Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: "Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη"
  • [02] Δεκατέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν από χιονοθύελλα στο Καρπενήσι
  • [03] Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

  • [01] Μέρκελ: "Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη"

    Με μεγάλη πλειοψηφία οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ ενέκριναν σήμερα το δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα.

    Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 496 από τους 591 παρόντες βουλευτές. Ενενήντα ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές.

    Νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε καλέσει τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της χορήγησης του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή είναι "ανεύθυνη".

    "Η Ευρώπη θα αποτύχει, αν αποτύχει το ευρώ. Η Ευρώπη θα κερδίσει, αν κερδίσει το ευρώ", δήλωσε η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ και ζήτησε από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

    Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για 100% επιτυχία του προγράμματος, απέρριψε ωστόσο αιτιάσεις για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τόνισε ότι οι συνέπειες από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν ανυπολόγιστες.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος, απευθυνόμενη στην ολομέλεια του γερμανικού Κοινοβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης για τη βοήθειαστην Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη η Αθήνα να ολοκληρώσει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και να υλοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν, "προκειμένου να ανοίξει μια πραγματική προοπτική για καλύτερο μέλλον", ενώ σημείωσε ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να διορθώσουμε τα λάθη" και παραδέχθηκε ότι "ο δρόμος για την Ελλάδα θα είναι μακρύς και πραγματικά όχι χωρίς κινδύνους".

    [02] Δεκατέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν από χιονοθύελλα στο Καρπενήσι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου.

    Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι 9 εκδρομείς για 5 εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τα χιόνια. Στην περιοχή επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες με χιονοθύελλα και μάλιστα μεγάλα μηχανήματα που δίνουν μάχη από το μεσημέρι δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.

    Ακόμη και όταν επιστρατεύτηκε ένα ειδικό μηχάνημα της ΔΕΗ και αυτό δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει. Τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα κινδύνεψαν να αποκλεισθούν αφού η χιονοθύελλα κλείνει αμέσως τους δρόμους και όγκοι χιονιού καλύπτουν κάθε διάβαση.

    Απέτυχε και η προσπάθεια να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι διασώστες της τοπικής Πυροσβεστικής ενώ αυτή την ώρα φτάνουν στην περιοχή άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με ειδικά μηχανήματα.

    Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι όταν στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονταν μια ομάδα εκδρομέων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο καταφύγιο του χιονοδρομικού. Όταν ξεκίνησαν να φύγουν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι η χιονοθύελλα τους έφραξε το δρόμο. Τότε οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο με τα μηχανήματα που διέθεταν έφτασαν κοντά τους και τους πήραν προς το χιονοδρομικό κέντρο.

    Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα με τους εκδρομείς και τους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό ξεκίνησαν πάλι με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι. Αυτά όμως εγκλωβίστηκαν και από τότε δίνεται η μάχη για να μπορέσουν να φτάσουν κοντά τους οι διασώστες και τώρα είναι σε εξέλιξη η τελική προσπάθεια με τις δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ.

    [03] Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

    Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 και τα 9 μποφόρ.

    Το απόγευμα απογορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου " blue star paros" για Πάρο-Νάξο-Δονούσα -Αιγιάλη-Αστυπάλαια αλλά και του "Ιεράπετρα" για Σύρο, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ.

    Επίσης από τη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού πλοίου "Ταξιάρχης" για Καβάλα και Λήμνο και του "Αqua Maria" για Καβάλα-Λήμνο-Αι Στράτη-Λαύριο-Ψαρά-Μεστά.

    Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

    Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε πολλές περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 February 2012 - 17:30:25 UTC