Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα στενά της Πλάκας το αποκριάτικο καρναβάλι
  • [02] Προσωρινή διαταγή Πρωτοδικείου υπέρ εργαζομένων που εντάχθηκαν στην εφεδρεία

  • [01] Στα στενά της Πλάκας το αποκριάτικο καρναβάλι

    Σε γιορτινούς ρυθμούς εισέρχεται η Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 25 και 26 Φεβρουαρίου, όπου στα στενά της Πλάκας, και όχι στο Ζάππειο, όπως εκ παραδρομής μεταδόθηκε την Κυριακή, θα αναβιώσει το πατροπαράδοτο καρναβάλι. Καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών και πολλά παραδοσιακά αθηναϊκά έθιμα θα συνθέσουν ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα για όλες τις ηλικίες.

    Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη μιλώντας για τις φετινές εκδηλώσεις, δήλωσε:

    «Η ανταπόκριση των Αθηναίων στο κάλεσμα του δήμου για τη φετινή αποκριά ήταν θερμή και αυτό συνιστά την καλύτερη επιβεβαίωση για την προσπάθειά μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες, όταν θα αναβιώσουμε το πλακιώτικο καρναβάλι και περιμένουμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει μαζί μας, φεύγοντας για λίγο από την καθημερινότητά του».

    Έτσι, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακροπόλεως η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει κλασικές καντάδες και οπερέτες.

    Στις 17.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς Latin θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ στις 19.00 οι «Μορφές Έκφρασης» κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι.

    Στις 20.00 όποιος βρεθεί στην Πλατεία Μοναστηρακίου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κουβανέζικη μουσική και χορό.

    Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε ρυθμούς Latin θα βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, ενώ την ίδια ώρα η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα παίξει στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

    Το βράδυ στις 19:00 οι «Μορφές Έκφρασης» κατεβαίνουν, εκ νέου, στη Διαδρομή της Πλάκας με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι και στις 20:00, στην ίδια περιοχή, η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» θα ζωντανέψει τοπλακιώτικο καρναβάλι με αποκριάτικους ρυθμούς και με μπουλούκι καρναβαλιστών.

    [02] Προσωρινή διαταγή Πρωτοδικείου υπέρ εργαζομένων που εντάχθηκαν στην εφεδρεία

    Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του, το Πρωτοδικείο για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία.

    Με προσωρινές διαταγές που εξέδωσε, το Πρωτοδικείο δικαίωσε σε πρώτη φάση δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για άλλες 10 περιπτώσεις εργασιακής εφεδρείας.

    Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου προσέφυγαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ, διατάσσει την παραμονή τους στην εργασία τους και την καταβολή των κανονικών αποδοχών τους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης (Τμήμα Ασφαλιστικών ) που έχουν υποβάλει.

    Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το μέτρο της εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος επικαλείται την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις εργαζομένων στις περιπτώσεις μεταβίβασης-συγχώνευσης της επιχείρησης, την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και θέτει όριο το 5% του προσωπικού και έως 30 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2012 - 21:30:24 UTC