Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ταξίδι" στον βυθό της Πρέσπας με ένα παραμύθι
  • [02] Για τις αποφάσεις του Eurogroup συνεδριάζει στις 19.00 το υπουργικό συμβούλιο
  • [03] Επεισόδια στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων
  • [04] Σε Χρ. Μπουλώτη και Μ. Παπαγιάννη τα βραβεία παιδικού, εφηβικού βιβλίου
  • [05] Σημαντική και θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς τη νέα συμφωνία δανειοδότησης
  • [06] Την αντίθεσή του στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, διατύπωσε ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [07] Ικανοποίηση Γ. Παπανδρέου για τις αποφάσεις του Eurogroup

  • [01] "Ταξίδι" στον βυθό της Πρέσπας με ένα παραμύθι

    Ταξίδι στο βυθό της λίμνης Πρέσπας, παρέα με δύο μικρούς ήρωες, τη Ζωή και το Μιχάλη, που θέλουν να ανακαλύψουν το χωριό όπου κάποτε ζούσαν οι πρόγονοί τους, κάνουν τα παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής, διαβάζοντας ένα παιχνίδι-παραμύθι που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

    "Η ιστορία λέει πώς το χωριό βυθίστηκε στη λίμνη Πρέσπα πριν από πολλά- πολλά χρόνια. Τα δύο παιδιά πρέπει να βάλουν ειδικές στολές, μάσκες και βατραχοπέδιλα για να βουτήξουν στη λίμνη και να φτάσουν στο βυθό και κάπως έτσι ξεκινούν και οι υποβρύχιες περιπέτειές τους" αναφέρεται στο πρώτο τεύχος του παραμυθιού που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, μέσω του προγράμματος LIFE "Ενημέρωση και Επικοινωνία".

    Η εικονογράφηση του παραμυθιού έχει γίνει από το Σάκη Γεωργιάδη.

    "Το παιχνίδι αυτό μοιράζεται κάθε μήνα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Αγίου Γερμανού, του Ανταρτικού, της Κρυσταλλοπηγής και στην παιδόπολη "Αγία Ολγα" Φλώρινας. Η ιστορία εξελίσσεται σε 12 τεύχη και τα παιδιά, κάθε μήνα, μέσα από δραστηριότητες ή γρίφους ανακαλύπτουν, μαζί με τους ήρωες, το βυθισμένο χωριό" αναφέρει στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη Αννίτα Λογοθέτη.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την έκδοση του πρώτου τεύχους που μοιράστηκε στους μαθητές και ήδη ετοιμάζεται το πέμπτο τεύχος. Παράλληλα, στα παιδιά έχει δοθεί μια αφίσα, όπου κολλούν αυτοκόλλητα που περιέχονται σε κάθε τεύχος, με ενδημικά είδη της Πρέσπας.

    Η Ζωή και ο Μιχάλης, οι ήρωες του παραμυθιού, αφηγούνται την ιστορία των Πρεσπών, όπως τους την έχει διηγηθεί ο παππούς τους, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι στην αρχή υπήρχε μόνο μία λίμνη.

    [02] Για τις αποφάσεις του Eurogroup συνεδριάζει στις 19.00 το υπουργικό συμβούλιο

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα συνεδριάσει στις 7 το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός ΛουκάςΠαπαδήμος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για την επιτευχθείσα συμφωνία στο Eurogroup.

    Επίσης, πρόκειται να εγκριθεί το βασικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή ως κατεπείγον και θα περιέχει "την κεντρική δέσμη των προαπαιτούμενων ενεργειών" εφαρμογής του νέου οικονομικού προγράμματος, όπως έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να ολοκληρωθούν νομοθετικά πριν από τις 29 Φεβρουαρίου.

    Το νομοσχέδιο, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, "θα περιλαμβάνει ζητήματα σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, μέτρα σχετικά με τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012 ώστε να βαδίζουμε επί τη βάσει ενός πραγματικά ισχύοντος προϋπολογισμού".

    Θα περιλαμβάνει επίσης, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος "άλλες ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για να πετύχουμε το στόχο της ανάκτησης της αξιοπιστίας. Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει και η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει τη νομοθεσία που διέπει το PSI", το οποίο ξεκινάει ήδη μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και με το IIF.

    [03] Επεισόδια στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά την διάρκεια της παρέλασης στα Γιάννινα για την 99η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Ομάδα κτηνοτρόφων κοντά στην παλιά Ακαδημία απ' όπου ξεκινούσε η παρέλαση, εμφανίσθηκε με ένα μικρό φορτηγό για να διανείμει κουτάκια με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες.

    Επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και προκλήθηκαν συμπλοκές, χωρίς τραυματισμούς. Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους. Τελικά η παρέλαση άρχισε με την απομάκρυνση των διαδηλωτών και ολοκληρώθηκε κανονικά.

    Από το πρωί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαν λάβει μέτρα στην λεωφόρο Δωδώνης που θα γίνονταν η παρέλαση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια, παρότι φέτος δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ούτε υπουργοί.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε μόνο ο Γ. Γ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

    [04] Σε Χρ. Μπουλώτη και Μ. Παπαγιάννη τα βραβεία παιδικού, εφηβικού βιβλίου

    Αθήνα, Ελλάδα 21/02/2012 13:53 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Χρήστος Μπουλώτης και Μαρία Παπαγιάννη απέσπασαν τα βραβεία παιδικού και εφηβικού λογοτεχνικού βιβλίου, αντίστοιχα

    «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο» το παιδικό βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη απέσπασε το πρώτο βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, που απονέμεται κατά πλειοψηφία στον αρχαιολόγο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Χρήστο Μπουλώτη.

    Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ, τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2011, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2010, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τον "βραχύ κατάλογο" των υποψηφίων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις.

    Βραβεία και βραβευθέντες έχουν ως ακολούθως:

    Το βραβείο εφηβικού και νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στη Μαρία Παπαγιάννη για το έργο «Το δέντρο το μονάχο» (εκδόσεις Πατάκη).

    Το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και στον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου για το έργο «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» (εκδόσεις Πατάκη).

    Τέλος, το βραβείο βιβλίου γνώσεων για παιδιά απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Άλκηστη Χαλικιά για το έργο «Στο πάρκο με τα ζώα» (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

    [05] Σημαντική και θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς τη νέα συμφωνία δανειοδότησης

    «Η απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική και θετική, γιατί απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, δίνει τη δυνατότητα να γίνει βιώσιμο το χρέος και ανοίγει το δρόμο για εκλογές», τόνισε από τη Λευκωσία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη αντίδρασή του, μετά την έγκριση του νέου προγράμματος δανειοδότησης της Ελλάδας.

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι σ' αυτή την απόφαση, η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας ήταν καθοριστική.

    «Χωρίς τη θετική ψήφο του κόμματος, δεν θα υπήρχε ούτε η δυνατότητα κουρέματος του χρέους, ούτε μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας, ούτε η σύναψη ενός νέου δανείου. Αποφάσεις, που αναδεικνύουν τη μεγάλη διαφοροποίηση, για ΄μας, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου και καταδεικνύουν την ορθότητα των επιλογών μας», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Τόνισε, επίσης, ότι «σήμερα, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών, που πριν δυο χρόνια άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του».

    Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας ότι η χώρα θα συμπληρώσει τις πολιτικές της, με μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας.

    Εκτίμησε, παράλληλα, ότι δημιουργείται ελπίδα πως και η Ευρώπη θα μεταστραφεί από τις πολιτικές της μονόπλευρης ύφεσης και θα κατανοήσει τη μεγάλη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του τόπου.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «σε μια Ελλάδα που πονάει και μ' έναν λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς» και κατέληξε ότι «στη μεγάλη μάχη για ανάκαμψη της Ελλάδας που τώρα αρχίζει, η Νέα Δημοκρατία θα πρωτοστατήσει».

    [06] Την αντίθεσή του στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, διατύπωσε ο Γ. Καρατζαφέρης

    Με σκληρές εκφράσεις σχολίασε τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες, μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτιμά ότι είναι δικαιωμένος για την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση.

    «Και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν θα βγούμε στις αγορές μέχρι το 2020», δήλωσε τον ραδιοσταθμό Real FM ο κ. Καρατζαφέρης και ανέφερε μια σειρά προβλέψεων της συμφωνίας που τον βρίσκουν αντίθετο, όπως η διάταξη που προβλέπεται να περάσει στο ελληνικό Σύνταγμα, σύμφωνα με την οποία προτεραιότητα της χώρας μας θα είναι η εξόφληση των δανειστών της.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θεωρεί ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να είναι ενισχυτικό για την οικονομία, σημειώνοντας πως «η απόφαση του Eurogroup κοινωνικώς δεν θα αποδώσει τίποτε», και επιτέθηκε στους δανειστές μας, λέγοντας ότι αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν θα τηρούσαν τη δική τους απόφαση της 21ης Ιουλίου να υπάρξει για την Ελλάδα ένα «σχέδιο Μάρσαλ, ώστε η χώρα να πάρει μπρος».

    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, η Ελλάδα τώρα πρέπει να κάνει «μια ισχυρή συμμαχία με Ιταλία, Ισπανία, και Πορτογαλία» προκειμένου να δημιουργηθεί ένας άξονας με στόχο την επαναφορά του κέντρου της Ευρώπης «στις Βρυξέλλες και όχι στο Βερολίνο».

    [07] Ικανοποίηση Γ. Παπανδρέου για τις αποφάσεις του Eurogroup

    Αθήνα, Ελλάδα 21/02/2012 14:08 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Eurogroup, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι "δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε"

    «Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί με την θετική για τη χώρα μας απόφαση, δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε, για να πείσουμε τους εταίρους μας να καταλήξουν στις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η απόφαση του Eurogroup, προστιθέμενη σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων, «αποτελεί μια ακόμη αναγκαία προϋπόθεση που μπορεί να εγγυηθεί ότι οι θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες, αλλά πιάνουν τόπο».

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η απόφαση έχει και τη δική της αυτοτελή και ιστορική σημασία, καθώς η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία και ανοίγει ο δρόμος για τη διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, με μια οικονομία στηριζόμενη σε ισχυρές βάσεις και η οποία δεν θα παράγει ελλείμματα και χρέη, αλλά υπεραξίες, πλεόνασμα και θέσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία για το PSI «πέραν της τεράστιας μείωσης του βάρους από το χρέος, συμβάλλει στην εξοικονόμηση αρκετών δισ. ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της μείωσης των ετήσιων απαιτήσεων για την ικανοποίηση των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας και με τους πόρους αυτούς μπορούμε τώρα πια να συγκροτήσουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό».

    «Αισθάνομαι την ανάγκη, απευθυνόμενος προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να τους ζητήσω, παρά το μεγάλο τίμημα, να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε, να μην αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να χτυπηθεί η αδικία, η ανομία, οι ανισότητες και η αυθαιρεσία μιας παρασιτικής οικονομίας που σπατάλησε τον δημόσιο πλούτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 February 2012 - 13:30:32 UTC