Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου
  • [02] Εκλογές με απλή αναλογική ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Α. Σαμαράς: Θα κατεβάσω τις κουκούλες από τα καθάρματα που διέλυσαν την πόλη

  • [01] Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου

    Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου, που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος στο κέντρο της Πάτρας, πραγματοποίησαν άγνωστοι που έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι προκάλεσαν αρκετές φθορές και κατόπιν συνέχισαν την πορεία τους στο κέντρο της πόλης. Λίγη ώρα πριν οι άγνωστοι νεαροί είχαν εισβάλει σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Πάτρας, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση της πολιτεύτριας της ΝΔ Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου. Οι νεαροί αφού ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να φύγουν, στην συνέχεια αποχώρησαν, αλλά πριν απομακρυνθούν, προκάλεσαν υλικές ζημίες στο χώρο του ισογείου, οπού γινόταν εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου.

    [02] Εκλογές με απλή αναλογική ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

    Εκλογές με απλή αναλογική, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό είναι το μοναδικό αίτημα σωτηρίας της χώρας, ενώ απηύθυνε έκκληση για κοινή δράση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα: "Η Δημοκρατία σε κρίση", που διοργάνωσε η εφημερίδα "Αυγή" στη Θεσσαλονίκη.

    "Το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα αποσυντίθεται και καταρρέει. Και έτσι, όμως, συνεχίζει να μας οδηγεί στη διάλυση. Τα δύο τρία της Βουλής δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα δέκατο της λαϊκής βούλησης. Συνεπώς το μοναδικό αίτημα σωτηρίας είναι να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα η δημοκρατία. Και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου, να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, να αναλάβουμε από κοινού δράση προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός να ξαναγίνει κυρίαρχος, να ξαναπάρει τα πράγματα στα χέρια του", είπε κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

    Σε ερώτηση για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που δεν ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και τέθηκαν εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Είναι αργά για δάκρυα. Έχουν ευθύνη που μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτή η Βουλή της ντροπής έχει πάρει αποφάσεις που έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και σε εξαθλίωση. Συνεπώς από αυτή τη Βουλή εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Ζητάμε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την κυριαρχία του και να μπορέσει να επιλέξει αυτός τις πολιτικές δυνάμεις και την πολιτική εκείνη που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Το αίτημα για εκλογές με απλή αναλογική είναι ένα αίτημα σωτηρίας πια για τη χώρα και για τον λαό".

    [03] Α. Σαμαράς: Θα κατεβάσω τις κουκούλες από τα καθάρματα που διέλυσαν την πόλη

    «Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα άτομα που προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.

    «Πρέπει να βγουν οι κουκούλες για να δούμε, όχι μόνον αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί να έχει το δικαίωμα ο ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 February 2012 - 19:28:51 UTC