Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Κατσέλη: Επαναδιαπραγμάτευση του νέου μνημονίου
  • [02] Δικαστική απόφαση "μπλοκάρει" τη διακοπή ρεύματος σε 1.165 κατοίκους
  • [03] Άνοδος 1,13% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Λ. Κατσέλη: Επαναδιαπραγμάτευση του νέου μνημονίου

    «Ψευτοδίλημμα» χαρακτήρισε η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη το επιχείρημα που έθεσε η κυβέρνηση περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας» για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είπε ?όχι? σε αυτό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΑ με θέμα ?Νέο Μνημόνιο: Τα όχι -τα γιατί- τα πρέπει?.

    «Το ?όχι? που πρότεινα εγώ αποτρέπει την χρεοκοπία και όχι το ?ναι?», είπε, εξηγώντας τους τέσσερις βασικούς λόγους που την οδήγησαν στην καταψήφιση του νέου Μνημονίου. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν υπήρχε καμία νομική διαβεβαίωση ότι δεν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, πως τα μέτρα ενισχύουν την ύφεση, ότι καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις και ότι τα μέτρα είναι κοινωνικά δυσβάσταχτα.

    Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι ακόμα και τώρα, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί στη βάση της προόδου που έχει κάνει ήδη η χώρα μας αλλά και του γεγονότος, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη που να προβλέπει την αποβολή καμίας χώρας από την ΕΕ και από την ΟΝΕ χωρίς τη θέλησή της.

    Σχετικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι μόνο με ανοιχτό διάλογο μπορούν να αναδειχτούν νέες προτάσεις και να νομιμοποιηθεί ανάδειξη νέων οργάνων και προέδρου και πως «όσοι αποφασίσουν διαφορετικά θα σηκώσουν στους ώμους τους μια βαριά ευθύνη, γιατί διασπώντας ένα κίνημα προσβάλουν την ιστορία του και ακυρώνουν τις προοπτικές τους».

    Ερωτηθείσα για το εάν θα σχηματίσει ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα σε περίπτωση διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι τα επόμενα βήματά της θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν, ενώ για το εάν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που δεν διαγραφεί από το κόμμα, σημείωσε ότι οι απόψεις που εκφράζει η ίδια αλλά και αρκετοί μέσα στο κόμμα, πρέπει να εκπροσωπηθούν γνήσια στην ανάδειξη των οργάνων.

    [02] Δικαστική απόφαση "μπλοκάρει" τη διακοπή ρεύματος σε 1.165 κατοίκους

    Δικαστική απόφαση, που ζητεί από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος μέχρι την οριστική εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει πολίτες, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο συζητείτο ομαδική προσφυγή του δήμου Κορυδαλλού για λογαριασμό 1.165 κατοίκων, που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

    Το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρεύμα οι πολίτες, που είναι είτε άποροι είτε άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματοςστα συγκεκριμένα άτομα, μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ.

    [03] Άνοδος 1,13% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ,στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγραφεί απώλειες 6,97%.

    Η εικόνα της αγοράς χαρακτηρίσθηκε από έντονη μεταβλητότητα για να επικρατήσουν οι αγοραστές προς το τέλος των συναλλαγών, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι το PSI αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου και ότι δεν τίθεται θέμα μετάθεσης της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για μετά τις εκλογές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 785,02 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,13%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά έως τα επίπεδα των 785,20 μονάδων όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,15%, στη συνέχεια «βυθίστηκε» στα επίπεδα των 749,99 μονάδων, όταν σημείωνε πτώση έως και 3,39%, για να επιστρέψει και πάλι σε θετικό έδαφος στο κλείσιμο.

    Μοχλό του ανοδικού γυρίσματος της αγοράς αποτέλεσε το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω φημών για αναζωπύρωση του deal Alpha- Eurobank.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 76,887 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 February 2012 - 21:02:10 UTC