Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ φοροελέγχων προβλέπει το νέο μνημόνιο
  • [02] Καρναβάλι στη Ζάκυνθο με βενετσιάνικο "άρωμα" εποχής
  • [03] Οι πτωχεύσεις απείλησαν 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη πέρυσι
  • [04] Κύτταρα - ασπίδα κατά του AIDS
  • [05] Δηλώσεις Άδ. Γεωργιάδη για την ψήφο του υπέρ νέας δανειακής σύμβασης
  • [06] Υπό κατάληψη τελεί το δημαρχείο της Ρόδου, λόγω νέων μέτρων
  • [07] Aνοίγει ο δρόμος για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [08] Νέοι βομβαρδισμοί στη Χομς της Συρίας
  • [09] Το ψωμί ευθύνεται για την μεγάλη πρόσληψη σε αλάτι
  • [10] Η ΠΓΔΜ περιορίζει από σήμερα τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος
  • [11] Ξεκίνησε δίκη ισλαμιστή που κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις

  • [01] Μπαράζ φοροελέγχων προβλέπει το νέο μνημόνιο

    Aυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου των στόχων για τα έσοδα από τη φορολογία περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο. Πρόκειται για τα έσοδα από τα ληξιπρόθεσμα, τα έσοδα που βεβαιώνουν οι εφορίες από τους ελέγχους, ενώ καθορίζεται και ο αριθμός των ελέγχων που πρέπει να γίνουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε τομείς μεγάλου φορολογικου ενδιαφέροντος όπως οι "μεγάλοι φορολογούμενοι".

    Ειδικότερα, το μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

    - Την είσπραξη 1 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές, έως το τέλος Ιουνίου και 2 δισ. ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2012.

    - Την είσπραξη του 20% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα βεβαιωθούν μέσα στο έτος από τις εφορίες και τους άλλους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

    - Τη διενέργεια 150 ελέγχων σε "μεγάλους" φορολογούμενους έως το τέλος Ιουνίου και 300 "μεγάλων" φορολογουμένων έως το τέλος του Δεκεμβρίου

    - Την πραγματοποίηση 600 ελέγχων έως το τέλος Ιουνίου σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    Οι έλεγχοι αυτοί θα πρεπει να ανέλθουν τους 1.300 έως το Δεκέμβριο.

    - Την είσπραξη εντός του έτους 50% των φόρων και προστίμων που θα βεβαιωθούν.

    - Τη διενέργεια 5.000 ελέγχων ΦΠΑ έως το τέλος Ιουνίου και 10.000 ελέγχων έως το τέλος Δεκεμβρίου.

    [02] Καρναβάλι στη Ζάκυνθο με βενετσιάνικο "άρωμα" εποχής

    Κέρκυρα, Ελλάδα 13/02/2012 10:25 (ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας M. Τζώρα)

    ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Ένα καρναβάλι με βενετσιάνικο «άρωμα» εποχής στη Ζάκυνθο

    Άνοιξε χθες η αυλαία ενός ξεχωριστού καρναβαλιού, αυτού της Ζακύνθου, με τους ντελάληδες να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης και να διαλαλούν την έναρξή του: "Ακούσατε, ακούσατε, Ζακυνθινοί και ξένοι/ Το καρναβάλι αρχινά, να δείτε τι θα γένει!".

    Λένε πως το καρναβάλι στην Ζάκυνθο πρέπει κανείς να το ζήσει. Έχει χρώμα διαφορετικό από εκείνα στην υπόλοιπη Ελλάδα, και βενετσιάνικο «άρωμα» εποχής, καθώς οι επιρροές του έρχονται από τη μακρινή εποχή της Ενετοκρατίας στα Επτάνησα.

    Όποιος έχει την τύχη να βρεθεί στο όμορφο νησί του Ιονίου αυτές τις μέρες, θα ξεφαντώσει στους δρόμους, θα γελάσει με τις "Μάντσιες" (πλάκες και πειράγματα), θα παρακολουθήσει τις "Ομιλίες" και την "Κομέντια ντε Άρτε" (σατυρικά αυτοσχέδια δρώμενα) στην πλατεία, θα χορέψει στα πάρτι και τους δρόμους, με τις μπάντες, θα ζήσει την ατμόσφαιρα της αριστοκρατίας με το "Βενετσιάνικο Γάμο", θα απολαύσει το "Πίκολο Καρναβάλι", την παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών, αλλά και το ιστορικό σατυρικό δρώμενο με το οποίο κλείνει η καρναβαλική παρέλαση, την "Κηδεία της Μάσκας".

    Η οργανωτική επιτροπή μαζί με τους ντελάληδες κάλεσε όλους, μικρούς και μεγάλους, στην πλατεία Σολωμού, απ? όπου ξεκίνησαν τους εορτασμούς, με μία καρναβαλική ποδηλατάδα, με τρομπέτες, σφυρίχτρες και ρόδα.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο σε εντυπωσιακά δρώμενα, που θα "ξετυλίγονται" καθημερινά στους δρόμους μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα.

    [03] Οι πτωχεύσεις απείλησαν 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη πέρυσι

    Η κρίση χρέους επιτάχυνε τις χρεοκοπίες εταιριών στην Ευρώπη το περασμένο έτος και απείλησε 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γερμανικό όμιλο Creditreform.

    Συνολικά 1,5 εκατομμύριο Ευρωπαίοι εργαζόμενοι είδαν τους εργοδότες τους να πτωχεύουν το 2011, μια αύξηση 7%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στη μελέτη της αξιοπιστίας των εταιρειών. Η χειρότερη χρονιά ήταν το 2009, όταν απειλήθηκαν 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.

    Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο φέτος αφού "οι επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους αντιδρούν συχνά με καθυστέρηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγορές", σημειώνεται στη μελέτη.

    Το 2011 στη Δυτική Ευρώπη 174.917 επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κηρύξουν στάση πληρωμών, αριθμός σχεδόν σταθερός σε σχέση με το 2010 (αύξηση +0,3%). Μεταξύ των χωρών ωστόσο παρατηρήθηκαν πολύ μεγάλες αντιθέσεις. Έτσι, στην Ελλάδα οι χρεοκοπίες αυξήθηκαν κατά 27,3% (452 επιχειρήσεις), στην Ισπανία κατά 18,7% (5.752 περιπτώσεις), στην Ιταλία 16,9% (11.792 εταιρείες) και στην Πορτογαλία 17,1% (6.025 επιχειρήσεις). Πρόκειται για τις χώρες όπου "η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έγινε εξαιρετικά περίπλοκη" εξαιτίας της κρίσης χρέους, προσθέτει η Creditreform.

    Αντιθέτως, οι χρεοκοπίες μειώθηκαν κατά 5,8% στη Γερμανία (συνολικά 30.200 εταιρείες) και κατά 3% στη Γαλλία (49.506 εταιρείες). Παρά τη μείωση, οι πτωχευμένες εταιρείες της Γαλλίας συνιστούν το ένα τέταρτο των χρεοκοπιών στη Δυτική Ευρώπη.

    [04] Κύτταρα - ασπίδα κατά του AIDS

    Ένα νέο βιολογικό μηχανισμό ανακάλυψε μια διεθνής επιστημονική ομάδα, μέσου του οποίου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος προσπαθούν να «φρενάρουν» την εξάπλωση στο σώμα του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS.

    Η αξιοποίηση αυτού του κυτταρικού μηχανισμού ανοίγει πιθανούς νέους δρόμους για την αντιμετώπιση της νόσου, καθώς φαίνεται να μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξή της, αν και θα χρειαστούν νέες έρευνες για να διαπιστωθεί πόσο χρήσιμη μπορεί να αποβεί η νέα τεχνική από θεραπευτικής πλευράς.

    Οι ερευνητές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Ν.Κορέα, με επικεφαλής τον καθηγητή μικροβιολογίας Ναθάνιελ Λαντάου της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ν.Υόρκης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ανοσολογίας «Nature Immunology», σύμφωνα με το BBC, εστίασαν στην πρωτεΐνη SAMHD1, καθώς περσινές έρευνες είχαν δείξει πως ορισμένα ανοσοποιητικά κύτταρα, τα δενδριτικά, τα οποία περιέχουν αυτή την πρωτεΐνη, έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην μόλυνση από τον ιό HIV.

    Μετά από επίμονες προσπάθειες για να κατανοηθεί με ποιό τρόπο η συγκεκριμένη πρωτεΐνη προστατεύει τα εν λόγω κύτταρα, η ομάδα του δρος Λαντάου βρήκε την απάντηση και, πλέον, υπάρχει ελπίδα ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να παρασχεθεί μελλοντικά με συνθετικό τρόπο ανάλογη προστασία και στα άλλα κύτταρα του σώματος.

    [05] Δηλώσεις Άδ. Γεωργιάδη για την ψήφο του υπέρ νέας δανειακής σύμβασης

    «Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ήταν απείρως δυσκολότερος», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής 'Αδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας γιατί ψήφισε υπέρ και σε αντίθεση με τη θέση του κόμματος του, κάτι που επέφερε και τη διαγραφή του. Πρόσθεσε πως «στην περίπτωση της χρεοκοπίας οι βανδαλισμοί και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην Αθήνα θα γινόταν επί μήνες, από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο».

    Τόνισε ακόμα πως δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο και συνεπές, μετά από τόσους μήνες στην κυβέρνηση και ενώ έχει εργαστεί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, να έφευγε την κρισιμότερη ώρα.

    Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο προσχώρησης στη ΝΔ είπε ότι δεν έχει κάνει καμία σκέψη για το πολιτικό του μέλλον και για καμία καρέκλα.

    [06] Υπό κατάληψη τελεί το δημαρχείο της Ρόδου, λόγω νέων μέτρων

    Υπό κατάληψη τελεί από αργά χθες το βράδυ το δημαρχείο της Ρόδου από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα.

    Οι καταληψίες εμπόδισαν σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους να μπουν στο κτίριο να εργαστούν και έως τώρα καταβάλλονται προσπάθειες από τη δημοτική αρχή για να απελευθερωθεί το κτίριο.

    Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς ενημέρωσε τον εισαγγελέα Ρόδου για την κατάσταση ζητώντας την παρέμβασή του.

    [07] Aνοίγει ο δρόμος για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Ανοίγει ο δρόμος για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά την υπερψήφιση του Μνημονίου.

    Τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων που πραγματοποίησε η Black Rock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών, τα οποία σε συνάρτηση και με τις τελικές απώλειες που θα υποστούν από το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI +), θα προσδιορίζουν το ύψος της κεφαλαιακής ενίσχυσης που αυτές θα χρειαστούν.

    To Μνημόνιο προβλέπει ότι οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να διαθέτουν επαρκή κεφάλαια προκειμένου ο βασικός δείκτης επάρκειας τους (core tier 1 capital) να διαμορφωθεί στο 9% μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2012, ενώ ο ίδιος δείκτης θα πρέπει να φθάσει το 10% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Η οριστική εικόνα για την κεφαλαιακή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών θα αποτυπωθεί στο νέο κύκλο των stress tests στα οποία θα υποβληθούν οι ελληνικές τράπεζες στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Ωστόσο σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τέλος Μαρτίου στην Τράπεζα της Ελλάδος τα επιχειρησιακά τους σχέδια τα οποία θα περιλαμβάνουν αναλυτικά τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν, προκειμένου ο βασικός τους δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (core Tier 1 capital) να μην υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 7%.

    Πάντως, μέχρι τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η έκθεση στρατηγικής αξιολόγησης του τραπεζικού κλάδου την οποία θα εκπονήσουν από κοινού, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Μνημονίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αυτή θα περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για καθεμία τράπεζα, αφού ληφθούν υπόψη τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Σε αυτά περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η "η δυνατότητα και η προθυμία" των υφιστάμενων μετόχων να ενισχύσουν με νέα κεφάλαια τις τράπεζες τους, το επίπεδο ρευστότητας, αλλά και η εκτίμηση της ΤτΕ για το επίπεδο κινδύνου που έχει αναλάβει η καθεμία.

    [08] Νέοι βομβαρδισμοί στη Χομς της Συρίας

    Τα συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν σήμερα περιοχές της επαρχίας Χομς και τα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού--ανακοίνωσαν ακτιβιστές--μια ημέρα μετά τη δέσμευση του Αραβικού Συνδέσμου να στηρίξει την αντιπολίτευση.

    "Τα συριακά στρατεύματα βομβαρδίζουν με σφοδρότητα την περιοχή Ραστάν (στην Χομς) με βαρέα όπλα πλήττοντας κατοικημένες περιοχές στην πόλη", είπε ο Χάνι Αμπντάλα, σύρος ακτιβιστής που εδρεύει στη Δαμασκό.

    Από νωρίς σήμερα το πρωί τα στρατεύματα βομβαρδίζουν περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα και συνέλαβαν άνδρες και γυναίκες σε προάστιο της Δαμασκού, όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συζητήσει σήμερα στη Νέα Υόρκη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχηματισμό κοινής ειρηνευτικής δύναμης Αράβων-ΟΗΕ με στόχο την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σε μια ακόμη προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας.

    [09] Το ψωμί ευθύνεται για την μεγάλη πρόσληψη σε αλάτι

    Εννέα στους δέκα Αμερικανούς ενήλικες καταναλώνουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλατιού και ο κυριότερος υπαίτιος δεν είναι τα πατατάκια ή το ποπ κορν αλλά οι φέτες ψωμιού, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

    Το 44% του αλατιού που καταναλώνεται συνδέεται με δέκα τύπους τροφίμων, σύμφωνα με τα Κέντρα. Το ψωμί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενο από το επεξεργασμένο κρέας, την πίτσα, τα πουλερικά, τις σούπες, τα σάντουιτς, το τυρί, τα ζυμαρικά και τα σνακ, όπως τα πρέτσελ (ψωμάκια) και τα πατατάκια.

    Μπορεί μια φέτα ψωμιού να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού, αλλά πολλές φέτες στη διάρκεια της μέρας αυξάνουν την καθημερινή πρόσληψη αλατιού. Μια μόνο φέτα άσπρου ψωμιού μπορεί να περιέχει μέχρι και 230 μιλιγραμμάρια αλατιού, σύμφωνα με τα Κέντρα.

    Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση--ένας στους τρεις Αμερικανούς είναι υπερτασικός-- γεγονός που μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει καθημερινά 3.266 μιλιγραμμάρια αλατιού, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά το αλάτι που προσθέτει στα τρόφιμα ο ίδιος --ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από την προτεινόμενη των 2.300 μιλιγραμμαρίων, αναφέρουν τα Κέντρα.

    Ακόμη και τα τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά, όπως το cottage cheese, μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, επισημαίνουν τα Κέντρα. Ακόμη και το ωμό κοτόπουλο και το ωμό χοιρινό συχνά περιέχουν αλάτι.

    [10] Η ΠΓΔΜ περιορίζει από σήμερα τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος

    Στον περιορισμό των εξαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά από σήμερα η ΠΓΔΜ, καθώς η χώρα αδυνατεί να καλύψει την εγχώρια ζήτηση που προκλήθηκε από το ψύχος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

    Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ,ο περιορισμός στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινήσει από σήμερα το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

    Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση της χώρας για την αντιμετώπιση του προβλήματος σχετικά με την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας .

    Το πρόβλημα με τη διαθέσιμη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στην ΠΓΔΜ διογκώθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς η Βουλγαρία, από την οποία η ΠΓΔΜ εισάγει ποσότητες ρεύματος, διέκοψε τις εξαγωγές ρεύματος από την προηγούμενη εβδομάδα για να καλύψει τις δικές της αυξημένες ανάγκες.

    [11] Ξεκίνησε δίκη ισλαμιστή που κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις

    Ξεκίνησε σήμερα στην Ινδονησία η δίκη ενός ενόπλου ισλαμιστή, ο οποίος συνελήφθη στην ίδια πόλη του Πακιστάν όπου οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο 45χρονος Ουμάρ Πατέκ κατηγορείται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που το 2002 εξερράγησαν σε νυχτερινά κέντρα του Μπαλί γεμάτα με αυστραλούς τουρίστες σκοτώνοντας 202 ανθρώπους.

    Ο Πατέκ κατηγορείται επίσης ότι συνέβαλε στην κατασκευή 13 βομβών που εξερράγησαν σε πέντε εκκλησίες στην Τζακάρτα την παραμονή Χριστουγέννων του 2000 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι.

    Αξιωματούχοι ασφαλείας υποστηρίζουν ότι είναι μέλος της απαγορευμένης οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

    Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2011 στην πόλη Αμποταμπάντ όπου σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Δεν είναι γνωστό αν οι δύο τους είχαν συναντηθεί.

    "Ο κατηγορούμενος συνάντησε τον Ιμάμ Σαμούντρα (ένα πρόσωπο-κλειδί στις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί ο οποίος καταδικάστηκε και εκτελέστηκε το 2008) και τον κάλεσε να σκοτώσει ξένους και τουρίστες στο Μπαλί χρησιμοποιώντας βόμβες", δήλωσε στο δικαστήριο της Τζακάρτα ο εισαγγελέας Φρι Χαρτόνο.

    Ο κατηγορούμενος θα απαντήσει στις κατηγορίες στις 20 Φεβρουαρίου. Ο Πατέκ καταζητείται στις ΗΠΑ, στις Φιλιππίνες και στην Αυστραλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 February 2012 - 9:28:54 UTC