Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας»
  • [02] «Ναι» στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009
  • [03] Τα «ευγενή» Ταμεία έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μειώσεις των συντάξεων
  • [04] Πάνω από το 12% των ειδών στον Ανατολικό Ειρηνικό απειλούνται με εξαφάνιση
  • [05] Κάνει πίσω ο Μόντι στο θέμα των ταξί
  • [06] Το Τόκιο "ρίχνει" 50 δισ. δολάρια για την σωτηρία της ευρωζώνης
  • [07] "Περήφανοι Έλληνες, ψυχικά υγιείς"
  • [08] «Η θεατρική παιδεία στην Ελλάδα σήμερα»
  • [09] Απεργούν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία
  • [10] Την «απομείωση του χρέους» χωρών της Βόρειας Αφρικής, εξετάζουν οι Βρυξέλλες
  • [11] Η Σουηδή πριγκίπισσα Βικτώρια γέννησε κοριτσάκι
  • [12] "Γυναικείες φωνές στο δημοτικό τραγούδι" θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • [13] Πιο συχνό στις γυναίκες το "αθόρυβο" έμφραγμα
  • [14] Διεθνής διάσκεψη για τη Σομαλία

  • [01] «Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας»

    «Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας, δεν υπάρχει ζήτημα κατάρρευσης της οικονομίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «οριστικά εγκαταλείπουν κάποιοι τη σκέψη ότι η λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ». Η Ελλάδα δένεται άρρηκτα με το ευρώ, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τη δανειακή σύμβαση θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία, είτε μέσω της πληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις, είτε μέσω των τραπεζών, στις οποίες, μετά την ανακεφαλαίωση, το Δημόσιο θα έχει τη μετοχική πλειοψηφία, έστω και εάν δεν ασκεί τη διοίκηση.

    Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, η έξοδος από την ύφεση, η οποία ανέρχεται τα τελευταία χρόνια σε 20 μονάδες σωρευτικά, θα έλθει με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και την πτώση των τιμών, ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης.

    [02] «Ναι» στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009

    Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και την αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων ενέκρινε η Βουλή με 168 ψήφους κατόπιν ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας και αποδεχόμενη την σχετική πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    Σε σύνολο 256 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 168 (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ανεξάρτητοι της ΔΗΜ.ΑΡ και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές).

    «Όχι» ψήφισαν 76 βουλευτές (ΝΔ και ανεξάρτητοι).

    «Παρών» ψήφισαν 12 βουλευτές από το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι.

    Από την ψηφοφορία αποχώρησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Κοντογιάννης, Ελ. Αυγενάκης και Χρ. Μαρκογιαννάκης.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος πρότεινε η Επιτροπή να αποτελείται από 19 μέλη και να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 23 Μαρτίου.

    [03] Τα «ευγενή» Ταμεία έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μειώσεις των συντάξεων

    Την επόμενη Τρίτη αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την εξοικονόμηση 425 εκατ. ευρώ συνολικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και από τις λοιπές περικοπές δαπανών του δημοσίου, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα θα ακολουθήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και στη φαρμακευτική δαπάνη, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων.

    Οι μειώσεις κατά 12% στην κύρια ασφάλιση θίγουν συνολικά 380.000 συνταξιούχους, το 13,6% από το σύνολο των περίπου 3 εκατ. συνταξιούχων.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, (42.01%), των ευγενών Ταμείων και των Τραπεζών. Οι περικοπές θίγουν το 63% των συνταξιούχων του ΟΤΕ, το 76% της ΔΕΗ, το 41,56% της ΕΤΕ. Αντίστοιχα θίγεται το 4,4% των συνταξιούχων του ΙΚΑ και το 8,98% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

    Τα «ευγενή» ταμεία και τα Ταμεία του Δημοσίου αντιμετώπιζαν τα σοβαρότερα προβλήματα αλλά σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η περικοπή του 20% στο σύνολο των συντάξεων που ήταν πάνω από τα 1.300 ευρώ κατέστησαν ηπιότερα τα αποτελέσματα της μείωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επέκταση των περικοπών και στις κύριες συντάξεις ήταν αναγκαία μετά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν για τις μειώσεις στις επικουρικές που ήταν αναγκαίες προκειμένου να καλυφθούν ελλείμματα που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό.

    Επίσης, στην αποσύνδεση σειράς παροχών, επιδομάτων και ασφαλιστικών διατάξεων από τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο εξετάζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν αλλεπάλληλες μειώσεις εξαιτίας της μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 22%. Πρόκειται για τουλάχιστον 20 παροχές μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, και οι κατώτατες συντάξεις.

    [04] Πάνω από το 12% των ειδών στον Ανατολικό Ειρηνικό απειλούνται με εξαφάνιση

    Με εξαφάνιση απειλείται πάνω από το 12% των θαλασσίων ειδών, χλωρίδα και πανίδα, στις τροπικές ζώνες του Ανατολικού Ειρηνικού εξαιτίας της υπεραλίευσης, της καταστροφής των υδροβιότοπων και λόγω των συνεπειών του φαινομένου Ελ Νίνιο, προκύπτει από έρευνα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

    Η μελέτη αυτή, η πρώτη στο είδος της που συντάσσεται από το IUCN στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, γύρω από τον Παναμά και στην Κόστα Ρίκα, καθώς και στα ύδατα πέντε νήσων και αρχιπελαγών, αφορά το σύνολο της χλωρίδας και πανίδας-αφρόψαρα, θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, θαλασσοπούλια, κοράλλια, επίσης μαγκρόβια και φύκια.

    Οι πλέον απειλούμενες ζώνες είναι εκείνες στην είσοδο του Κόλπου της Καλιφόρνιας, όπως και η ακτογραμμή στον Παναμά και στην Κόστα Ρίκα.

    [05] Κάνει πίσω ο Μόντι στο θέμα των ταξί

    Σύμφωνα με τα όσα περιέχει το σχέδιο νόμου που πρόκειται να παρουσιασθεί προς έγκριση στο ιταλικό κοινοβούλιο, οι τελικές αποφάσεις που αφορούν την απελευθέρωση του τομέα των ταξί δεν πρόκειται να ληφθούν από Ειδική Δημόσια Αρχή, αλλά από τους δημάρχους των διαφόρων αστικών κέντρων.

    Πολλοί Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι αυτό σημαίνει πως, τελικώς, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, σε σχέση με τις αρχικές της προθέσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσίαση των πρώτων μέτρων για την απελευθέρωση της οικονομίας πριν ένα μήνα, είχε γίνει αναφορά στη δυνατότητα αύξησης των αδειών ταξί, με τελική απόφαση που θα έπρεπε να λάβει η Ειδική Δημόσια Αρχή για τις Μεταφορές, με την συμβουλευτική - και όχι καθοριστική - γνώμη των δημάρχων.

    Τα συνδικάτα Ιταλών οδηγών ταξί, τονίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση υπάρχει η διάθεση για θυσίες και έντονο πνεύμα συνεργασίας. Κάτι που αποδεικνύεται από την πρόθεση να αυξηθούν, στο μέλλον, οι διπλές βάρδιες και να υιοθετηθεί το πείραμα των λεγόμενων ομαδικών ταξί».

    Οι ενώσεις καταναλωτών, όμως, όπως οι Codacons και Adoc, πιστεύουν ότι «πρόκειται για μια ακόμη ήττα της κυβέρνησης Μόντι, που υποκύπτει και πάλι στο λόμπι των ταξιτζήδων.

    [06] Το Τόκιο "ρίχνει" 50 δισ. δολάρια για την σωτηρία της ευρωζώνης

    Η Ιαπωνία προτίθεται να διαθέσει ως και 50 δισ. δολάρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ΕΕ, δήλωσε στέλεχος του Ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

    Διευκρίνισε ωστόσο ότι το ακριβές ύψος του ποσού που πρόκειται να διαθέσει το Τόκιο δεν θα αποφασιστεί οριστικά πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) την 25η και 26η Φεβρουαρίου στο Μεξικό.

    Το ΔΝΤ αναζητεί τρόπους να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια, που σήμερα ανέρχονται σε 500 δισ. δολάρια, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    [07] "Περήφανοι Έλληνες, ψυχικά υγιείς"

    "Οι Έλληνες, ως έθνος, πρέπει να συνεχίσουν να είναι περήφανοι για το πολιτιστικό τους υπόβαθρο και για τις παραδόσεις τους και δεν θα πρέπει να αισθάνονται άσχημα επειδή βρίσκονται σε οικονομική κρίση". Τη συμβουλή αυτή δίνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Λούντβιx Μαξιμίλιαν (Ludwig-Maximilian) του Μονάχου, Χάνς Γιούργκεν Μόλλερ (Hans-Jorgen Moller) στον ελληνικό λαό, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει την ψυχική του υγεία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

    "Η όχι και τόσο καλή οργάνωση του ελληνικού συστήματος μπορεί για κάποιους να φαίνεται ως αδυναμία, αν συγκριθεί με το αυστηρά οργανωμένο σύστημα της Γερμανίας. Όμως, ο πλούτος των Ελλήνων και των Ιταλών είναι ότι έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να απολαμβάνουν τη ζωή από ό,τι οι Γερμανοί, που είναι εστιασμένοι στο να δουλεύουν συνεχώς" τονίζει ο καθηγητής σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

    Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι παρά την κρίση που βιώνει η Ελλάδα, η φήμη της στην Ευρώπη είναι εξαιρετική.

    "Η Ελλάδα είναι η βασική πηγή των εννοιών της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και των Μαθηματικών, είναι η χώρα όπου έζησαν ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πυθαγόρας. Νομίζω ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός έχουν εξαιρετική φήμη στην Ευρώπη. Η οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα που κάνει τους Έλληνες να υποφέρουν, όμως η φήμη του ελληνικού πολιτισμού δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων" σημειώνει ο κ. Μόλλερ, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

    [08] «Η θεατρική παιδεία στην Ελλάδα σήμερα»

    Η θεατρική παιδεία στην Ελλάδα σήμερα, είναι το θέμα της τρίτης προγραμματισμένης συζήτησης του κύκλου «Διάλογοι» του Εθνικού θεάτρου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων.

    Στη συζήτηση θα συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις οι: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Βίκτωρ Αρδίττης, Παναγιώτα Βεάκη, Πέμυ Ζούνη, Νέλλη Καρρά, Στάθης Λιβαθινός, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Δημήτρης Παπαγιάνης, Νικηφόρος Παπανδρέου, Ευδόκιμος Τσολακίδης, Δήμητρα Χατούπη και Διαγόρας Χρονόπουλος.

    Την επιμέλεια και τον συντονισμό των «Διαλόγων» έχει ο καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πλάτων Μαυρομούστακος.

    Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

    [09] Απεργούν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

    Απεργούν σήμερα οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Ελλάδας(ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

    Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο.

    Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».

    Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

    [10] Την «απομείωση του χρέους» χωρών της Βόρειας Αφρικής, εξετάζουν οι Βρυξέλλες

    Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε «απομείωση του χρέους» χωρών της Βόρειας Αφρικής όπως η Αίγυπτος, δήλωσαν πηγές της ΕΕ.

    «Τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα εξετάσουν τις πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί η απομείωση χρέους ως μια ένδειξη μεταβολής» στις σχέσεις με τις χώρες της νότιας Μεσογείου, σύμφωνα με ένα προσχέδιο διακήρυξης που αναμένεται να συζητηθεί --και θα μπορούσε να υιοθετηθεί-- στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η και 2α Μαρτίου.

    Το σχέδιο ανέκυψε 24 ώρες μετά την υιοθέτηση του σχεδίου για την απομείωση της ονομαστικής αξίας των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές, είπαν διπλωμάτες.

    [11] Η Σουηδή πριγκίπισσα Βικτώρια γέννησε κοριτσάκι

    Η πριγκίπισσα Βικτώρια, διάδοχος του σουηδικού θρόνου, γέννησε σήμερα κοριτσάκι, το οποίο είναι δεύτερο στη διαδοχή του θρόνου, ανακοίνωσε ο σύζυγός της πρίγκηπας Ντάνιελ.

    "Σήμερα το πρωί στις 04:26 (05:26 ώρα Ελλάδας) γεννήθηε μια πολύ αξιολάτρευτη μικρή πριγκίπισσα 51 εκατοστών και βάρους 3,28 κιλών", δήλωσε ο πρίγκηπας Ντάνιελ.

    Εικοσιένας κανονιοβολισμοί αναμένεται να ριφθούν το μεσημέρι από το παλάτι για το ευτυχές γεγονός.

    [12] "Γυναικείες φωνές στο δημοτικό τραγούδι" θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Συναυλία αφιερωμένη στην κορυφαία ερμηνεύτρια Δόμνα Σαμίου, τη γυναίκα που έγραψε ιστορία στον χώρο του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού με τη φωνή της, το ήθος, το ύφος και τις αυθεντικές εκτελέσεις της, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

    Η εκδήλωση με τίτλο «Γυναικείες φωνές στο δημοτικό τραγούδι», εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου «Ελληνική Μουσική».

    Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν επαγγελματίες τραγουδίστριες, όπως τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη σύγχρονη ερμηνεύτρια που έχει ταυτιστεί με τις «μουσικές του κόσμου», την αυθεντική ερμηνεύτρια των ηπειρώτικων τραγουδιών Κατερίνα Ζάκκα, την Ηρακλειώτισσα τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Χαίνηδες», Μαρία Κώτη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου που ταξιδεύει το κοινό στον μακρινό Πόντο και ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σμυρνιά Γιασεμή Σαραγούδα (σύζυγο του κορυφαίου λαϊκού δεξιοτέχνη στο ούτι, Νίκου Σαραγούδα που θα τη συνοδεύσει επί σκηνής), γνωστή ερμηνεύτρια του μικρασιάτικου τραγουδιού, αλλά και απλές γυναίκες που τραγουδούν και, ταυτοχρόνως, χορεύουν σε γιορτές, έθιμα και τελετουργίες όπως συμβαίνει με την Τούλα Σιδέρη και τις «Γυναίκες από τη Νέα Ερυθραία».

    [13] Πιο συχνό στις γυναίκες το "αθόρυβο" έμφραγμα

    Οι γυναίκες, ειδικά οι νεότερες, είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους άνδρες, να εισαχθούν στο νοσοκομείο χωρίς πόνους στο στήθος ή δυσφορία έχοντας υποστεί έμφραγμα και είναι πιθανότερο να πεθάνουν ύστερα από αυτό συγκριτικά με τους άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

    Αυτή η έλλειψη συμπτωμάτων μπορεί να οδηγήσει στην αργοπορημένη παροχή ιατρικής φροντίδας και στην παροχή διαφορετικής θεραπείας, υποστηρίζουν οι ερευνητές που δημοσίευσαν τα συμπεράσματα της μελέτης τους στην επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.

    "Μπορεί να μη γνωρίζουν καν ότι παθαίνουν έμφραγμα", είπε ο Τζον Κάντο της κλινικής Watson στο Λέικλαντ της Φλόριντα, ο οποίος συνεργάστηκε στην έρευνα.

    Οπως παρατήρησε ο ίδιος, ενώ τα αποτελέσματα βασίζονται στη μελέτη ενός εκατομμυρίου και πλέον ασθενών που έχουν υποστεί έμφραγμα, η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Αλλά, όπως πρόσθεσε, αμφισβητούν την άποψη ότι ο πόνος στο στήθος και η δυσφορία θα πρέπει να θεωρούνται "το χαρακτηριστικό σύμπτωμα" για όλους τους εμφραγματικούς ασθενείς.

    "Αν τα συμπεράσματά μας αληθεύουν, θα έλεγα ότι πρέπει να τροποποιήσουμε το μήνυμα 'ένα κοινό για όλους σύμπτωμα' και να πούμε ότι οι γυναίκες κάτω των 55 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από ασυμπτωματικό έμφραγμα", δήλωσε στο Reuters Health ο Κάντο.

    Αυτή η "μη τυπική εμφάνιση" μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα όπως ανεξήγητο λαχάνιασμα ή πόνο σε περιοχές όπως η γνάθος, ο λαιμός, οι βραχίονες του χεριού, η πλάτη και το στομάχι.

    [14] Διεθνής διάσκεψη για τη Σομαλία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα κηρύξει σήμερα στις 10:00 ώρα Γκρήνουιτς στο Λονδίνο, μια διεθνή διάσκεψη για τη Σομαλία, η οποία στόχο έχει να εδραιώσει την πρόσφατη πολιτική και στρατιωτική πρόοδο στη χώρα αυτή που βρίσκεται σε εμφύλιο τα τελευταία 20 χρόνια.

    Εκτός από την αντιπροσωπεία της Σομαλίας, στη διάσκεψη αυτή θα πάρουν μέρος περίπου 50 χώρες της περιοχής καθώς επίσης ευρωπαϊκές και αραβικές που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση ενός κράτους δικαίου στη Σομαλία. Επίσης θα στείλουν αντιπροσώπους περίπου δέκα θεσμοί, μεταξύ των οποίων η ΕΕ, η Αφρικανική Ενωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 7:30:30 UTC