Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
  • [02] Οριστικοποιούνται οι περικοπές δαπανών για να εξασφαλιστούν τα 325 εκ.
  • [03] Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο για το Ελληνικό
  • [04] Συμπαράσταση στον ελληνικό λαό
  • [05] Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων
  • [06] «Σερφάρω, δεv ρισκάρω»
  • [07] Τερματισμός της βίας στη Συρία
  • [08] Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα
  • [09] Μία στις δύο επιχειρήσεις μείωσαν μισθούς και θέσεις εργασίας το 2011
  • [10] Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Animation

  • [01] Αισιοδοξία για έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας

    Οι δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη στους κόλπους του Eurogroup για την έγκριση του νέου δανειοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και την στάση των εταίρων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ότι ο κ. Παπαδήμος είχε χθες μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, ενώ θα συνεχίσει και σήμερα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει όλες τις δεσμεύσεις που απαιτήθηκαν και είναι επαρκέστατες. "Έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις και προσδοκούμε ότι την Δευτέρα το θέμα θα κλείσει θετικά".

    Ο κ. Καψής πρόσθεσε πώς αναμένεται να ανάψει το "πράσινο φως" και πώς "εμείς περιμένουμε να κλείσει την Δευτέρα".

    Ωστόσο, οι τέσσερεις χώρες με τρία "ΑΑΑ" (Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, μολονότι έχουν αποδεχθεί όλο το οικονομικό πρόγραμμα, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις και είναι δύσπιστες για το αν θα μπορέσει η Ελλάδα να το εφαρμόσει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι της ΝΔ μετά τη συνάντηση ήταν "συγκρατημένα αισιόδοξοι" ότι οι αποφάσεις την επόμενη Δευτέρα θα είναι θετικές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα. "Η Ελλάδα έκανε ότι έπρεπε. Ο λαός έκανε πολλές θυσίες", ήταν το μήνυμα του αρχηγού της ΝΔ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει διατυπωθεί καμία νέα αξίωση ούτε καινούργιες δεσμεύσεις.

    Το θέμα του ειδικού λογαριασμού που έχει τεθεί στο τραπέζι παραμένει ακόμη ανοικτό και, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση, η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα σχόλιο.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης ειδικού Επιτρόπου για την Ελλάδα, ούτε ζήτημα παρακράτησης δημοσίων εσόδων για να αποπληρώνεται το χρέος της χώρας.

    Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Καψής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν απασχόλησε τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά. "Το ζήτημα των εκλογών είναι στη απόλυτη δικαιοδοσία της Ελλάδας και δεν έχει τεθεί από κανένα εταίρο τέτοιο θέμα", απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

    Όσο για τις συναντήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Καψής ανέφερε ότι αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωση τους, η οποία είναι απαραίτητη.

    [02] Οριστικοποιούνται οι περικοπές δαπανών για να εξασφαλιστούν τα 325 εκ.

    Από τις νέες μειώσεις των δαπανών στους τομείς της Υγείας και της Άμυνας (περίπου 100 εκατ. ευρώ) και από τις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις (περίπου 45 εκατ. ευρώ από τις κύριες και 20- 30 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις) και τα πολυτεκνικά επιδόματα (περίπου 40 εκατ. ευρώ), αλλά και από την ταχύτερη εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ένοπλες δυνάμεις, κ.λπ. (εξοικονόμηση περίπου 90 εκατ. ευρώ) και την περικοπή λειτουργικών δαπανών, θα καλυφθεί το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ, που αποτέλεσε ένα από τα βασικά «σημεία τριβής» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης.

    Αυτό ανέφερε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος, υπό την αίρεση ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα εγκριθούν το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε ότι οι επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου έχουν ως εξής:

    - Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα των 3,2 δισ. ευρώ (θα συμπεριλαμβάνεται το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ)

    - Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, θα γίνει η δημόσια πρόταση για το PSI, ενώ θα εγκριθούν από τη Βουλή οι «ρήτρες συλλογικής δράσης» (υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο «κούρεμα» και την ανταλλαγή ομολόγων) χωρίς, κατ' ανάγκη, να ενεργοποιηθούν άμεσα

    - Έως τις 29 Φεβρουαρίου θα ψηφισθεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τον εφαρμοστικό νόμο.

    [03] Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο για το Ελληνικό

    Πάρκο πρασίνου έκτασης τουλάχιστον 2000 στρεμμάτων στο Ελληνικό προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το οποίο καθορίζονται επίσης οι χρήσεις γης, οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και δίνεται το πράσινο φως για κατασκευή υψηλών κτιρίων που θα καταστούν σημείο αναφοράς για την έκταση.

    Με το ίδιο νομοσχέδιο καθορίζονται διαδικασίες -εξπρές για την έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών κατεδάφισης υφιστάμενων κτιρίων στην έκταση, καθώς και για την έξωση των μισθωτών που δραστηριοποιούνται σήμερα στο χώρο του Ελληνικού. Με άλλες διατάξεις, ρυθμίζονται θέματα για την προώθηση του προγράμματος "Ήλιος" για την παραγωγή και εξαγωγή "πράσινης" ενέργειας από φωτοβολταϊκά προς τη Δυτική Ευρώπη και ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία οι διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα και τις ανανεώσιμες πηγές.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στην έκταση του Ελληνικού, συνολικά 5.249 στρέμματα, θα προστεθούν 426 στρέμματα του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά και 529 στρέμματα του κέντρου ιστιοπλοΐας (μαρίνα) του Αγ. Κοσμά, που περιέρχονται στην εταιρία "Ελληνικό ΑΕ".

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη τη σύσταση "Γραφείου Ελληνικού" στη γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, που θα λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης για τους επενδυτές και ακόμη προβλέπει τη σύσταση της εταιρίας «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.» με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, ως φορέα προώθησης και υλοποίησης του προγράμματος. Το σχέδιο θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα αναρτηθεί για ηλεκτρονική διαβούλευση, ώστε να κατατεθούν σχόλια και προτάσεις των πολιτών, πριν την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή.

    [04] Συμπαράσταση στον ελληνικό λαό

    Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

    Επίσης, δεκάδες διαδηλωτές, παρά τη χιονοθύελλα και το τσουχτερό κρύο, συγκεντρώθηκαν, την Τετάρτη το βράδυ, μπροστά στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο κέντρο της Βιέννης και διατράνωσαν με συνθήματα, μουσική και πικετοφορία, την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, εκφράζοντας, συγχρόνως, την οργή τους για την επιδιωκόμενη «φτωχοποίηση» και λεηλασία του ελληνικού λαού.

    Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, που είχε καλέσει η οργάνωση «Occupy Austria», επέδωσαν σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας μακροσκελές ψήφισμα, στο οποίο, με το γενικό σύνθημα «Αλληλεγγύη στους Έλληνες», διατρανώνεται η αποφασιστικότητα για αντίσταση κατά εκείνων που αμφισβητούν τα θεμέλια επιβίωσης των λαών και διαβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του 99% του πληθυσμού της Γερμανίας και της Αυστρίας στον ελληνικό λαό, τον οποίο εμψυχώνουν με δύναμη, αγάπη και αντοχή.

    [05] Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων

    Tη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο αναμένεται να γίνει η έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.

    Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, με ανακοίνωση, τονίζει ότι «με λύπη παρακολουθεί τη νέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Πανεπιστημίων».

    Ιδιαίτερα αναφέρεται στη στάση της υπουργού Παιδείας επισημαίνοντας τις τελευταίες δηλώσεις της, ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε σε συμφωνία με τους καταληψίες της Νομικής: «Η κ. Υπουργός- τονίζεται από τους πρυτάνεις- προβαίνει δημοσίως σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το θέμα της κατάληψης κτιρίου της Νομικής Σχολής, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το άρθρο 3 του Νόμου 4009/11, η πολιτεία οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώνει έγκαιρα όλες τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εισαγγελία Αρείου Πάγου)».

    Παράλληλα οι πρυτάνεις «διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα την ένταση της συκοφαντικής εκστρατείας όταν κατηγορείται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δήθεν έχει υποκινήσει ή υποθάλψει παράνομες ενέργειες. Είναι θλιβερό στον ολισθηρό αυτό δρόμο να συμμετέχουν οικειοθελώς και >>πρόθυμα<< μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δυστυχώς, περίσσευσαν για μία ακόμη φορά, οι ύβρεις κατά των Πρυτάνεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Πανεπιστήμια βιώνουν τον οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό από την ηγεσία του Υπουργείου, η οποία δεν συνδράμει στη γενναία προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ιδρύματα να λειτουργούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η θητεία της δυστυχώς εξαντλείται στη διάλυση του Ελληνικού Πανεπιστημίου».

    Η ανακοίνωση των πρυτάνεων καταλήγει τονίζοντας ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της, την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στο Λαύριο, θα συζητήσει ώστε να αντιμετωπίσει την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής.

    [06] «Σερφάρω, δεv ρισκάρω»

    Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Ελλάς για να ενημερωθούν σχετικά με τις παγίδες στο Διαδίκτυο και, παράλληλα, για να καταθέσουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους. Η εκδήλωση με θέμα «Youth Online Safety: Σερφάρω, δεν ρισκάρω» διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την εταιρία σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

    Εξάλλου, μαθητές από το Γυμνάσιο - Λύκειο Καμπάνη Κιλκίς, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων και το Γενικό Λύκειο Λάρισας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση και να παρέμβουν.

    Οι βασικοί ομιλητές, Τινίτα Γεωργαντζή, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών και Βαγγέλης Πτερνέας, ειδικός Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών της Microsoft Ελλάς, εξήγησαν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πλοήγησης στο Διαδίκτυο: την ασφάλεια του υπολογιστή (security), την προστασία των προσωπικών δεδομένων (privacy) και την προσωπική ασφάλεια (safety).

    Ειδική μνεία έγινε στα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε η Microsoft μέσω του Microsoft MSN σε 27 χώρες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν οι διαδικτυακοί χρήστες για την προστασία τους κατά την πλοήγηση. Ειδικά στην Ελλάδα και στην ηλικιακή κατηγορία των νέων (14-24 ετών), ένα αρκετά υψηλό ποσοστό 64% δήλωσε ότι ενημερώνεται για τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει, προκειμένου να αποφύγει την αλίευση προσωπικών δεδομένων. Αντίθετα, μόλις το 37% των νεαρών Ελλήνων χρηστών δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα, προκειμένου να περιορίσει το ποσοστό των προσωπικών πληροφοριών που καθιστά διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

    [07] Τερματισμός της βίας στη Συρία

    Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο υιοθετείται το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία που προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία.

    Το ψήφισμα καταδικάζει την καταστολή των κινητοποιήσεων και τη βία εναντίον των πολιτών και ζητά να εφαρμοστεί το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τον τερματισμό της αιματοχυσίας μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Προτείνει επίσης τον διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία.

    Το μη δεσμευτικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 137 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 17 αποχές.

    [08] Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα

    Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις θα τεθούν επί τάπητος, σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων η πολιτική συμμαχιών, η δράση του κόμματος αλλά και τα ψηφοδέλτια.

    Σήμερακαι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στις δύο συνεδριάσεις θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί ένα κείμενο-που έχει στη διάθεσή του το ΑΜΠΕ- και το οποίο περιλαμβάνει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάπτυξη ενός πολιτικού και κοινωνικού κινήματος που με σύνθημα «να τους ρίξουμε», θα επιδιώξει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου και την προσφυγή σε εκλογές και τους άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα σχετικά με την πολιτική συμμαχιών, την δράση του κόμματος εντός και εκτός βουλής και τα ψηφοδέλτια.

    Κεντρικό θέμα στο κείμενο που θα συζητηθεί, είναι η προγραμματική βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να βασιστούν οι συνεργασίες και στην συνέχεια, αυτή η προγραμματική βάση θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Επιτροπή Προγράμματος.

    Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό επίπεδο και όπως αναφέρεται στο κείμενο, «είναι σε ευθεία αντίθεση με παρωχημένα "κεντροαριστερά σενάρια" που επιχειρούν να αναστήσουν, υπό νέες συνθήκες, ένα παρελθόν υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την περίοδο αυτής της μάχης ενάντια στον "μονόδρομο" των μνημονίων». Είναι, δηλαδή, μια πρόταση που αφορά την περίοδο μέχρι τις εκλογές, τις ίδιες τις εκλογές, αλλά και τη μετεκλογική περίοδο.

    [09] Μία στις δύο επιχειρήσεις μείωσαν μισθούς και θέσεις εργασίας το 2011

    Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις απολύσεις, αλλά αρνητική είναι η εικόνα και για τους μισθούς, όπως προκύπτει από την Έρευνα Αποδοχών και Παροχών της KPMG, ελεγκτικής εταιρείας και παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Έρευνα Αποδοχών και Παροχών, για το 2011, με δείγμα 241 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, παρέχει πληροφόρηση για τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά:

    Σε θέματα αποδοχών και παροχών:

    - 49% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις, για το 2011, σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

    - 13% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις βασικών αποδοχών σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων.

    [10] Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Animation

    Με πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες animation, ελληνικές και ξένες, θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 7 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (7th Athens ANIMFEST) .

    Η φετινή συμμετοχή στα διαγωνιστικά τμήματα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθιστώντας την Αθήνα σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο.

    Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίζονται 79 μικρού μήκους ταινίες animation, 60 σπουδαστικές ταινίες animation, 19 ελληνικές ταινίες animation και 21 μικρού μήκους ταινίες animation (Πανόραμα).

    Τιμώμενη χώρα θα είναι η Τσεχία, με ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην πρόσφατη, αλλά και την παλαιότερη παραγωγή ταινιών animation και τιμώμενος καλλιτέχνης, ο Γερμανός Thomas Bertels.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://animationcenter.gr.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 February 2012 - 21:12:23 UTC