηγοί ανακοίνωσαν ότι θέτουν εκτός Κ.Ο. όσους δεν ψήφισαν σύμφωνα με την επίσημη γραμμή. Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ τέθηκαν 22 βουλευτές και ένας ο Αργύρης Λαφαζάνης παραιτήθηκε από βουλευτής. Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ 21 βουλευτές τέθηκαν εκτός Κ.Ο. ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι τίθενται εκτός Κ.Ο. οι κ.κ. 'Αδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Οι βουλευτές που βρέθηκαν εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους κατά την ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης είναι οι:

    1. Σπύρος Κουβέλης

    2. Λούκα Κατσέλη

    3. 'Αννα Βαγενά

    4. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

    5. Βάσω Παπανδρέου

    6. Λάμπρος Μίχος

    7. Μαρία Κυριακοπούλου

    8. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος

    9. Βασίλης Τόγιας

    10. Γιώργος Κασσάρας

    11. Χάρης Καστανίδης

    12. Κυριακή Τεκτονίδου

    13. Χρήστος Κατσούρας

    14. Γιάννης Μιχελογιαννάκης

    15. Θεόδωρος Παραστατίδης

    16. Αλέξανδρος Αθανασιάδης

    17. Γεώργιος Παπαμανώλης

    18. Οδυσσέας Βουδούρης

    19. Μάντατζη Τσετίν

    20. Ηλίας Θεοδωρίδης

    21. Γιάννης Αμοιρίδης

    22. Χρήστος Μαγκούφης

    23. Λαφαζάνης Αργύρης, στις 12.02.2012 παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

    Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά 21 βουλευτές της ΝΔ τέθηκαν εκτός Κ.Ο. αμέσως μετά την ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Πρόκειται για τους βουλευτές:

    1. Έλενα Κουντουρά

    2. Ελίζα Βόζενμπεργκ

    3. Δημήτρης Σταμάτης

    4. Κωνσταντίνος Παπασιώζος

    5. Γιώργος Βλάχος

    6. Μιχάλης Γιαννάκης

    7. Μαργαρίτης Τζίμας

    8. Τσαμπίκα Ιατρίδη

    9. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

    10. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

    11. Μανώλης Κεφαλογιάννης

    12. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

    13. Ζήσης Τζηκαλάγιας

    14. Χρήστος Ζώης

    15. Σπύρος Γαληνός

    16. Παναγιώτης Μελάς

    17. Γιώργος Καρασμάνης

    18. Θεόφιλος Λεονταρίδης

    19. Αναστάσιος Καριπίδης

    20. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

    21. Γιώργος Βαγιωνάς

    Εκτός Κ.Ο. του ΛΑΟΣ βρέθηκαν όμως και δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ επειδή ψήφισαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης, σε αντίθεση με την απόφαση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη για αρνητική ψήφο.

    1. 'Αδωνης Γεωργιάδης: τέθηκε εκτός Κ.Ο. του ΛΑΟΣ επειδή ψήφισε υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης κόντρα στην γραμμή του κόμματος

    2. Μάκης Βορίδης: τέθηκε εκτός Κ.Ο. του ΛΑΟΣ επειδή ψήφισε υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης κόντρα στην γραμμή του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 February 2012 - 7:28:53 UTC