Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία
  • [02] Στ. Δήμας: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Συρία

  • [01] Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

    Ειδικότερα, κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Πούντας και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

    Επίσης, κλειστός είναι ο δρόμος από Πύργο προς Τρίπολη, μέσω Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

    Στο μεταξύ, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.

    Στην Αιτωλοακαρνανία είμαι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας.

    Εξάλλου, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης.

    [02] Στ. Δήμας: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Συρία

    Oι εξελίξεις στη Συρία, υπό το φως και της συνάντησης των «Φίλων του συριακού λαού» που πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα, η πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο, η πρόοδος των συνομιλιών Βελιγραδίου-Πρίστινας, οι παρατεταμένες συγκρούσεις στο Νότιο Καύκασο και οι προοπτικές επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ήταν τα βασικά θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Τις ελληνικές θέσεις υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

    Στην παρέμβαση του για τη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, προστασίας των αμάχων και έναρξης της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα. Ο κ.Δήμας υπογράμμισε τη σημασία διαμόρφωσης ενιαίας πολιτικής πλατφόρμας μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης με συμμετοχή όλων των πληθυσμιακών ομάδων και με γνώμονα την προστασία των μειονοτήτων που ζουν στη χώρα. Η Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του Αραβικού Συνδέσμου και θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία όλων των διεθνών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ελπίζοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεχίσει τις σχετικές διαβουλεύσεις για την επίτευξη συναίνεσης ως προς τη διαχείριση της κρίσης. Ο κ. Δήμας επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την έξοδο από την κρίση με πολιτικά μέσα, σημειώνοντας την αντίθεση της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιλογές.

    Ως προς την Αίγυπτο, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στη διαδικασία μετάβασης, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθήκον να σταθεί στο πλάι του αιγυπτιακού λαού σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, επενδύοντας στην ανάπτυξη της χώρας, που είναι απαραίτητο στοιχείο για την εμπέδωση των μεταρρυθμίσεων. Στη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ο κ. Δήμας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη διακοπή των απευθείας επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ιορδανικής πλευράς.

    Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων εξέτασε επίσης την πρόοδο του διάλογου Βελιγραδίου-Πρίστινας, ενώ αύριο, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της απόδοσης καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Σερβία. Κατά τη σχετική συζήτηση, ο κ. Δήμας τόνισε τη σημασία που έχει για την περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων, η απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Σερβία και η ταχεία έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία στο πλαίσιο του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας, καλωσορίζοντας την εποικοδομητική διάθεση που επέδειξαν οι δύο πλευρές. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της ευρωπαϊκής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής, που λειτουργεί ως καταλύτης σταθερότητας.

    Σημείωσε επίσης, ότι πολιτική της Ελλάδας είναι η οικονομική πρόοδος και η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνότητας, και πρόσθεσε ότι η συμφωνία για τη συμμετοχή του Κοσόβου στα σχήματα περιφερειακής συνεργασίας επιβεβαιώνει την εποικοδομητική στάση και την προσήλωση της Σερβίας σε αυτό το σκοπό. Στο ίδιο πλαίσιο και με γνώμονα τη συμβολή που θα έχει στην οικονομική ανάπτυξη του Κοσόβου και ολόκληρης της περιοχής, ο κ. Δήμας ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμμετοχή του Κοσόβου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η στάση της χώρας μας ως προς την κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου παραμένει αμετάβλητη και σταθερή, ενώ σημείωσε τη σημασία συνέχισης του διάλογου μεταξύ των δύο πλευρών.

    Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του Ούρμας Παέτ με τον οποίο υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πυκνώσουν την ανταλλαγή επισκέψεων και πολιτικών διαβουλεύσεων σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασφάλειας, μετανάστευσης και ασύλου, πολυμερούς συνεργασίας και διμερών σχέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 February 2012 - 21:30:28 UTC