Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνα και για άλλους βουλευτές με καταθέσεις στο εξωτερικό
  • [02] Να παραιτηθεί ο βουλευτής που μετέφερε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό ζητά η ΝΔ
  • [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία
  • [04] Προς επιβολή αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων
  • [05] Σύμβουλος στην Τσίβας του Μεξικού ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ
  • [06] Ντράγκι: Το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο είναι "ξεπερασμένο"
  • [07] Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις και σήμερα στο Αφγανιστάν

  • [01] Έρευνα και για άλλους βουλευτές με καταθέσεις στο εξωτερικό

    Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθούν και θα σταλούν στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής και στον πρόεδρο του Σώματος, τα ονόματα πολιτικών για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν εμβάσματα, είτε στο όνομά τους είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, πάνω από 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, για το 2011.

    Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να προβεί σε έκτακτους ελέγχους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις αυτές.

    [02] Να παραιτηθεί ο βουλευτής που μετέφερε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό ζητά η ΝΔ

    Να υποβάλει την παραίτησή του καλεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, τον βουλευτή, που μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό κατάθεση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

    «Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».

    [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

    Αθήνα, Ελλάδα 24/02/2012 12:42 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

    Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν, πριν λίγη ώρα, περίπου 300 απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

    Οι διαδηλωτές επεδίωξαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος απουσίαζε λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    [04] Προς επιβολή αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων

    Την επιβολή αυτοτελούς φόρου στα εισοδήματα απο ενοίκια, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του νέου φορολογικου νομοσχεδίου.

    Το μέτρο φέρεται να βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Σήμερα τα εισοδήματα απο ενοίκια προστίθενται στα άλλα εισοδήματα των φορολογούμενων και φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, ενώ επιβαρύνονται και με έναν συμπληρωματικό φόρο έως 3%, ανάλογα με τα τετραγωγικά μέτρα της κατοικίας.

    Πρόκειται για ένα απο τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Επίσης, σύσκλιση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κομμάτων προκύπτει και στη δημιουργία ενός ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος θα περιλαμβάνει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.

    [05] Σύμβουλος στην Τσίβας του Μεξικού ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ

    Τη θέση του συμβούλου σε ομάδα του Μεξικού ανέλαβε ο Γιόχαν Κρόιφ!

    Συγκεκριμένα ο θρυλικός Ολλανδός αποδέχθηκε πρόταση της Τσίβας Γκουανταλαχάρα και ανέλαβε τη θέση του τεχνικού συμβούλου. «Η διοίκηση καλωσορίζει έναν από τους διασημότερους παίκτες και προπονητές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

    Ο Γιόχαν Κρόιφ αποδέχθηκε την πρόταση μας και θα είναι κοντά μας από τη θέση του συμβούλου. Είμαστε σίγουροι ότι με την εμπειρία του η Τσίβας θα γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο», ανέφερε, μεταξύ, άλλων η ανακοίνωση της συνεργασίας του συλλόγου της Γκουανταλαχάρα με τον «ιπτάμενο Ολλανδό».

    [06] Ντράγκι: Το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο είναι "ξεπερασμένο"

    Το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο είναι ξεπερασμένο και οι χώρες της Ευρωζώνης με οικονομικά προβλήματα δεν μπορούν να ξεφύγουν από την ανάγκη δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

    Ο τίτλος στη συνέντευξη που έδωσε η εφημερίδα: "Ο τραπεζίτης της Ευρώπης μιλά με σκληρά λόγια", είναι αποκαλυπτικός των δηλώσεων του κ. Ντράγκι.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη γίνονται σε μία περίοδο που εντείνεται η συζήτηση στην Ευρώπη για το αν η λιτότητα είναι η καλύτερη θεραπεία για τις χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντική ύφεση και τον κατατάσσουν στο στρατόπεδο των υπέρμαχων της σκληρής γραμμής, μαζί με την Άγγελα Μέρκελ και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους.

    [07] Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις και σήμερα στο Αφγανιστάν

    Εκατοντάδες Αφγανοί διαδηλώνουν και πάλι σήμερα στην Καμπούλ και σε τουλάχιστον άλλες πέντε επαρχίες του Αφγανιστάν για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου την Τρίτη σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση.

    Στην Καμπούλ, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πέντε περιφέρειες της πόλης, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ενώ πορείες πραγματοποιούνται επίσης στις επαρχίες Μπαγλάν και Κουντούζ (βόρειο Αφγανιστάν), Μπαμιάν και Γαζνί (κεντρικό Αφγανιστάν) και Νανγκαρχάρ (ανατολικό Αφγανιστάν), διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το Ρόιτερς, στην Καμπούλ, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο, ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε από πυρά αστυνομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 February 2012 - 11:30:28 UTC