Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα
  • [02] Προειδοποίηση Σουλτς για "ντόμινο" στην ευρωζώνη σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας
  • [03] Μπαρόζο: "Κατεύθυνση και ελπίδα" πρέπει να δώσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ
  • [04] Ο Φρ. Ολάντ θέλει να φορολογήσει τους πιο πλούσιους κατά 75%

  • [01] Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα

    Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

    Όσον αφορά στην Αττική,από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λόγω χιονόπτωσης, στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης απο το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον 'Αγιο Πέτρο και στη λεωφόρο Διονύσου, απο την οδό Θησέως μέχρι την Ανατολή Νέας Μάκρης.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω και στον επαρχιακό δρόμο Βαρυμπόμπης- Κατσιμιδίου.

    Τσουχτερό κρύο με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορεινές -κυρίως- περιοχές η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 37 ορεινοί οικισμοί στον νομό Γρεβενών, εξαιτίας του τελευταίου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

    Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, αλλά και του παγετού που ακολούθησε εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας.

    Λόγω της χιονόπτωσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κορινθίας και στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης.

    Επίσης, δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία σε Καστρί και 'Αγιο Πέτρο στην ορεινή Κυνουρία, με απόφαση του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας.

    Δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη Μαλακάσα, έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη χιονόπτωση στην περιοχή

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα από τα διόδια Αφιδνών έως το 39ο χιλιόμετρο.

    Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, κανονικά εκτός απροόπτου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα απογευματινά δρομολόγια για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια, γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Από τη Ραφήνα τα πλοία πηγαίνουν μέχρι την Ανδρο. Κανονικά διεξάγονται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων για τη Σαλαμίνα, ενώ ανοιχτά είναι όλα τα πορθμεία.

    [02] Προειδοποίηση Σουλτς για "ντόμινο" στην ευρωζώνη σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας

    «Η ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να ανοικοδομηθεί έπειτα από μια ελεγχόμενη πτώχευση είναι τεράστιο λάθος», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, λίγες ώρες πριν από την αποψινή του ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων.

    Ο κ. Σουλτς προειδοποιεί για τον κίνδυνο φαινομένου ντόμινο στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, ζητεί εφαρμογή των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας και εκφράζει την ανησυχία του γα την αναβίωση παλαιών στερεοτύπων στην Ευρώπη.

    Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εξηγεί τι σημαίνει ένα σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας: «Όλοι οι Έλληνες θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Μόνο που, δυστυχώς, οι τράπεζες δεν θα έχουν χρήματα. Και τότε θα έχουμε τη χρεοκοπία, όχι ενός κράτους, αλλά την καταστροφή των μέσων διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Το κράτος δεν θα έχει χρήματα, δεν θα μπορούν να πληρωθούν τα χρέη, η Ελλάδα θα καταστραφεί. Η συνέχεια θα είναι ένα φαινόμενο ντόμινο στην Ευρωζώνη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε τότε να στείλει πακέτα βοήθειας για τους Έλληνες», τονίζει.

    [03] Μπαρόζο: "Κατεύθυνση και ελπίδα" πρέπει να δώσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ

    Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα πρέπει να δώσει στην Ευρώπη μια «αίσθηση κατεύθυνσης και ελπίδας», με πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    «Η κρίση έχει βαριές κοινωνικές συνέπειες σε ορισμένα κράτη μέλη και προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρη την ΕΕ. Πέρα από το να λάβουμε ενεργά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αρωγή στους πιο ευάλωτους, χρειάζεται να δώσουμε μια νέα αίσθηση κατεύθυνσης και ελπίδας», ανέφερε σε επιστολή του ο Μπαρόζο.

    «Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούμε να υπολογίζουμε στην αποδοχή από την κοινωνία των σημαντικών μέτρων τα οποία πρέπει να ληφθούν», συνέχισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο Μπαρόζο απάντησε με την επιστολή του στο σχέδιο οκτώ σημείων το οποίο είδαν την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και 12 ηγέτες της Ευρώπης -- περιλαμβανομένων του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι, αλλά εξαιρουμένων του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ.

    Στην απάντησή του ο Μπαρόζο τάχθηκε υπέρ των περισσότερων ιδεών που προτείνονται στο σχέδιο, όπως η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, η άρση των εμποδίων στο εμπόριο εντός της ΕΕ και η ολοκλήρωση της ενεργειακής αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως το 2014.

    [04] Ο Φρ. Ολάντ θέλει να φορολογήσει τους πιο πλούσιους κατά 75%

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φορολογήσει τους πιο πλούσιους σε ποσοστό 75% προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της δεξιάς, η οποία έκανε λόγο για "φορολογικό πληθωρισμό".

    Ο Ολάντ, φαβορί στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία, έκανε την ανακοίνωση αυτή χθες το βράδυ σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1.

    "Σκέφτηκα και κάνω εδώ την ανακοίνωση, ότι ετήσιο εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα φορολογείται κατά 75%. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες αμοιβές", τόνισε.

    "Πληροφορήθηκα για σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των διευθυντών των εταιρειών του δείκτη CAC 40, δυο εκατομμύρια ευρώ το μήνα κατά μέσον όρο. Πώς μπορούμε να το δεχτούμε αυτό;", διερωτήθηκε ο Ολάντ.

    Η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές, κατήγγειλε αμέσως τον "φορολογικό πληθωρισμό του προγράμματος" του σοσιαλιστή υποψηφίου. Ο Φρανσουά Ολάντ "επινοεί κάθε εβδομάδα ένα νέο φόρο χωρίς ποτέ να προτείνει το παραμικρό μέτρο οικονομίας", τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 February 2012 - 13:30:26 UTC