Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Γαβράς: «Σταματήστε να ταπεινώνετε τους Έλληνες»
  • [02] «Πάμε σινεμά;» μετά από οκτώ χρόνια σε 65 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Νέα ευκαιρία η συμφωνία
  • [04] Πτώση 3,47% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Κ. Γαβράς: «Σταματήστε να ταπεινώνετε τους Έλληνες»

    Να «σταματήσουν να ταπεινώνουν τον ελληνικό λαό» ζήτησε σήμερα από τους βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απευθύνοντας την προσευχή - όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος - μετά από ακρόαση από τους σοσιαλιστές βουλευτές.

    «Δεν είναι ένα μήνυμα, είναι μια προσευχή: σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό, που υποφέρει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τους φτωχότερους και τους πιο στερημένους. Η Γαλλία μπορεί να κάνει πολλά» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

    Τονίζοντας ότι ο ίδιος ζει «στη Γαλλία εδώ και σχεδόν εξήντα χρόνια», αλλά ότι «η Ελλάδα τον συγκινεί βαθιά» εξήγησε ότι ακούει «φοβερά πράγματα: για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο επειδή στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα να φάνε».

    «Δεν μπορούμε να δεχτούμε στην Ευρώπη τέτοια πράγματα» σημείωσε.

    Κατά την άποψή του, η Ελλάδα «είχε γίνει μια χώρα όπου μπορούσαν να πουληθούν πράγματα επί πιστώσει, τα πάντα, αεροπλάνα, πύραυλοι, υποβρύχια, άρματα μάχης. Και τις πιστώσεις σήμερα, είναι οι Έλληνες που θα τις πληρώσουν ενώ δεν έχουν τίποτα να φάνε».

    [02] «Πάμε σινεμά;» μετά από οκτώ χρόνια σε 65 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

    Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε σινεμά», επανέρχεται οκτώ χρόνια μετά τη διακοπή του, σε 65 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Εύβοιας, από τη νέα σχολική χρονιά.

    Η γνωριμία των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την τέχνη του κινηματογράφου και τα μυστικά της, είχε ξεκινήσει με το «Πάμε σινεμά» τα χρόνια 2000- 2004. Φορέας υλοποίησής του ήταν τότε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας.

    Το πρόγραμμα τέθηκε ξανά σε λειτουργία εδώ και μια εβδομάδα και θα διαρκέσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή του δημοτικού σταθμού της Αθήνας 9,84, του δήμου Θεσσαλονίκης και του τηλεοπτικού σταθμού TV100.

    Η δομή του «Πάμε σινεμά», παραμένει σε γενικές γραμμές ίδια, όπως και ο στόχος του. Να συμβάλει στη δημιουργία «δύσπιστων» θεατών, με κριτική σκέψη απέναντι στα οπτικοακουστικά προϊόντα, εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του «Πάμε σινεμά;» Αντώνης Κιούκας εκ των σχεδιαστών του προγράμματος το 2000, σε συνεργασία με στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του υπουργείου Πολιτισμού.

    Στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί με τη συνδρομή σκηνοθετών και άλλων ειδικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου, βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο προγράμματα, με κοινή δομή και προσανατολισμό, ένα για τα Δημοτικά Σχολεία και ένα για τα Γυμνάσια- Λύκεια. Kατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές προμηθεύονται ενημερωτικά έντυπα, βιβλία και οδηγούς μελέτης, βλέπουν δύο κινηματογραφικές ταινίες με παρόμοιο θέμα αλλά διαφορετική αισθητική και αφηγηματική δομή.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Νέα ευκαιρία η συμφωνία

    Το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε και η συμφωνία συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δίνει στην χώρα μας μια νέα ευκαιρία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Αφαιρέσαμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 107 δισ. ευρώ διαχρονικού βάρους, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, μετά από δύσκολες προσπάθειες και έχουμε την έγκριση του νέου προγράμματος στήριξης των 130 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όπως είπε,έχουμε τη δέσμευση των εταίρων πως θα μας στηρίξουν και μετά το πρόγραμμα και μέχρι η Ελλάδα να βγει στις αγορές.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ετήσια εξοικονόμηση για την χώρα μας είναι 3 δισ. ευρώ από τη συμφωνία που πάρθηκε στο Eurogroup και τόνισε «αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, εάν δεν είχαμε καταλήξει σε μία νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα».

    [04] Πτώση 3,47% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Οι επενδυτές προχώρησαν σήμερα σε ρευστοποιήσεις για αποκόμιση βραχυχρονίων κερδών οδηγώντας την αγορά σε σημαντική πτώση, παρά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, κάτι που είχε προεξοφληθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις, επιβεβαιώνοντας το «αγόραζε στη φήμη και πούλα στο γεγονός».

    Αρνητικά επέδρασε στην αγορά και η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και η εκτίμηση του Οργανισμού ότι η Ελλάδα ίσως θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης.

    Επίσης, όπως παρατηρούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, η νέα δανειακή σύμβαση άνοιξε και τον δρόμο των εκλογών, που αποτελεί μία παράμετρο την οποία θα πρέπει να αποτιμήσει η αγορά.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ρευστοποιήσεις που οφείλονται και στα μεγαλύτερα βάρη που αναλαμβάνουν οι τράπεζες με τους νέους όρους του PSI.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων και έκλεισε στις 797,13 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,47%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,063 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 February 2012 - 17:30:28 UTC