Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Χομς
  • [02] Στερνό "αντίο" στην Γουίτνεϊ Χιούστον
  • [03] Στο σφυρί συλλογή από σπάνια μπουκάλια
  • [04] Μπίρα από... μανιτάρι!
  • [05] Για σχέδιο διεμβολισμού του καταγγέλει την ΝΔ ο ΛΑΟΣ
  • [06] Μητέρα και γιος συνελήφθησαν για εμπρησμό και εκβίαση
  • [07] Το ΔΝΤ θα δώσει 13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
  • [08] Επιτυχής η εγχείριση καρδιάς στον Ιάπωνα αυτοκράτορα, Ακιχίτο
  • [09] Η τεχνολογία στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • [10] "Οχι στην Ευρώπη των αρπακτικών, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης"
  • [11] Διαβουλεύσεις για εκλογή νέου προέδρου στη Γερμανία
  • [12] Την Κυριακή θα γίνει το ΑΕΚ - ΟΦΗ

  • [01] Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Χομς

    Σφυροκόπημα δίχως τέλος για 15η ημέρα από πυρά του στρατού δέχεται η πόλη Χομςστη Συρία,παρά το χθεσινόψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο υιοθετήθηκε το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, που προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία.

    Το τελευταίο 24ωρο μονάχα, τουλάιστον 56 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

    Από την πλευρά του, ο Σύρος πρόεδρος ΜπασάρΑλ Άσαντ απέδωσε σήμερα τις ταραχές που μαίνονται τους τελευταίους 11 μήνες στην ύπαρξη σχεδίου με στόχο το διχασμό της χώρας.

    "Αυτό που αντιμετωπίζει η Συρία είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια διχασμού της και επιρροής της γεωπολιτικής της θέσης και του ιστορικού ρόλου της στην περιοχή", δήλωσε ο Άσαντ.

    Ωστόσο, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Δαμασκού για να παραστούν στην κηδεία τριών νεαρών που σκοτώθηκαν, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Ασαντ, από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από τη χώρα

    Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, δήλωσαν σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη στη Συρία για να παρακολουθούν τη συνεχιζόμενη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

    Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη συλλέγουν αποδείξεις για τη βία που χρησιμοποιούν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίες θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για να "στοιχειοθετηθεί υπόθεση για μια ευρεία διεθνή παρέμβαση", ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο δηλώσεις μη κατονομαζόμενων αξιωματούχων.

    [02] Στερνό "αντίο" στην Γουίτνεϊ Χιούστον

    Σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύεται σήμερα στο Νιούαρκη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Γουίτνεϊ Χιούστον, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο.

    Στην τελετή θα τραγουδήσειη Αρίθα Φράνκλιν ενώ θα παρίστανται επίσης οι τραγουδιστές Στίβι Ουόντερ και Αλίσια Κις, όπως και ο ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ.

    Η κηδεία θα γίνει στην εκκλησία των Βαπτιστών όπου τραγουδούσε όταν ήταν παιδί και θα μπορούν να παρευρεθούν μόνον όσοι έχουν προσκληθεί.

    Ανάμεσα σε εκείνους που θα πουν το τελευταίο αντίο στην τραγουδίστρια θα είναι και ο Κλάιβ Ντέιβις, ο παραγωγός της σταρ.

    Ο πάστορας που θα εκφωνήσει την επικήδεια ομιλία, ο Μάρβιν Ουίνανς, ήταν φίλος της Γουίτνεϊ Χιούστον και τραγουδάει και αυτός γκόσπελ.

    Είναι επίσης ο ιερέας που την είχε παντρέψει το 1992 με τον τραγουδιστή της R&B Μπόμπι Μπράουν. Το ζεύγος είχε χωρίσει.

    [03] Στο σφυρί συλλογή από σπάνια μπουκάλια

    Ολλανδός έμπορος αντικών πουλάει τη συλλογή του από 5.000 σπάνια μπουκάλια κονιάκ και άλλων ποτών, η οποία όπως ισχυρίζεται είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

    Το πιο σπάνιο μπουκάλι στη συλλογή του Μπεϊ φαν ντερ Μπουντ - η αξία της οποίας εκτιμάται στα έξι εκατομμύρια ευρώ - χρονολογείται από το 1795 και είναι ένα κονιάκ που αγοράστηκε για τους αξιωματικούς του στρατού του Ναπολέοντα. Μόνο αυτό το μπουκάλι υπολογίζεται ότι αξίζει από 100.000 ως 150.000 ευρώ.

    Όμως το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν πωλείται χωριστά από την υπόλοιπη συλλογή, την οποία ξεκίνησε ο παππούς του φαν ντερ Μπουντ το 1880.

    "Ελπίζουμε πως θα βρεθεί ένας πλούσιος Ρώσος ή Κινέζος, γιατί αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε τέτοιες αγορές", τόνισε ο Μπαρτ Λέιμινγκ, ο οποίος έχει αναλάβει την προώθηση της συλλογής.

    Ο ίδιος ο φαν ντερ Μπουντ ελπίζει πως ο αγοραστής δεν θα θελήσει να δοκιμάσει τα ποτά. "Θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μην το κάνει", είπε.

    [04] Μπίρα από... μανιτάρι!

    "Μην την πιείτε, λουστείτε!" προέτρεπε γνωστή διαφήμιση, δίνοντας μια νέα διάσταση στις ευεργετικές της ιδιότητες. Ξανθή, μαύρη ή κόκκινη, η μπίρα δεν σταματά να εκπλήσσει ακόμη και τους πιο φανατικούς φίλους της, όχι μόνο με τα "κρυφά" οφέλη της, αφού έρευνες θέλουν να συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, αλλά και με την ευρύτητα των ειδών της. Μια ξεχωριστή μπίρα, είναι αυτή από μανιτάρι και είναι πατέντα ελληνική!

    Η διαφορετική αυτή μπίρα έλκει την καταγωγή της από τον Πισσώνα της Εύβοιας, όπου δύο απόφοιτοι γεωπόνοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης, σε συνεργασία με μία συνάδελφό τους από το Βέλγιο "ανακάλυψαν" τη... μανιταρομπίρα.

    Οι δύο φίλοι, ιδρυτές της εταιρείας "Μανιτάρια Δίρφυς" διαθέτουν σε φανατικούς μανιταρόφιλους -και μη - μπίρα με μανιτάρι λεντινούλα, την εμπορική εκμετάλλευση της οποίας έχει αναλάβει η "Πεφάνης ΑΕ".

    Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά 3500 φιάλες της μπίρας "Shiitake Mushroom Beer", όπως είναι η εμπορική της ονομασία, που διατέθηκαν σε καταστήματα γκουρμέ, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για διάθεση του προϊόντος και σε άλλα καταστήματα τροφίμων της ελληνικής πρωτεύουσας.

    Πάντως, ο πρώτος που δοκίμασε την μπίρα μανιτάρι ήταν Θεσσαλονικιός, όπως λέει στο ΑΜΠΕ, χαριτολογώντας, ο κ. Λαχουβάρης.

    Για την παρασκευή της μπίρας χρησιμοποιούνται μανιτάρια λεντινούλα, τα οποία αναμιγνύονται σε αποξηραμένη μορφή με τη βύνη και το λυκίσκο. Τα μανιτάρια λεντινούλα, γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, λόγω των πολυσακχαριτών και της θεραπευτικής ουσίας "Lentinan" που περιέχουν, αναμιγνύονται σε αποξηραμένη μορφή με τη βύνη και το λυκίσκο, σε μια ιδιαίτερη παραδοσιακή βελγική συνταγή, σε μικροζυθοποιείο του Βελγίου.

    Τα μοναδικά τους εκχυλίσματα και το πικάντικο άρωμά τους παραμένουν στη φιάλη, η οποία ζυμώνεται για τρεις μήνες. Το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της μπίρας θυμίζει τα χρώματα της λεντινούλας, ενώ το περίεργο άρωμα βοτάνων που αναδύεται, οφείλεται στις αρωματικές ουσίες του μανιταριού αυτού. Τα πικάντικα αρώματα του μανιταριού κυριαρχούν μαζί με ένα γλυκό φινάλε, με "τσιμπήματα" πικράδας, ενώ υπάρχει και κάποια διακριτική οξύτητα.

    Το αλκοόλ δηλώνει "παρών" σε όλη τη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λαχαουβάρη, η μανιταρομπίρα, χρησιμοποιείται από τους σεφ για μαρινάρισμα χοιρινού.

    Εντός του Μαρτίου, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Λαχουβάρης, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και ένα νέο σνακ λαζανόφυλλων που θα έχει γεύση μανιτάρι. Όπως μάλιστα μας αποκάλυψε, ο σεφ Νίκος Κωνσταντουλάκης στη Χίο φτιάχνει τα λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντομάτα, που είναι ήδη πολύ δημοφιλή, και ο ίδιος θα αναλάβει και τη συνταγή με μανιτάρι. Πρόκειται να κυκλοφορήσουν 1000 κομμάτια μισού κιλού και, όπως διευκρίνισε ο κ. Λαχαουβάρης, είναι χωρίς συντηρητικά και ψημένα στο φούρνο.

    [05] Για σχέδιο διεμβολισμού του καταγγέλει την ΝΔ ο ΛΑΟΣ

    Μέρος ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του, θεωρεί ο ΛΑΟΣ την προσχώρηση των Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της άρνησης του κόμματος να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, η προσχώρηση "δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός" αλλά "είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες".

    Και η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ καταλήγει:

    "Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει".

    [06] Μητέρα και γιος συνελήφθησαν για εμπρησμό και εκβίαση

    Μητέρα και γιος, 48 και 29 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν προχθές, απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και απόπειρα εκβίασης σε βάρος 36χρονης, με την οποία είχαν οικονομικές διαφορές.

    Οι κατηγορούμενοι έβαλαν 40χρονο Αλβανό να κάψει το ΙΧ αυτοκίνητο της 36χρονης, ενώ οι ίδιοι έστελναν παράλληλα SMS με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα της παθούσας και των ανήλικων παιδιών της, για εκφοβισμό.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 40χρονος Αλβανός αναζητείται.

    [07] Το ΔΝΤ θα δώσει 13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μελετά το ενδεχόμενο να συνεισφέρει «μόλις 13 δισ. ευρώ» στο νέο σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα The Wall Street Journal.

    «Το μέγεθος της συνεισφοράς του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί» αλλά ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός εξετάζει αυτό το ποσό, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για το θέμα σε άρθρο της από τις Βρυξέλλες.

    Το ΔΝΤ είχε συμφωνήσει τον Μάιο του 2010 να παράσχει δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου 110 δισ. ευρώ. Αυτό όμως δεν άρκεσε για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, η οποία έχει εισέλθει σε βαθιά ύφεση με αποτέλεσμα να αυξηθεί το δημόσιο χρέος, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Σύμφωνα με την Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζουν φόβους ότι έχει εκτεθεί «υπερβολικά» στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

    [08] Επιτυχής η εγχείριση καρδιάς στον Ιάπωνα αυτοκράτορα, Ακιχίτο

    Σε επιτυχή επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης υποβλήθηκε σήμερα ο αυτοκράτορας Ακιχίτο της Ιαπωνίας.

    Όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι,ο 78χρονος αυτοκράτορας αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τόκιο σε δύο με τρεις εβδομάδες.

    Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ, περίπου 10.000 άνθρωποι έστειλαν μηνύματα στο παλάτι ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση στον Ακιχίτο, ο οποίος ανήλθε στο θρόνο το 1989, μετά το θάνατο του πατέρα του, Χιροχίτο.

    [09] Η τεχνολογία στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

    Πρωτοποριακή τεχνολογία ψηφιακής φωτογράφισης RTI (Reflectance Transformation Imaging) που επιτρέπει υψηλής ανάλυσης καταγραφή διαδραστικού φωτισμού αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης, εφαρμόζει το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), στο πλαίσιο της ερευνητικής συμφωνίας του με το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις.

    Ο ερευνητής δρ Νικόλας Μπακιρτζής παρουσίασε στη διάρκεια ειδικού σεμιναρίου τις τρεις εφαρμογές της τεχνολογίας ψηφιακής φωτογράφησης και το Θόλο Πολυπλευρικής Χαρτογράφησης Επιφανειών.

    Η συγκεκριμένη τεχνολογία, εξήγησε ο κ.Μπακιρτζής, έχει εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στην καταγραφή και διαδραστική μελέτη των επιφανειών επιγραφών, έργων γλυπτικής και ζωγραφικής, ψηφιδωτών, αρχαιολογικών ευρημάτων, νομισμάτων, κοσμημάτων και άλλων μικρών αντικειμένων.

    Η εφαρμογή και η ανάπτυξη τεχνολογίας αυτής, από το ΙΚυ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και το Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LinkSCEEM-2 και έχει ιδιαίτερη σημασία για τη μελέτη και την προστασία της Κυπριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Ινστιτούτο Κύπρου είναι ένα από τα πέντε ιδρύματα παγκοσμίως που έχουν αυτή την δυνατότητα, καθιστώντας έτσι την Κύπρο ως τη μοναδική χώρα που διαθέτει αυτή την τεχνολογία, στον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

    Ερευνητές του Ινστιτούτου Κύπρου εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς συναδέλφους τους στην εξειδικευμένη χρήση και την ανάπτυξη των εφαρμογών της τεχνολογίας RTI, που έχει ήδη συμβάλει καταλυτικά στη μελέτη θησαυρών της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως για παράδειγμα το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, προϊστορικές τοιχογραφίες, επιγραφές από την Περσέπολη και τα ανάγλυφα της Βαβυλώνας.

    [10] "Οχι στην Ευρώπη των αρπακτικών, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης"

    Με συνθήματα "όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης ", οργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, διαδήλωση -διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας.

    Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

    Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτακτορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

    Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της "Union Syndicales de Solidarite" ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).

    Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", καθώς και η "Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων".

    Συμμετέχει επίσης και το "Μέτωπο της Αριστεράς " που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

    [11] Διαβουλεύσεις για εκλογή νέου προέδρου στη Γερμανία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα με τους ηγέτες των πολιτών κομμάτων που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό προκειμένου να επιλέξουν από κοινού τον διάδοχο του Κρίστιαν Βουλφ ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή από το αξίωμά του.

    Ο Βουλφ υπέβαλε την παραίτησή του αφού οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του προκειμένου να ερευνήσουν τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του για διαφθορά.

    Η Μέρκελ, που είχε επιλέξει τον Βουλφ το 2010 για τη θέση του προέδρου, θα έχει συνομιλίες στην καγκελαρία με τους ηγέτες της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ και των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Φίλιπ Ρέσλερ.

    Οι συνομιλίες αυτές αναμένεται ότι θα είναι πολύωρες και η καγκελάριος θα παρουσιάσει τον υποψήφιο της κυβέρνησης στις αρχές της εβδομάδας, αφού προηγουμένως συζητήσει το θέμα και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.

    Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση φέρονται ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κλάους Τέπφερ, η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου Αντρέας Φοσκούλε και η πολιτικός των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ. Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει προτείνει για την προεδρία των Γιοαχίμ Γκάουκ.

    Τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας ασκεί προσωρινά ο Ζέεχοφερ, ως επικεφαλής της Άνω Βουλής.

    [12] Την Κυριακή θα γίνει το ΑΕΚ - ΟΦΗ

    Αύριο θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση ΑΕΚ-ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα (19:30), αλλά αναβλήθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, μετά την εισήγηση της αστυνομίας και τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ.

    Το γεγονός ότι η Ένωση δεν είχε καταφέρει να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα, σε συνδυασμό με τον φόβο πιθανών επεισοδίων από τους οπαδούς της, οδήγησε στην αναβολή της συνάντησης, ωστόσο σήμερα η Σούπερ Λίγκα έκανε γνωστό ότι όρισε για αύριο το παιχνίδι.

    Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έχει ως εξής:

    «Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια απαγόρευσης διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ από τη Γ.Γ.Α., ο αγώνας ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:15».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 February 2012 - 11:30:29 UTC