Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ύφεση 4,4% στην Ελλάδα, προβλέπει για το 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [02] 130.000 διαδηλωτές σε κινητοποίηση υπέρ του Πούτιν στη Μόσχα
  • [03] Μπαράζ επιθέσεων άφησε 50 νεκρούς στο Ιράκ
  • [04] Κέρδη 119,7 εκατ. ευρώ το 2011 για τον ΟΤΕ
  • [05] Όλι Ρεν: "Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το ελληνικό πρόγραμμα"
  • [06] Μειωμένος φέτος ο αριθμός των περιστατικών γρίπης στην Ελλάδα
  • [07] Άρχισε στο Λονδίνο η διεθνής διάσκεψη για τη Σομαλία
  • [08] Νέο φάρμακο για το μελάνωμα διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης καρκινοπαθών
  • [09] Ο Ρενέ Άντλερ στο Αμβούργο από το καλοκαίρι
  • [10] Η ΚΕΔ της ΕΠΟ καταδικάζει την επίθεση στο αρτοποιείο του Κωνσταντινέα

  • [01] Ύφεση 4,4% στην Ελλάδα, προβλέπει για το 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Ύφεση 4,4% και αποπληθωρισμό 0,5% στην Ελλάδα για το 2012, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ενδιάμεσες οικονομικές της προβλέψεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, η Επιτροπή σημειώνει ότι το 2012 η ύφεση θα είναι μεν χαμηλότερη σε σχέση με ότι είχε αρχικά προβλεφθεί το Φθινόπωρο του 2001 αλλά θα χαρακτηριστεί από κινδύνους, με βασικές πτυχές την «πολύ χαμηλή» εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρηματιών. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, εκτός από τη μειωμένη εξωτερική ζήτηση, μείωση θα παρατηρηθεί και στην εσωτερική ζήτηση, λόγω της αναμενόμενης επιτάχυνσης στη «διόρθωση» της αγοράς εργασίας, με τις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, οι εξαγωγές θα είναι λιγότερο δυναμικές από ότι την προηγούμενη τριετία, παρά τις μειώσεις στο κόστος εργασίας στις ελληνικές επιχειρήσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, θα υπάρξουν επιπτώσεις και στις εισαγωγές λόγω της μειωμένης εσωτερικής ζήτησης.

    Η Επιτροπή εκτιμά ακόμη ότι εφέτος θα σημειωθεί αποπληθωρισμός στην Ελλάδα 0,5%, ο οποίος οφείλεται στην αναμενόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης, λόγω της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η Επιτροπή αναφέρει ότι η αγορά εργασίας διέρχεται μια επώδυνη περίοδο προσαρμογής και εκτιμά ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2012. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί κατά 22% και το κόστος εργασίας θα μειωθεί, κατά μέσο όρο, κατά 15% την επόμενη τριετία. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση των κατώτατων μισθών, η οποία θα έχει επιπτώσεις συνολικά στους μισθούς, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και των ανειδίκευτων εργαζομένων, αναμένεται ωστόσο να σταθεί εμπόδιο στην εσωτερική ζήτηση η οποία βραχυπρόθεσμα θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση, τονίζει η Επιτροπή . Πάντως, μεσοπρόθεσμα η Επιτροπή θεωρεί ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την απασχόληση.

    Σε ότι αφορά το 2011, η Επιτροπή αναφέρει ότι η ύφεση διαμορφώθηκε στο 6,8% με μείωση της εσωτερικής ζήτησης και των εισοδημάτων, εμπόδια στην παροχή πίστωσης για τον ιδιωτικό τομέα και προσαρμογές στην αγορά εργασίας.

    [02] 130.000 διαδηλωτές σε κινητοποίηση υπέρ του Πούτιν στη Μόσχα

    Εκατόν τριάντα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας και έξω από αυτό, σε μια κινητοποίηση υποστήριξης του ρώσου πρωθυπουργού και φαβορί των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Στις 13:00 (τοπική ώρα /11:00 ώρα Ελλάδος) ο αριθμός αυτών που μετείχαν στην κινητοποίηση έφθανε τις 130.000", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία λίγο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές.

    Η ογκώδης αυτή συγκέντρωση θεωρείται, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, μια απάντηση στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιούνται τακτικά στη Μόσχα από το Δεκέμβριο και τις επίμαχες βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναδείχτηκε νικητής το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία.

    [03] Μπαράζ επιθέσεων άφησε 50 νεκρούς στο Ιράκ

    Σε 50 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων των βομβιστικών και άλλων επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σ΄ολόκληρο το Ιράκ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

    Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν κυρίως εναντίον σιιτικών στόχων στη Βαγδάτη και σε άλλες ιρακινές πόλεις.

    [04] Κέρδη 119,7 εκατ. ευρώ το 2011 για τον ΟΤΕ

    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλοι σχεδόν οι οικονομικοί δείκτες του Ομίλου ΟΤΕ, το 12μηνο που πέρασε, εξέλιξη απόλυτα αναμενόμενη, μέσα στο περιβάλλον της κρίσης και βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, που κινείται η τηλεπικοινωνιακή αγορά. Παρ' όλα αυτά, όμως, η διοίκηση του ΟΤΕ φαίνεται να έχει πάρει από νωρίς τα μέτρα της και έτσι ο Οργανισμός έχει μειώσει τα λειτουργικά έξοδα ανάλογα με τη μείωση του τζίρου του, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τις δανειακές του ανάγκες, επιδεικνύοντας έτσι μεγάλες αντοχές παρά το αντίξοο περιβάλλον.

    Παρά το γεγονός ότι το Δ΄ τρίμηνο ο Όμιλος σημείωσε καθαρές ζημίες 77,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με καθαρές ζημίες 91,7 εκατ.ευρώ το Δ' τρίμηνο του 2010, συνολικά το 2011 παρουσίασε, σύμφωνα με τους σχετικούς οικονομικούς πίνακες, καθαρά κέρδη 119,7 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα πάνω από 200% σε σχέση με το 2010.

    [05] Όλι Ρεν: "Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το ελληνικό πρόγραμμα"

    «Η αβεβαιότητα σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας έχει εκλείψει», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, παρουσιάζοντας τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις για τις 27 χώρες της ΕΕ.

    Ο Όλι Ρεν σημείωσε, παράλληλα, ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι κρίσιμοι για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

    [06] Μειωμένος φέτος ο αριθμός των περιστατικών γρίπης στην Ελλάδα

    Μειωμένα εμφανίζονται φέτος τα περιστατικά γρίπης στην Ελλάδα, σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΚΕΛΠΝΟ, έως σήμερα η εξέλιξη της γρίπης στην Ελλάδα, δεν εμπνέει ανησυχία. Παρότι εκτιμούν ότι αυτή, ή την ερχόμενη εβδομάδα ενδεχομένως καταγραφεί έξαρση του φαινομένου της γρίπης στην Ελλάδα, τα σοβαρά περιστατικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας δεν ξεπερνούν τα 32. Πέρυσι τέτοια εποχή, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ με επιπλοκή της εποχικής γρίπης, ήταν περισσότεροι από 200.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ η παιδιάτρος του ΚΕΛΠΝΟ Α. Μπάκα, σημείωσε ότι έως στιγμής έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι, εκ των οποίων δύο παιδιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από επιπλοκές που αποδίδονται μεν στη γρίπη, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σίγουροι ότι έτσι είναι, καθώς η προσβολή τους από γρίπη θα έπρεπε να έχει διαπιστωθεί όσο ήταν ακόμη εν ζωή, ή λίγο μετά τον θάνατο τους, κάτι το οποίο δεν έγινε. «Εικάζεται ότι ο θάνατος του ενός παιδιού στη Θεσσαλονίκη ήταν αποτέλεσμα της γρίπης, επειδή ο πατέρας του βρέθηκε θετικός σε ιό» διευκρινίζει η κ. Μπάκα.

    Οι υπόλοιποι πέντε θάνατοι, που αποδίδονται στη γρίπη, αφορούν άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα χρόνια και σοβαρά νοσήματα. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατάσταση φέτος είναι καλύτερη από πέρυσι όχι μόνον σε ποσοτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο στελεχών του ιού της γρίπης, καθώς αυτοί αναγνωρίζονται. Σε κανένα περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ο πανδημικός ιός Η1Ν1 του 2009, παρότι ήταν αναμενόμενος από τους ειδικούς.

    Όπως επισημαίνει η κ. Μπάκα, φέτος έχουν εντοπιστεί τα στελέχη Η3Ν2 και Β και έχει παρατηρηθεί ότι ενέβηκε ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων, που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, λόγω επιπλοκών. Το 2009 (χρονιά έξαρσης του H1N1) ο μέσος όρος όσων νοσηλεύθηκαν στην εντατική με γρίπη ήταν τα 42 χρόνια. Φέτος, τα 62 χρόνια.

    [07] Άρχισε στο Λονδίνο η διεθνής διάσκεψη για τη Σομαλία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κήρυξε σήμερα στο Λονδίνο την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για τη Σομαλία εκτιμώντας ότι υπάρχει "μια ευκαιρία χωρίς προηγούμενο να αλλάξει" η κατάσταση στη χώρα αυτή του Αφρικανικού Κέρατος, στην οποία μαίνεται ο πόλεμος εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

    "Σήμερα έχουμε μια χωρίς προηγούμενο ευκαιρία να αλλάξουμε" την κατάσταση, "υπάρχει μια πραγματική ώθηση", δήλωσε ο Κάμερον ενώπιον των εκπροσώπων περίπου πενήντα χωρών και θεσμών, μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ, η ΕΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

    Ο Κάμερον ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός ταμείου σταθερότητας για τη Σομαλία για να βοηθήσει την αγροτική αναπάτυξή της και δήλωσε πως η Βρετανία θα διαθέσει άλλα 51 εκατοπμμύρια στερλίνες για να βοηθήσει σομαλούς πρόσφυγες στην Κένυα και την Αιθοπία.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε επίσης πως η Σομαλία έχει μια ευκαιρία να τερματίσει τον κύκλο της βίας και της φτώχειας.

    [08] Νέο φάρμακο για το μελάνωμα διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης καρκινοπαθών

    Μια νέα φαρμακευτική θεραπεία για την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα, σχεδόν διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης των ασθενών, όπως έδειξε μια νέα έρευνα Αμερικανών και Αυστραλών γιατρών, που χορήγησαν σε καρκινοπαθείς το φάρμακο βεμουραφενίμπη (Zelboraf).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή αιματολογίας και ογκολογίας Άντονι Ρίμπας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Λος Αντζελες, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "New England of Medicine", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, έδειξαν ότι οι 132 ασθενείς που πήραν τη συγκεκριμένη ουσία (vemurafenib), έζησαν κατά μέσο όρο 16 μήνες έναντι εννέα μηνών όσων έκαναν την παραδοσιακή θεραπεία.

    Το κακόηθες μελάνωμα είναι μια επιθετική και πολύ επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Είναι σχετικά σπάνιο και αφορά περίπου το 10% όλων των περιπτώσεων δερματικού καρκίνου, είναι όμως η αιτία για τους περισσότερους θανάτους αυτής της μορφής καρκίνου. Η κύρια αιτία της νόσου πιστεύεται ότι είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδίως αν το δέρμα είναι ευαίσθητο. Οι τεχνικές τεχνητού μαυρίσματος του δέρματος αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο.

    [09] Ο Ρενέ Άντλερ στο Αμβούργο από το καλοκαίρι

    Βερολίνο, Γερμανία 23/02/2012 12:18 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ. πρακτ.)

    Ποδόσφαιρο-Γερμανία: Ο Αντλερ στο Αμβούργο από το καλοκαίρι

    Στο Αμβούργο θα συνεχίσει, οριστικά από τη νέα σεζόν, την καριέρα του ο Ρενέ Αντλερ, καθώς ο Γερμανός τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν συμφώνησε σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του γερμανικού βορρά.

    Ο 27χρονος διεθνής γκολκίπερ έχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της Μπάγερ και σύμφωνα με το περιοδικό «Kicker» έχει ήδη υπογράψει με την ομάδα του λιμανιού, καθώς στο τέλος της σεζόν λήγει το συμβόλαιο του με τη Λεβερκούζεν.

    [10] Η ΚΕΔ της ΕΠΟ καταδικάζει την επίθεση στο αρτοποιείο του Κωνσταντινέα

    Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση κατά του αρτοποιείου του Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ. Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζητά την ταυτοποίηση των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

    Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

    «Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάζει με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση εναντίον του διεθνή διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, που κατέληξε στην καταστροφή της επιχείρησής του.

    Τυφλές επιθέσεις, όπως αυτή εναντίον του Πέτρου Κωνσταντινέα, αποτελούν βαρύτατο πλήγμα στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δημιουργούν συνθήκες ανάσχεσης της προόδου και της επιδιωκόμενης από όλες τις υγιείς δυνάμεις αναβάθμισής του.

    Όσοι σχεδιάζουν και εντέλλονται ανάλογες επιθέσεις απεργάζονται στην ουσία το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά την ψευδαίσθηση για πρόσκαιρη ικανοποίηση περιστασιακών συμφερόντων τους.

    Η ΚΕΔ/ΕΠΟ αναμένει τη συντομότερη, κατά το δυνατό, διελεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες κρατικές αρχές για να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια και να ονοματιστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

    Είμαστε βέβαιοι, πως το συντεταγμένο κράτος είναι σε θέση να φτάσει γρήγορα στην ανακάλυψη της αλήθειας γύρω από την υπόθεση της επίθεσης εναντίον του Πέτρου Κωνσταντινέα, ώστε να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που καταβάλλει να διορθώσει κακώς κείμενα και να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 11:30:29 UTC