Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν καταργείται η σίτιση των φοιτητών, τονίζει το υπουργείο Παιδείας
  • [02] Εξιχνιάστηκε η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαισύνης
  • [03] Το Βερολίνο "όλο και πιο αισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας"

  • [01] Δεν καταργείται η σίτιση των φοιτητών, τονίζει το υπουργείο Παιδείας

    Δεν καταργείται η σίτιση των φοιτητών, επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση.

    Πρόκειται, τονίζει, για μείωση -περίπου 10%- του συγκεκριμενου κωδικού των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που αφορά στη σίτιση, που επήλθε μετά την τελευταία αλλαγή του προϋπολογισμού στο σύνολο των υπουργείων

    [02] Εξιχνιάστηκε η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαισύνης

    Τρεις μαθητές Λυκείου φέρονται από την Αστυνομία ως οι «crackers», που εισέβαλαν, στις 2 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ήδη συνελήφθη στην Αθήνα ένας 18χρονος, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων δύο ανηλίκων, 16 και 17 ετών.

    Οι τρεις μαθητές, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλη της ομάδας με το ψευδώνυμο «Greek Hacking Scene (G.H.S.)», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και στο μήνυμα τους ανέφεραν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOUS. Η ίδια ομάδα έχει εισβάλει και σε πολλούς άλλους ελληνικούς ιστότοπους, ενώ, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πίσω και από την συντονισμένη επίθεση που «έριξε» τις ιστοσελίδες της Αστυνομίας, του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άλλες, τη νύχτα της κρίσιμης ψηφοφορίας του νέου Μνημονίου στη Βουλή, την περασμένη Κυριακή.

    Οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι, εκτός από το ψευδώνυμο της ομάδας τους, χρησιμοποιούν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».

    [03] Το Βερολίνο "όλο και πιο αισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας"

    Η γερμανική κυβέρνηση είναι "όλο και περισσότερο αισιόδοξη" για την επίτευξη συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μένει να διευθετηθούν τις επόμενες ώρες "ορισμένα σημεία".

    "Ολοι εργάζονται για να φθάσουμε σε συμφωνία...είμαστε όλο και περισσότερο αισιόδοξοι" δήλωσε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. "Ολα βρίσκονται στο τραπέζι", αλλά "χρειάζεται ακόμη διαπραγμάτευση" για ορισμένα σημεία, είπε.

    Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων, τα υπό διαπραγμάτευσιν θέματα αφορούν, για παράδειγμα, τη σύσταση μηχανισμών ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα ή "τεχνικά θέματα" σχετικά με τη δημιουργία ενός δεσμευμένου λογαριασμού.

    Στο πλαίσιο της ευρωζώνης , αλλά και με την Ελλάδα, υπάρχει συναίνεση για τη δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού, όμως "η μορφή του αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων", σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2012 - 13:30:25 UTC