Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κρίση στην "πολυθρόνα" των ψυχιάτρων
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Λ. Παπαδήμος

  • [01] Η κρίση στην "πολυθρόνα" των ψυχιάτρων

    Στην «πολυθρόνα» των ψυχιάτρων βρέθηκε και εξετάστηκε η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Η γνωμάτευση είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς κρίθηκε ότι το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν συμπεριφορές που χρίζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα «θεραπείας».

    Ερωτήματα όπως αν το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, αν οι πολιτικοί μας είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες, αν κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους, απαντήθηκαν καταφατικά, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας.

    «Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο "οι κακοί δανειστές", είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο». Αυτό τόνισε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

    Ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιώργος Μουσσάς εκτίμησε, από την πλευρά του, ότι «από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας», προσθέτοντας πως «έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και αρνείται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική του».

    «Οι πολιτικοί μας παρουσιάζονται αναποτελεσματικοί, παρόλο που είναι ευφυείς και μορφωμένοι διότι χαρακτηρίζονται από διγλωσσία, αλαζονεία και εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας» είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, για να συμπληρώσει ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος που συμμετείχε στη συζήτηση ότι «οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τη διγλωσσία για να αποκομίσουν ψήφους». Ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές η αλήθεια αποκρύπτεται, είπε ο κ. Ασημακόπουλος και γίνεται επιλεκτική θεώρηση της πραγματικότητας.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Λ. Παπαδήμος

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για να έχει επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η αυριανή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα προς οριστικοποίηση ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, για να συμβάλει στην τελική συμφωνία και τη θετική απόφαση του Γιούρογκρουπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2012 - 15:30:27 UTC