Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ
  • [02] Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο για την ανακοίνωση του PSI
  • [03] Α. Σαμαράς: Η συμφωνία κλείδωσε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [04] Ντράγκι: Βελτιωμένη εικόνα στην ευρωζώνη

  • [01] Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ

    Με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε στους "16" του Γιουρόπα Λιγκη Ουντινέζε.

    Η ήττα του ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα (6΄ Ντανίλο, 15΄ Φλόρο Φλόρες, 51΄πεν. Ντομίτσι) ήταν η πρώτη για τον "Δικέφαλο του Βορρά" σε ευρωπαϊκό ματς μετά από ένα χρόνο.

    [02] Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο για την ανακοίνωση του PSI

    Αύριο στις 11.30 υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με κύριο αντικείμενο την έκδοση απόφασης για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή τη δημόσια προσφορά για το PSI.

    Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν επίσης αποφάσεις για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα.

    [03] Α. Σαμαράς: Η συμφωνία κλείδωσε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Στην σημασία της προχθεσινής συμφωνίας για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνογαλλικό επιμελητήριο και τόνισε ότι η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και «κλείδωσε» την παραμονή της στο ευρώ.

    Η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε πολύ κοντά στη χρεοκοπία ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ευρώπη που εισηγήθηκαν την εγκατάλειψή της, ουσιαστικά την εξώθησή της να εγκαταλείψει το ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε οριστικά και οι κίνδυνοι δεν εξουδετερώθηκαν πλήρως.

    "Κερδίσαμε, όμως, πολύτιμο χρόνο" είπε με έμφαση πρόεδρος της ΝΔ και ακολούθως αναφέρθηκε "στα αρνητικά στερεότυπα που επικράτησαν στην Ευρώπη για την Ελλάδα και για τα οποία τεράστια ευθύνη έχουν Έλληνες πολιτικοί που πρώτοι βάφτισαν τη χώρα μας «πρωταθλητή της διαφθοράς»! Και τα διακήρυξαν παντού. Με αποτέλεσμα, στη συνέχεια, να τα επαναλαμβάνουν πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ με εντελώς απαξιωτικό τρόπο για την Ελλάδα". Η αλήθεια είναι διαφορετική είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε οι Έλληνες την τελευταία διετία είδαν να μειώνεται το βιοτικό τους επίπεδο κατά 34% μέσα σε δυόμιση χρόνια. Το μισό απ' αυτό από μείωση των ονομαστικών τους εισοδημάτων. Και το υπόλοιπο από την αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού.

    "Ποτέ σε καιρό Ειρήνης δεν έζησε λαός τέτοια καταβαράθρωση του βιοτικού του επιπέδου και ποτέ δημοκρατική κοινωνία δεν άντεξε τέτοια εξαθλίωση" είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος των θυσιών που έγιναν δεν έπιασε τόπο, γιατί πρώτον δεν χτυπήθηκε η κρατική σπατάλη - η πηγή της κακοδαιμονίας - και δεύτερον, διότι η πρωτοφανής ύφεση που προκλήθηκε, διαιώνισε τα υψηλά ελλείμματα (παρά τις περικοπές) και διόγκωσε το χρέος.

    [04] Ντράγκι: Βελτιωμένη εικόνα στην ευρωζώνη

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διαβλέπει επίμονα σημεία που δείχνουν ότι βελτιώνεται η κατάσταση στην ευρωζώνη, "αν και παραμένουν οι αβεβαιότητες" σύμφωνα με δύο συνεντεύξεις του σε εφημερίδες διεθνούς εμβέλειας που δημοσιεύονται αύριο.

    "Η αβεβαιότητα παραμένει πολύ μεγάλη", δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", επισημαίνοντας συγχρόνως ότι μετά τον Ιανουάριο διαβλέπει επίμονα σημεία ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη "βελτιώνεται".

    "Ο πιστωτικός τομέας είναι περισσότερο σταθεροποιημένος τώρα. Πολλές κυβερνήσεις υιοθέτησαν αποφάσεις δημοσιονομικής σταθεροποίησης, το τραπεζικό σύστημα παρουσιάζεται λιγότερο ευάλωτο συγκριτικά με 12 μήνες πριν, υπάρχει ανάκαμψη σε αριθμό αγορών ομολόγων", ανέφερε ο κ. Ντράγκι στη συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα "Γουόλ στριτ τζέρναλ".

    Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι "καταβάλλονται προσπάθειες", την ίδια ώρα που γίνεται αντιληπτό ότι, "οι Έλληνες πολιτικοί συνειδητοποίησαν τις ευθύνες τους".

    "Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα" για την Αθήνα "είναι να μην υλοποιηθούν" όσα αποφασίστηκαν ήδη, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

    Και εγώ εξεπλάγην από το έλλειμμα ενθουσιασμού (από τους επενδυτές) μετά τις αποφάσεις στο Eurogroup για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας, δήλωσε ο αξιωματούχος στη "Γουόλ στριτ τζέρναλ". "Πιθανώς αυτόσημαίνει ότι οι κεφαλαιαγορές θέλουν προηγουμένως να διαπιστώσουν ότι, τα οικονομικά μέτρα θα υλοποιηθούν", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 21:30:26 UTC