Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το 2011
  • [02] Τραγωδία στην Αργεντινή
  • [03] Δεν απεδέχθη ο πρωθυπουργός την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού
  • [04] Α. Σαμαράς: Δεν περισσεύει κανένας
  • [05] Πτώση 5,67% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το 2011

    Χρονιά σταθμός ήταν το 2011 για τον ελληνικό τουρισμό, που με τη σφραγίδα των επεξεργασμένων στοιχείων της ελληνικής στατιστικής αρχής και της Τράπεζας της Ελλάδας οι αφίξεις ανήλθαν στα 16.427.247 σημειώνοντας άνοδο 9,46% σε σχέση με το 2010. Πλέον το 2011 είναι η παραγωγική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό ξεπερνώνας ακόμα και τη χρονιά του 2007 όταν η Ελλάδα προσέλκυσε 16.165.265, όπως αυτό διαπιστώνεται στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η αύξηση που σημειώθηκε στα τουριστικά έσοδα ήταν 9,45% φτάνοντας τα 10,519 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 9,611 δισ. ευρώ του 2010.

    Μέχρι το 2021 η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 20% γεγονός που σημαίνει ότι η Άμεση Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του τουρισμού (άμεση και έμμεση συνεισφορά) μπορεί αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ και να φτάσει τα 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η McKinsey, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στο 44% του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και στο 36% της εκτιμώμενης συνολικής ανάπτυξης της χώρας.

    [02] Τραγωδία στην Αργεντινή

    Τουλάχιστον 49 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από600 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός συρμού του προαστιακού σιδηρόδρομου μέσα σε σταθμό του Μπουένος Άιρες, επιβεβαίωσαν οι αρχές της πόλης.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στον σταθμό Όνσε, όταν το τρένο μπήκε χωρίς να φρενάρει και χτύπησε με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων στο προστατευτικό πλαίσιο. Ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν τους επιβάτες, εγκλωβισμένους στις λαμαρίνες, να προσπαθούν να βγουν από τα γαλανόλευκα βαγόνια.

    Ο μηχανοδηγός του τρένου, που μετέφερε 2.000 άτομα, τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

    Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή του σταθμού. Πολλοί από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου ενώ όσοι ήταν πιο σοβαρά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της αστυνομίας σε νοσοκομεία.

    "Ο θόρυβος ήταν τρομακτικός. Το τρένο δεν φρενάρισε. Είδα ανθρώπους τραυματισμένους στον λαιμό, στα χέρια, στα πόδια", είπε ένας επιβάτης, ο Πέδρο Φουέντες.

    Η σιδηροδρομική γραμμή Σαρμιέντο, μήκους σχεδόν 70 χιλιομέτρων, συνδέει το σταθμό Όνσε, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα δυτικά, πυκνοκατοικημένα προάστια του Μπουένος Άιρες. Τα τρένα της γραμμής αυτής μεταφέρουν κάθε χρόνο περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες.

    Για το δυστύχημα διεξάγεται έρευνα αλλά η Μόνικα Σλοτάουερ, από την υπηρεσία συντήρησης, διαβεβαίωσε ότι "τα φρένα είχαν λασκάρει γιατί δεν γίνονταν επενδύσεις στη γραμμή αυτή". Το τροχαίο υλικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.

    [03] Δεν απεδέχθη ο πρωθυπουργός την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού

    Δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η παραίτηση που είχε θέσει στη διάθεσή του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά την κλοπή των αρχαιοτήτων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που εξεδόθη αμέσως μετά, επισημοποιήθηκε ότι η παραίτηση του κ. Γερουλάνου, που είχε υποβληθεί την περασμένη Παρασκευή, "για λόγους ευθιξίας", δεν έγινε αποδεκτή.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος ενημερώθηκε για τις έρευνες στην υπόθεση της ληστείας και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή της και να επιδειχθεί αυστηρότητα στη διεξαγωγή των ερευνών.

    [04] Α. Σαμαράς: Δεν περισσεύει κανένας

    Στην εκτίμηση πως η Ελλάδα με την απόφαση των Βρυξελλών κέρδισε χρόνο και περιθώριο για να βγει από την κρίση, προέβη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ τόνισε πως η πρόσφατη απόφαση έχει τρεις μεγάλες διαφορές και μια ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά τώρα υπάρχει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού ενώ η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου. "Από την άλλη η ομοιότητα είναι η διατήρηση της ίδιας συνταγής, λείπει ο τρίτος πυλώνας , αυτός της ανάπτυξης", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε πως πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μέτρα ανάπτυξης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε ουσιαστικά τις πόρτες σε όλους όσοι έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη και όχι μόνο σε όσους βουλευτές διεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα για τους οποίους μάλιστα είπε πως θα χαρεί να ξαναγυρίζουν στο κόμμα, εφόσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται μαζί με τη ΝΔ. Κάνοντας λόγο για πανστρατιά ενόψει των εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στη μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι "και όχι σκορποχώρι".

    "Κανένας δεν περισσεύει, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για τη μεγάλη μάχη της ανάπτυξης που ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές. "Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και η Ελλάδα πονάει. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, η πιο δύσκολη μάχη για την ανάκαμψη", τόνισε χαρακτηριστικά.

    [05] Πτώση 5,67% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της ανακοίνωσης της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch, κατά 3 βαθμίδες, σε C από CCC προηγουμένως, μια μόλις βαθμίδα πριν το default.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε απώλειες άνω του 12%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 751,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 5,67%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,146 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 17:30:26 UTC