Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΕ θα χορηγήσει στη Σερβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας
  • [02] Γκέκας: «Στόχος η πρόκριση στη δεύτερη φάση του EURO»
  • [03] Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντάται αύριο ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν προβλέπει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ

  • [01] Η ΕΕ θα χορηγήσει στη Σερβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας

    Η Σερβία θα γίνει και επισήμως χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, σημειώνοντας ότι δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις σε συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

    Η απόφαση να χορηγηθεί στη Σερβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας θα ληφθεί αύριο Τρίτη από τους υπουργούς με αρμοδιότητες ευρωπαϊκών υποθέσεων και θα επικυρωθεί στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, στο τέλος της εβδομάδας.

    Ο Ζιπέ προειδοποίησε πάντως ότι η Σερβία έχει μπροστά της "μακρύ δρόμο" μέχρι να της δοθεί το πράσινο φως για να ενταχθεί στην ΕΕ.

    [02] Γκέκας: «Στόχος η πρόκριση στη δεύτερη φάση του EURO»

    Ο Ελληνας διεθνής φορ της Σαμσουνσπόρ, Φάνης Γκέκας, μίλησε στο ραδιόφωνο «NovaΣπορ FM 94,6» για την προετοιμασία της εθνικής και το φιλικό με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο. Ο Γκέκας τόνισε ότι στόχος της εθνικής στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η πρόκριση στη δεύτερη φάση:

    «Προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το φιλικό με το Βέλγιο θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για μας. Το Βέλγιο είναι καλή ομάδα και παίζει με στυλ που ταιριάζει στους αντιπάλους μας στα τελικά του Euro.

    Ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Οσες φορές έχουμε παίξει εκεί, ο κόσμος έχει δείξει την αγάπη του στην ομάδα και γεμίζει το γήπεδο. Θα δούμε τις αδυναμίες μας, ο προπονητής θα δει τι χρειάζεται και τι όχι, και πιστεύω πως στα τελικά θα είμαστε έτοιμοι».

    [03] Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντάται αύριο ο Γ. Παπανδρέου

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αύριο το απόγευμα, στο Γραφείο του στη Βουλή.

    [00]

    [04] Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν προβλέπει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ

    Η οικονομική κατάσταση στην Πορτογαλία δεν είναι τόσο άσχημη όσο στην Ελλάδα, υποστήριξε σήμερα ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, στο περιθώριο ενός συνεδρίου που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιιο της Λισαβόνας.

    "Η Πορτογαλία πηγαίνει πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι βαδίζει προς την καταστροφή αλλά στην καλύτερη περίπτωση έχει μπροστά της μια μακρά και οδυνηρή προσαρμογή", σημείωσε.

    Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, η κατάσταση "δεν είναι τόσο άσχημη όσο στην Ελλάδα αλλά οι αγορές θεωρούν την Πορτογαλία ως τον επόμενο κίνδυνο, για αυτό της ασκούν πιέσεις".

    Όσον αφορά την παραμονή των δύο χωρών στην ευρωζώνη, ο Κρούγκμαν προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα ενώ η Πορτογαλία θα καταφέρει να μείνει εντός της ζώνης του ευρώ. "Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος", πρόσθεσε.

    "Η Πορτογαλία κάνει όσα της ζητούν όσον αφορά την προσαρμογή. Απαιτείται κάποια λιτότητα, όμως καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να μην ζητήσουν περισσότερα μέτρα", υπογράμμισε, κρίνοντας ότι η λύση του προβλήματος εξαρτάται κυρίως από τις επιλογές που θα κάνουν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Εάν η Γερμανία σταματήσει να επιδιώκει τη λιτότητα και η ΕΚΤ υιοθετήσει μια πολύ ευέλικτη νομισματική πολιτική, η προσαρμογή θα γίνει πιο εφικτή" για τις χώρες που έχουν δεχτεί οικονομική βοήθεια, κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 February 2012 - 19:30:28 UTC