Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό στη Μόσχα
  • [02] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για το PSI
  • [03] Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις
  • [04] Μπιτσαξής: "Οι νόμοι του κράτους ισχύουν για όλους"
  • [05] Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009
  • [06] Κουβέλης: Η Ευρώπη θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο

  • [01] Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό στη Μόσχα

    Βαριά ήττα υπέστη ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, 96-64, από την ΤΣΣΚΑ, για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Αυτή η 3η ήττα δεν αποπροσανατολίζει τους «ερυθρόλευκους» από τον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ, καθώς εφόσον η Γαλατασαράι επικρατήσει της ουραγού Εφες Πίλσεν απόψε, ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται νίκη με +2 στο ΣΕΦ επί της πρώτης στην 6η και τελευταία αγωνιστική (1η Μαρτίου), για να προκριθεί ως 2ος του 5ου ομίλου (με μειονέκτημα έδρας). Η πρωτοπόρος ΤΣΣΚΑ (4-1) επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το πρώτο της... στραβοπάτημα στο γήπεδο της Γαλατασαράι, πριν από 2 εβδομάδες.

    Τα δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64

    [02] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για το PSI

    Η ανάγκη εξασφάλισης των ιδιωτών ομολογιούχων, που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας ομόλογα απ' την πρωτογενή αγορά, υπήρξε το μόνο σημείο σύμπτωσης ανάμεσα στους εισηγητές και εκπροσώπους των κομμάτων (πλην του ΚΚΕ), κατά την συζήτηση της συμφωνίας για το PSI στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Σε απάντηση του αιτήματος αυτού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου παρατήρησε προς τους βουλευτές πως «κρούουν ανοικτές θύρες» καθώς η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και «μετά την ολοκλήρωση του PSI, θα υπάρξει διαδικασία για την διαχείριση των ομολόγων των ιδιωτών».

    Κατόπιν τετράωρης συζήτησης στην Επιτροπή, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τα δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την Ντόρα Μπακογιάννη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

    Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα μετά από κράτηση24 ωρών από την αστυνομία της Λιλ, όπου κατέθεσε για μια υπόθεση μαστροπείας, στο πλαίσιο της λεγόμενης υπόθεσης του Κάρλτον, και θα κλητευτεί αργότερα ενώπιον των δικαστών, έγινε γνωστό από πηγή που έχει πρόσβαση στην υπόθεση.

    Οι δικαστές θα πρέπει να τον καλέσουν για μια ενδεχόμενη εξέταση και απαγγελία κατηγορίας, ή για να τον ακούσουν ως μάρτυρα με νομική καθοδήγηση, μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ενός απλού μάρτυρα και ενός υπόπτου που του απαγγέλλονται κατηγορίες.

    Ο Στρος-Καν κατέθεσε την Τρίτη το πρωί και τέθηκε υπό κράτηση για "συνέργεια σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημόσιων αγαθών".

    Ο DSK ανακρίθηκε για "τις βραδιές ακολασίας" στις οποίες συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτές ήταν πόρνες.

    [04] Μπιτσαξής: "Οι νόμοι του κράτους ισχύουν για όλους"

    Κορυφώνεται η κόντρα της Σούπερ Λίγκας με την Πολιτεία, καθώς ο Πάνος Μπιτσαξής τοποθετήθηκε στις σημερινές εξελίξεις. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όχι απλώς δεν πτοήθηκε από την απόφαση του συνεταιρισμού να εξοβελίσει από το καταστατικό του το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά έσπευσε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: "Οι νόμοι του κράτους ισχύουν για όλους".

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπιτσαξή: «Οι νόμοι του ελληνικού κράτους ισχύουν, αδιακρίτως, για όλους, όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Η ισχύς των νόμων δεν εξαρτάται από καταστατικά σωματείων και συνεταιρισμών. Η συμμόρφωση προς τους νόμους αποτελεί υποχρέωση κάθε πολίτη».

    [05] Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

    Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση ή μη Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.

    Η Βουλή θα αποφασίσει γι' αυτό απόψε, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα το αργότερο.

    Για να εγκριθεί η πρόταση και να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία, όμως, δεν μπορεί να μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.

    [06] Κουβέλης: Η Ευρώπη θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο

    H Ευρώπη θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο λόγω της ύφεσης και της έλλειψης αναπτυξιακής πολιτικής, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

    «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές πολιτικών ηγετών της Ευρώπης που δείχνουν άλλους δρόμους για την αντιμετώπιση της γενικευμένης πια κρίσης χρέους σε όλη την ευρωπαϊκή κλίμακα» είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας τόνισε ότι «η όποια κυβέρνηση συνεργασίας προϋποθέτει δυο βήματα, το ένα είναι η προγραμματική συμφωνία και το δεύτερο, φερέγγυες πολιτικές πρακτικές. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν έχουν λόγο ύπαρξης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 19:30:26 UTC