Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το PSI
  • [02] Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Μαρτίου

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το PSI

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για το PSI,αφού συζητήθηκεστη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης.

    «Το πραγματικό δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ (και σε μικρότερο βαθμό τη "Δημοκρατική Αριστερά") πως η στρατηγική τους διέπεται από την προσδοκία πολιτικού οφέλους, από τη συντριβή και τη φτώχεια των Ελλήνων.

    Η άρνηση του νέου προγράμματος μπορεί να έχει δύο ειδών επιπτώσεις, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος: Είτε τη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, που αποτελεί προοίμιο της εξόδου από το ευρώ και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους των εταίρων μας, είτε την ασύντακτη χρεοκοπία, «με την Ελλάδα να γυρνά στη δεκαετία του '50, σε επίπεδα Αλβανίας, ή Μολδαβίας, για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους».

    «Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον λαό και να τον εκβιάζετε. Λέτε ψέματα ότι θα γλυτώσει 130 δισ. ευρώ. Πείτε τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος; Οι τράπεζες και τα μονοπώλια θα κερδίσουν», ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε πως «το PSI εξυπηρετεί τους δανειστές μας» και πως «πάμε για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, δηλαδή με μια διαδικασία εκλογική, η ΝΔ θα δώσει απαλλακτικό βούλευμα στο ΠΑΣΟΚ για το πού οδηγούνται τα πράγματα».

    Η συμφωνία για το δημόσιο χρέος θα αποδειχθεί ολοκαύτωμα για τον λαό, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

    [02] Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Μαρτίου

    Την 1η Μαρτίου - πριν από την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ - θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να εξετάσουν αν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί και να αποφασίσουν την εκταμίευση των πρώτων δόσεων του πακέτου στήριξης.

    «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να προχωρήσει κανονικά η συμφωνία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

    Οκ. Καψής τόνισε ότι το διάστημα έως την 1η Μαρτίου, οπότε θα γίνει και η εκτίμηση από το Γιούρογκρουπ των "προαπαιτούμενων δράσεων" που πρέπει να έχουμε υλοποιήσει, είναι μια εβδομάδα όπου η κυβέρνηση θα δείξει εμπράκτως την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που έχει δεσμευτεί, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η νέα δανειακή σύμβαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 15:30:25 UTC