Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης στις 2 Μαρτίου
  • [02] Θέλεις να με παντρευτείς;
  • [03] Σε καταλήψεις όλων των δημαρχείων αύριο, 11- 15.00, καλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [04] Συζήτησαν εφοδιασμό με ρωσικό φυσικό αέριο και αποκρατικοποιήσεις
  • [05] Η "Κωμωδία των παρεξηγήσεων" σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο
  • [06] Μειώθηκε κατά 28,2% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου πέρυσι

  • [01] Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης στις 2 Μαρτίου

    Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 27, ματαιώθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

    Εν τω μεταξύ, ηΤράπεζα της Ελλάδος θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες ρευστότητας των εγχώριων τραπεζών μετά τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κλείσει τις στρόφιγγες, εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

    Η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors στην κατηγορία SD (Sellective Default) η οποία συμπαρασύρει τα ομόλογα που έχει εκδώσει ή εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο, δεν θα αποδέχεται τους τίτλους αυτούς ως ενέχυρο στις πράξεις αναχρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, οι ανάγκες χρηματοδότησης των τραπεζών στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος θα καλύπτονται από τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες μέσω του Εκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (του γνωστού ELA , Emergency Liquidity Assistance). Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του συγκεκριμένου Μηχανισμού, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έχει προσφέρει στις ελληνικές τράπεζες ρευστότητα ύψους 42,9 δισ. ευρώ, ενώ η εξάρτηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ (σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία τα οποία αφορούν στον μήνα Νοέμβριο) έφθασε τα 73,4 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης: Ο πρόεδρος του Eurogroup περιμένει ισχυρή συμμετοχή στο PSI

    [02] Θέλεις να με παντρευτείς;

    Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν οραματιστεί το χώρο του γηπέδου ως "σκηνή" μιας προσωπικής τους στιγμής, ενός ξεχωριστού γεγονότος της ζωής τους. Ορισμένοι, μάλιστα, το έχουν δοκιμάσει, όπως μια νύφη από τη Μακεδονία, που παντρεύτηκε στο Ηράκλειο, τη μέρα που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στην κρητική πρωτεύουσα. Ντυμένη στα λευκά, η νεαρή κοπέλα έκανε θριαμβευτικό πέρασμα από τις κερκίδες του γηπέδου, μαζί με τον Κρητικό γαμπρό, πριν από την έναρξη του αγώνα, προκαλώντας επευφημίες και θερμές εκδηλώσεις από τους φιλάθλους.

    Πρόσφατα, στην Τούμπα, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ιταλική Ουντινέζε για το Γιουρόπα Λιγκ (Europa League) αποτέλεσε αφορμή και έμπνευση ώστε ένας ερωτευμένος Καλαματιανός να κάνει, μέσα στο φημισμένο γήπεδο της Θεσσαλονίκης, πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του. Η 22χρονη φοιτήτρια δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη και μαζί τη συγκίνησή της για το συμβάν.«Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή και μια απρόσμενη έκπληξη για μένα. Όπου και να γινόταν θα είχε το ίδιο ενδιαφέρον και αποτέλεσμα για μένα, αλλά στο γήπεδο του αγαπημένου μας ΠΑΟΚ και πριν από ένα τέτοιο και σημαντικό παιχνίδι, είχε ακόμα μεγαλύτερο», εκμυστηρεύεται στο ΑΜΠΕ.

    Φαίνεται λοιπόν ότι τα γήπεδα μπορούν να λειτουργούν και ως τόποι έμπνευσης, όχι μόνο για προτάσεις γάμου, όπως η συγκεκριμένη, αλλά και ως τόποι συγκέντρωσης φίλων και ερωτικού συναπαντήματος. Γιατί όχι άλλωστε; Από το να είναι ρωμαϊκές αρένες και τόποι επίλυσης οπαδικών διαφορών, καλύτερα είναι να λειτουργούν και σαν ... ερωτικά καταφύγια.

    [03] Σε καταλήψεις όλων των δημαρχείων αύριο, 11- 15.00, καλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Σε καταλήψεις όλων των δημαρχείων της χώρας καλεί για αύριο, 11.00 - 15.00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αντίδραση στην οικονομική κατάρρευση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση, την απόλυση των εργαζομένων σε αυτές, τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο συνεχής και καθημερινός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των αποφάσεων της συγκυβέρνησης και της τρόικας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων».

    Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και της κοινωνίας, στις πολιτικές λιτότητας, της ανεργίας και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους».

    [04] Συζήτησαν εφοδιασμό με ρωσικό φυσικό αέριο και αποκρατικοποιήσεις

    Θέματα εφοδιασμού της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της Gazprom export, Alexander Medvedev.

    Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης και ο πρόεδρος της Prometheus Gas, εταιρίας στην οποία συμμετέχει η Gazprom, Δημήτρης Κοπελούζος.

    Η Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Gazprom με αγωγό μέσω των δικτύων Ρουμανίας- Βουλγαρίας. Η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια 2,8 δισ. κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο και λήγει το 2016.

    [05] Η "Κωμωδία των παρεξηγήσεων" σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο

    Οι κριτικοί είναι σε ομοφωνία, τα εισιτήρια είναι δυσεύρετα και το κοινό ταξιδεύει σε ένα σύμπαν χαοτικό, όπου δυο ζευγάρια διδύμων που έχουν χωριστεί από τότε που γεννήθηκαν, αναζητούν ο ένας τον άλλον, σε μια πόλη που συμβαίνουν σημεία και τέρατα, υψηλών εντάσεων παρεξηγήσεις, ακραίες συγκρούσεις κόσμων και αντιλήψεων στη φόρμα μιας κωμωδίας που της δίνει αιφνιδιαστικό βάθος η ποίηση, το συναίσθημα και η συγκίνηση του Σέξπιρ. Ο λόγος για την «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» («Comedy of Errors») που θα μεταδοθεί απευθείας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αυτήν την Πέμπτη, 1η Μαρτίου (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 9 μ.μ.).

    Χιούμορ, λογοπαίγνια, σύγχυση ταυτοτήτων, ανατροπές, προδοσίες, αποπλανήσεις και έρωτας, όλα σε μεγάλες δόσεις συναντώνται στην ιλιγγιώδη αυτή κωμωδία του Σέξπιρ, σε μια ευρηματική, συγκινητική και με αξιοπρόσεχτες ερμηνείες σύγχρονη εκδοχή, που υπογράφει ο βιρτουόζος σκηνοθέτης, Ντόμινικ Κουκ.

    Στην πρώτη του συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, ο Κουκ χρησιμοποιεί όλο το οπλοστάσιο του θεάτρου για να μας φέρει πιο κοντά σε ένα από τα πιο πρώιμα αριστουργήματα του Σέξπιρ, γραμμένο πριν από το 1598. Συνδυάζει τη θορυβώδη φάρσα με το εξιδανικευμένο ειδύλλιο και είναι ένας προπομπός των πιο ώριμων κωμωδιών του -Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Τέλος Καλό Όλα Καλά, Δωδέκατη Νύχτα, Αγώνας Αγάπης 'Αγονος, Πολύς Θόρυβος για το Τίποτα, Καταιγίδα κλπ.

    Έχει γίνει όπερα, κινηματογραφικό έργο και μιούζικαλ και ένα από τα στοιχεία αυτής της φαρσοκωμωδίας είναι ότι, ενώ ο Σέξπιρ δανείζεται στοιχεία της πλοκής από τις φάρσες του Ρωμαίου Πλωτίνου, προετοιμάζει ήδη το δικό του κωμικό ιδίωμα με τις συναρπαστικές καθάρσεις και τους περίπλοκους χαρακτήρες.

    [06] Μειώθηκε κατά 28,2% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου πέρυσι

    Κατά 28,2% μειώθηκε το 2011 το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, μετά την περαιτέρω συρρίκνωσή του, κατά 42,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010.

    Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της αύξησης, τους περισσότερους μήνες του 2011, των ελληνικών εξαγωγών και της μεγάλης πτώσης των εισαγωγών, λόγω του συνεχούς περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης.

    Πάντως, παράγοντες του χώρου εκφράζουν ενδοιασμούς για το κατά πόσον θα συνεχισθεί η θετική πορεία στις εξαγωγές, καθώς οι χώρες της Ευρώπης εισέρχονται σταδιακά σε πτώση των ρυθμών ανάπτυξης ή ακόμη και ύφεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 February 2012 - 11:30:26 UTC