Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαμά με πονοκέφαλο; μωρό με κολικό
  • [02] Σε αποκλεισμό του υπ. Οικονομικών προχωρούν οι βενζινοπώλες
  • [03] Υπό κράτηση ετέθη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν
  • [04] Με απουσίες ο Ολυμπιακός εναντίον της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα
  • [05] Έκκληση για οικονομική στήριξη του Μουσείου Μπενάκη
  • [06] Το μικρότερο και τελειότερο τρανζίστορ αποτελείται από ένα και μόνο άτομο
  • [07] Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι στη Βρετανία θα χάσουν τη ζωή τους από το αλκοόλ
  • [08] Να μεγαλώσει το ρήγμα στο αστικό σύστημα ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα
  • [09] Νεκρός 50χρονος σε πυρκαγιά στον Αυλώνα Αττικής
  • [10] Τουλάχιστον 12 νεκροί και 100 τραυματίες από βομβαρδισμό συνοικίας της Χομς
  • [11] "Το καλοκαίρι θα παίξει την Κλυταιμνήστρα", το νέο βιβλίο του Λάκη Παπαστάθη
  • [12] Δωρεάν είσοδος για ανέργους στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στη Λέσβο

  • [01] Μαμά με πονοκέφαλο; μωρό με κολικό

    Οι μητέρες που υποφέρουν από πονοκεφάλους, έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που υποφέρουν από κολικούς, σε σχέση με τις μαμάδες που ποτέ δεν είχαν ιστορικό πονοκεφάλων και ημικρανιών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Μια ομάδα νευρολόγων εκτιμούν μάλιστα ότι οι κολικοί πιθανώς αποτελούν ένα πρώιμο σύμπτωμα των κατοπινών πονοκεφάλων, όταν το παιδί θα έχει πια μεγαλώσει.

    Οι κολικοί αποτελούν μια από τις συχνότερες αιτίες του υπερβολικού κλάματος των μωρών. Οι γιατροί τούς έχουν συσχετίσει με γαστρεντερικά προβλήματα, κατά πάσα πιθανότητα οφειλόμενα σε κάτι που έφαγε το μωρό.

    Όπως διαπιστώθηκε, οι μητέρες με ημικρανίες και πονοκεφάλους στο παρελθόν έχουν δυόμιση φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν μωρά που υποφέρουν από κολικούς. Συνολικά, το 29% των μωρών που είχαν μαμάδες με ιστορικό πονοκεφάλων, είχαν κολικούς, έναντι ποσοστού μόνο 11% των μωρών που είχαν μαμάδες χωρίς ανάλογο ιστορικό.

    Οι Αμερικανοί νευρολόγοι πιστεύουν ότι ο κολικός πιθανότατα αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα των λεγόμενων «περιοδικών συνδρόμων παιδικής ηλικίας», που θεωρούνται πρόδρομα των πονοκεφάλων, τους οποίους παθαίνουν αργότερα οι ενήλικοι.

    [02] Σε αποκλεισμό του υπ. Οικονομικών προχωρούν οι βενζινοπώλες

    Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών από τις 11.30 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σήμερα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως υποστηρίζει, για τα άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα του συστήματος "Ήφαιστος".

    Την ίδια ώρα, στις άλλες πόλεις της χώρας οι κατά τόπους ενώσεις βενζινοπωλών θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς με βυτιοφόρα των περιφερειακών ή αντιπεριφερειακών καταστημάτων ή των Νομαρχιών και Εφοριών.

    Η ΟΒΕ αναφέρει ότι ο κλάδος των βενζινοπωλών πνίγεται από άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα για λαθρεμπόριο που ποτέ δεν έγινε. "Η αιτιολογία της λαθρεμπορίας για την επιβολή προστίμων έχει πλήρως καταρρεύσει και το πρόβλημα είναι καθαρά λειτουργικό πρόβλημα του συστήματος "Ηφαιστος" και του ΚΒΣ", τονίζει η Ομοσπονδία. "Τόσο τα πραγματικά στοιχεία του "Ηφαιστου" και των υπηρεσιών όσο και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (26.1.2012) ότι "δεν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας", αφήνει εκτός νομιμότητας κάθε επιβολή προστίμου για λαθρεμπορία".

    Αίτημα του κλάδου είναι να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος η καθυστέρηση της οποίας, όπως αναφέρει, "οδηγεί τους βενζινοπώλες σε απόγνωση λόγω της επιβολής δυσθεώρητων και εξοντωτικών προστίμων με μια άδικη, ανύπαρκτη και παράνομη κατηγορία".

    [03] Υπό κράτηση ετέθη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν

    Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ετέθη σήμερα υπό κράτηση με την κατηγορία της "συνέργειας σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημοσίων αγαθών" στην υπόθεση "Κάρλτον", έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ στη βόρεια Γαλλία.

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κλητευθεί και όπου του ανακοινώθηκε από τους ανακριτές της δικαστικής αστυνομίας της Λιλ ότι τίθεται υπό κράτηση.

    Για σημερα είναι προγραμματισμένο να καταθέσει στον ανακριτή της αστυνομίας, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση μαστροπείας ("Υπόθεση (ξενοδοχείου) Carlton"), που πρώτη φορά έτυχε δημοσιότητας πέρυσι τον Οκτώβριο.

    Οι τοπικοί επιχειρηματίες Φαμπρίς Πατσκοφσκί και Νταβίντ Ροκέ διοργάνωναν στο ανωτέρω ξενοδοχείο "βραδιές ακολασίας"...Μάλιστα, η τελευταία έγινε στην Ουάσινγκτον, την παραμονή της σύλληψης από την αστυνομία Νέας Υόρκης του τέως γενικού διευθυντού του ΔΝΤ, την 13η Μαΐου του 2011.

    Κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Στρος-Καν πάντοτε σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο είναι: "η συνέργια σε μαστροπεία, κατάχρηση της εμπιστοσύνης όσον αφορά αγαθά (ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα), τα οποία έχουν κοινωνική αποστολή".

    Πηγές προσκείμενες στην ανάκριση ανέφεραν, τη Δευτέρα, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο, ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι να τεκμηριωθεί, "εάν και κατά πόσον ο Στρος-Καν είχε ακριβή γνώση" ότι "οι παροχές", των οποίων έτυχε, χάρη στους Ροκέ-Πατσκοφσκί, "ήταν δόλιες".

    Πράγματι, ο συνήγορος του Στρος-Καν Ανρί Λεκλέρ έχει τονίσει ότι "ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι ήταν εκδιδόμενες γυναίκες αυτές, με τις οποίες έκανε παρέα στα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων".

    [04] Με απουσίες ο Ολυμπιακός εναντίον της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα

    Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στη ρωσική πρωτεύουσα και τα προβλήματα δεν λείπουν για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

    Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν αύριο χωρίς τους Πρίντεζη, Κέσελ και πιθανότατα τον Έισι Λο. Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο σέρβος φόργουορντ χτύπησε στον αστράγαλο στην σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού.

    Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει και η συμμετοχή στην αποστολή του αμερικανού, Έισι Λο, αφού ταλαιπωρείται από στομαχικές διαταραχές.

    Στο μεταξύ η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Γαλατάσαραϊ την επόμενη Τετάρτη (29/2).

    [05] Έκκληση για οικονομική στήριξη του Μουσείου Μπενάκη

    Έκκληση προς το πολυάριθμο κοινό του Μουσείου Μπενάκη απηύθυνετη Δευτέραη πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου, προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο, εξειδικευμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξής του που δημιούργησε το ίδιο το Μουσείο για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησής του.

    Παράλληλα η κ. Γερουλάνου, σε συνέντευξη Τύπου, απάντησε σε δημοσιεύματα μερίδας τού Τύπου, «περί προνομιακής μεταχείρισης του Μουσείου από το υπουργείο πολιτισμού» , εξ αιτίας της συγγένειας του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με την πρόεδρο. Η ίδια, δήλωσε σχετικά πως «είναι περίεργο και πολύ θλιβερό αλλά και πολύ σκληρό για όλους μας, πως μετά από τόσα χρόνια άριστης σχέσης και ένθερμης αναγνώρισης φτάσαμε σήμερα να αναφέρεται έστω και περιπτωσιακά, το Μουσείο Μπενάκη ως το Μουσείο της μαμάς του υπουργού, το οποίο δήθεν, πριμοδοτείται σκανδαλωδώς».

    «Δεν θα απολογούμεθα για ένα μη διαπραχθέν έγκλημα» συμπλήρωσε ο διευθυντής του Μουσείου, Αγγελος Δεληβοριάς, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην μελλοντική έκθεση "Η Ελλάδα του Βυζαντίου", που έχει εξαγγείλει το ΥΠΠΟΤ και θα πραγματοποιηθεί σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, αναθέτοντας τον συντονισμό της διοργάνωσής της στο Μουσείο Μπενάκη, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για φορέα πιο ευέλικτο φορέα συγκριτικά με την γραφειοκρατία του ΥΠΠΟΤ.

    Όσο για την κρατική επιχορήγηση του Μουσείου, αυτή το 2009 ήταν 2 εκ. ευρώ ενώ το 2011 ήταν 700 χιλιάδες, ξεκαθάρισε ο ίδιος.

    [06] Το μικρότερο και τελειότερο τρανζίστορ αποτελείται από ένα και μόνο άτομο

    Αυστραλοί και Αμερικανοί φυσικοί κατασκεύασαν το μικρότερο λειτουργικό τρανζίστορ στον κόσμο, που αποτελείται από ένα μόνο άτομο φωσφόρου ενσωματωμένο σε ένα κρύσταλλο πυριτίου.

    Το επίτευγμα μπορεί να αποτελέσει τοΝ θεμέλιο λίθο για ένα μελλοντικό κβαντικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και, γενικότερα, σημαίνει ότι η βασική μονάδα της ύλης, το άτομο, μπορεί να γίνει μελλοντικά η βασική μονάδα και των κομπιούτερ.

    Αν και στο παρελθόν, ήδη από το 2002, έχουν δημιουργηθεί και άλλα μονο-ατομικά τρανζίστορ, οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Πέρντιου, με επικεφαλής την Μισέλ Σίμονς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νανοτεχνολογίας «Nature Nanotechnology», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τους «Τάϊμς της Νέας Υόρκης» και το «New Scientist», για πρώτη φορά πέτυχαν να δημιουργήσουν μια τόσο μικροσκοπική ηλεκτρονική συσκευή, που να δουλεύει με τόση ακρίβεια, άρα είναι δυνητικά πολύ πιο χρήσιμη από ανάλογες απόπειρες στο παρελθόν.

    [07] Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι στη Βρετανία θα χάσουν τη ζωή τους από το αλκοόλ

    Περίπου 210.000 άνθρωποι στην Αγγλία και την Ουαλία θα χάσουν τη ζωή τους πρόωρα εξαιτίας του αλκοόλ τα επόμενα 20 χρόνια, με το ένα τρίτο των θανάτων αυτών να προκαλούνται από ασθένειες του ήπατος, προειδοποιούν ειδικοί.

    Δυστυχήματα, βιαιότητες και αυτοκτονίες ή ασθένειες όπως υπέρταση, εγκεφαλικά, καρκίνος και καρδιακά νοσήματα ευθύνονται για τους θανάτους αυτούς, επισημαίνουν οι ειδικοί σε έκθεση του δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

    Ο Ιαν Γκίλμορ, πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Ιατρικού Κολεγίου και ένας από τους εισηγητές της έκθεσης, τονίζει πως "είναι απολύτως θέμα της βρετανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αλκοόλ στη χώρα και να εμποδίσει την υλοποίηση αυτού του χειρότερου σεναρίου".

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το αλκοόλ. Ο ΠΟΥ υποστηρίζει πως οι περιορισμοί στις λιανικές πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών, η αύξηση της φορολογίας και η απαγόρευση των διαφημίσεων θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

    [08] Να μεγαλώσει το ρήγμα στο αστικό σύστημα ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

    Οι επόμενες εκλογές πρέπει να μεγαλώσουν τα ρήγματα του αστικού συστήματος και μαζικά ο λαός να εγκαταλείψει τα αστικά κόμματα, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα με αφορμή και την σύνοδο του Eurogroup τόνισε ότι είτε με το ευρώ, είτε με τη δραχμή, ο λαός θα είναι σε κάθε περίπτωση χρεοκοπημένος. Το δίλημμα αυτό, πρόσθεσε, είναι ίσως ένας πονοκέφαλος για την αστική τάξη, αλλά δεν αφορά το λαό. Για την διαγραφή χρέους που μπορεί να φθάσει και τα 100 δισ. ευρώ με το «κούρεμα» του χρέους, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ήδη έχουν κερδίσει δεκαπλάσια και μάλιστα με πρόσθετα ανταλλάγματα που θα δοθούν στις τράπεζες και στο κεφάλαιο με την φθηνή εργατική δύναμη, που επιβάλλουν με τις αλλαγές στα εργασιακά.

    Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία επαναλαμβάντας την στρατηγική θέση του κόμματος για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, τονίζοντας ότι η θέση αυτή είναι απολύτως ρεαλιστική. Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη ενός ισχυρού χειραφετημένου και συνειδητοποιημένου λαϊκού κινήματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ με μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων που στηρίζουν το υφιστάμενο σύστημα.

    [09] Νεκρός 50χρονος σε πυρκαγιά στον Αυλώνα Αττικής

    Αθήνα, Ελλάδα 21/02/2012 11:07 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Νεκρός 50χρονος σε πυρκαγιά στον Αυλώνα

    Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 50χρονος άνδρας, μέσα στη μονοκατοικία που έμενε (στην οδό Αναπαύσεως στον Αυλώνα Αττικής), από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες, αλλά βρήκαν νεκρό τον 50χρονο.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [10] Τουλάχιστον 12 νεκροί και 100 τραυματίες από βομβαρδισμό συνοικίας της Χομς

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια βομβαρδισμού από το συριακό βαρύ πυροβολικό συνοικίας της πόλης Χομς που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών.

    "Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός εμποδίζει το στρατό να εισέλθει στη συνοικία Μπαμπά Αμρο. Ο στρατός απάντησε με σφοδρό βομβαρδισμό της συνοικίας αυτής", τόνισε ο ακτιβιστής Ναντέρ αλ-Χουσέινι, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ των θυμάτων είναι δυο παιδιά.

    [11] "Το καλοκαίρι θα παίξει την Κλυταιμνήστρα", το νέο βιβλίο του Λάκη Παπαστάθη

    Φιλμική αφήγηση ή αφηγηματική φιλμογραφία; Το στίγμα του λογοτέχνη-σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη αναζήτησαν, το βράδυ της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη οι εισηγητές-παρουσιαστές του νέου του βιβλίου (του τέταρτου συγγραφικού του εγχειρήματος), με τίτλο "Το καλοκαίρι θα παίξει την Κλυταιμνήστρα".

    Η συλλογή των 19 διηγημάτων ("αφηγηματικές ψηφίδες- εμμονικές με τη μνήμη" και "μνημοτεχνήματα" τα χαρακτήρισε η εκ των εισηγητών Ιωάννα Ναούμ, λέκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πόλις".

    "Η μνήμη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους αθάνατους, και αυτό επιχειρεί στα κείμενά του με τις αναφορές σε ζώντες και τεθνεώτες 'ήρωες' μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί. Εξάλλου, προέρχεται από το σινεμά που έχει μια ιδιότυπη αίσθηση αθανασίας" τόνισε ο εκ των εισηγητών, αρχιτέκτονας Φαίδων Χατζηαντωνίου.

    Από τα 19 διηγήματα της συλλογής παρελαύνουν πρόσωπα αλλά και χώροι-"μύθοι" της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης ο σκηνοθέτης Αλέξης Δαμιανός, το εστιατόριο "Μαγεμένος αυλός", το "Άλσος Παγκρατίου", η "Ελεύθερη σκηνή", το "Μουσείο" .

    [12] Δωρεάν είσοδος για ανέργους στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στη Λέσβο

    Στα πλαίσια πρωτοβουλιών ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής η διοίκηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αποφάσισε την καθιέρωση δωρεάν εισόδου στους χώρους του στους ανέργους.

    Η δωρεάν είσοδος στο Μουσείο ισχύει καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

    Η πρωτοβουλία, λέει ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος, «έχει ως στόχο να διατηρηθεί η πρόσβαση στους πολιτιστικούς χώρους και τα πολιτιστικά δρώμενα των οικονομικά αδύναμων ομάδων ατόμων όλων των ηλικιών προκειμένου να επισκεφτούν το Μουσείο και να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος και τη φυσική κληρονομιά της Λέσβου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 February 2012 - 9:30:28 UTC