Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχονται στην Αθήνα οι φιλέλληνες Ιταλοί δήμαρχοι
  • [02] Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για εργασιακά και συνταξιοδοτικά
  • [03] UEFA: Ένας χρόνος με αναστολή και για τον Παναθηναϊκό
  • [04] Υπέρ "πολιτικής" κυβέρνησης με συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τάσσεται ο Α. Λοβέρδος
  • [05] Πτώση 0,72% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Έρχονται στην Αθήνα οι φιλέλληνες Ιταλοί δήμαρχοι

    Οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, που δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia) πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα, στις 29 Φεβρουαρίου.

    Οι δυο δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε' Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας, αποφάσισαν, ως γνωστόν, να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τηνπαρούσα κρίσιμη οικονομική φάση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση τουδήμου Μπαρονίσι, οι Γκάλντι και Μοσκατιέλο θα επισκεφθούν τη χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

    «Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο Γκάλντι.

    Ο δε Τζοβάνι Μοσκατιέλο τονίζει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από σπρεντς και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».

    [02] Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για εργασιακά και συνταξιοδοτικά

    Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εφαρμοστικό νόμο με εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, το οποίο αναμένεται να έρθει σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Τρίτη και να ψηφιστεί από την ολομέλεια την Τετάρτη.

    Το νομοσχέδιο στήριξαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ απ΄όπου εκφράσθηκαν ορισμένες επιφυλάξεις, ενώ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής.

    [03] UEFA: Ένας χρόνος με αναστολή και για τον Παναθηναϊκό

    Ποινή ανάλογη με αυτή της ΑΕΚ επέβαλε η UEFA και στον Παναθηναϊκό. Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τιμώρησε τους "πράσινους" με ένα χρόνο αποκλεισμού με αναστολή, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε παράταση στην ΠΑΕ για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της μέχρι την 31η Μαρτίου. Παράλληλα, στο "τριφύλλι" επιβλήθηκε και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

    [04] Υπέρ "πολιτικής" κυβέρνησης με συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τάσσεται ο Α. Λοβέρδος

    Υπέρ της προκήρυξης εκλογών και του σχηματισμού, αμέσως μετά, "πολιτικής κυβέρνησης" η οποία θα στηριχθεί από το πρώτο και δεύτερο κόμμα και η οποία "θα εκπέμπει το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα έχει αστάθεια", τάσσεται, με "όλες τις δυνάμεις" του, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    "Όπως καταφέραμε, παρ΄ όλες τις δυσκολίες ενός και πλέον αιώνα, να συνεργαστούμε και να συγκλίνουμε, το ίδιο θα προσπαθήσουμε και θα επιτύχουμε και μετά τις εκλογές", είπε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm και εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα παρουσιάσουν καλύτερα εκλογικά ποσοστά από αυτά που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις αυτής της περιόδου.

    Σε ερώτημα αν συμφωνεί να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υγείας απάντησε: "Αυτό συζητείται και είναι συνάρτηση της Κυριακής των εκλογών και της πλειοψηφίας ενός εκάστου. Γιατί υπάρχουν πλειοψηφίες, οι οποίες είναι οριακές, που δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους διεκδικήσεις. Υπάρχουν και πλειοψηφίες, οι οποίες είναι μεγάλες, οι οποίες, όμως, είναι... παρά λίγο αυτοδυναμίες, ή οι οποίες δημιουργούν άλλα δεδομένα. Άρα, δεν μπορώ εγώ να προλάβω ούτε να κάνω εγώ τον υποβολέα του μελλοντικού αρχηγού".

    [05] Πτώση 0,72% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Η έντονη μεταβλητότητα χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις τιμές των μετοχών να κλείνουν τελικά με πτώση, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, παρά την αρχική ανοδική αντίδραση.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 750 μονάδων και έκλεισε στις 746,53 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,72%.

    Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε σε εύρος διακύμανσης 30 μονάδων, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 767,49 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,07% και κατώτερη τιμή στις 738,43 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,80%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65,086 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 17:30:26 UTC