Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παίζει την πρωτιά στη Ρωσία το "τριφύλι"
  • [02] Η σύζυγος του Ζοζέ Σαραμάγκου μιλάει για τον λογοτέχνη στο Megaron Plus
  • [03] Ρομπότ σε ρόλο Αγίου Φανουρίου!
  • [04] Μετά τα εμφυτεύματα στήθους και ελλαττωματικά εμφυτεύματα ισχίου

  • [01] Παίζει την πρωτιά στη Ρωσία το "τριφύλι"

    Η άμυνα είναι σύμφωνα με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς το στοιχείο που έλλειπε από τους παίκτες του στον αγώνα του ΟΑΚΑ με την Ούνιξ.

    Με άμυνα και μόνο με άμυνα θεωρεί ο Σέρβος τεχνικός πως θα καταφέρει να «δραπετεύσει» νικητής ο Παναθηναϊκός απόψε από τον Καζάν για τονΖ όμιλο της Ευρωλίγκα, στον "τελικό" για την πρώτη θέση του γκρουπ και ν' αποφύγει την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

    «Έχουμε υψηλό κίνητρο σ' αυτόν τον αγώνα με την Ούνιξ στο Καζάν» δήλωσε ο Ομπράντοβιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, μία ημέρα πριν το κρίσιμο παιχνίδι.

    «Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι για μας, αλλά και γι' αυτούς. Εχουμε την εμπειρία, αφού ξανασυναντηθήκαμε στον πρώτο γύρο της φάσης των 16 στο ΟΑΚΑ. Είναι καλή επιθετική ομάδα και χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό παιχνίδι εκεί για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Τι θα πρέπει να κάνουμε διαφορετικά εν συγκρίσει με τον πρώτο μεταξύ μας αγώνα; Καλύτερη άμυνα... θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα» κατέληξε ο «Ζοτς».

    [02] Η σύζυγος του Ζοζέ Σαραμάγκου μιλάει για τον λογοτέχνη στο Megaron Plus

    Τη διάλεξη μιας σπουδαίας γυναίκας, η οποία βρέθηκε δίπλα σε ένα μεγάλο στοχαστή και καταξιωμένο λογοτέχνη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Megaron Plus την Παρασκευή 2 Μαρτίου (ώρα έναρξης 7μ.μ.). Ο λόγος για την Πιλάρ Σαραμάγκου, τον πιο κοντινό άνθρωπο του μεγάλου Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου που πέθανε το 2010, η οποία θα ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να μιλήσει για τη ζωή της με εκείνον.

    Η διάλεξη που θα δώσει η Ισπανίδα δημοσιογράφος και πρόεδρος του Ιδρύματος Ζοζέ Σαραμάγκου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

    Γεννημένος στην Πορτογαλία το 1922, ο συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου γνώρισε την επιτυχία και την αναγνώριση στα εξήντα του, με την ιστορία αγάπης "Χρονικό του Μοναστηριού" και το φανταστικό μυθιστόρημα "Τυφλότητα".

    Τα βιβλία του μεταφράστηκαν σε 25 γλώσσες και εκείνος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998 . Πέθανε τον Ιούνιο του 2010 στο Λαντζαρότε των Καναρίων Νήσων.

    Ο Πορτογάλος συγγραφέας αντλούσε τα θέματά του από την ανθρώπινη κατάσταση και την απομόνωση της σύγχρονης αστικής ζωής. Οι χαρακτήρες του παλεύουν με την ανάγκη τους να συνδεθούν ο ένας με τον άλλον, να δημιουργήσουν σχέσεις και να δεθούν ως κοινότητα, αλλά και για να βρουν νόημα και αξιοπρέπεια έξω από πολιτικές και οικονομικές δομές.

    Στις διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια της ζωής του, στις οποίες συνοδευόταν πάντοτε από την σύζυγό του, ο Ζοζέ Σαραμάγκου περιέγραφε την παγκοσμιοποίηση ως τον νέο απολυταρχισμό και θρηνούσε την αποτυχία της σύγχρονης δημοκρατίας να περιορίσει τις αυξανόμενες εξουσίες των πολυεθνικών εταιριών.

    [03] Ρομπότ σε ρόλο Αγίου Φανουρίου!

    Την επόμενη φορά που θα ξεχάσετε πού βάλατε τα κλειδιά σας ή τα γυαλιά σας, αντί να πανικοβληθείτε ή να ζητήσετε την εξ ύψους βοήθεια του Αγίου Φανουρίου, μπορείτε να καταφύγετε στην πιο γήινη λύση του νέου ιαπωνικού ρομπότ που κατασκευάστηκε για να κάνει ακριβώς αυτό: να εντοπίζει χαμένα αντικείμενα.

    Το ερυθρόλευκου χρώματος ρομπότ (μάλλον ακατάλληλο για Παναθηναϊκούς!), με την ονομασία EMIEW2, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρία Hitachi με επικεφαλής τον σχεδιαστή Τακάσι Σουμιόσι και αποτελεί μετεξέλιξη ενός προηγούμενου ρομπότ της ίδιας που εμφανίστηκε το 2005.

    Το ρομπότ ζυγίζει μόνο 14 κιλά, έχει μέγεθος εξάχρονου παιδιού και κινείται γρήγορα χάρη σε ροδάκια προσαρμοσμένα κάτω από πόδια του, τα οποία διπλώνουν, αν χρειαστεί, για την ευκολότερη μεταφορά του. Έχει λευκό πρόσωπο και δύο μαύρα μάτια, που εξετάζουν συνεχώς ερευνητικά τον χώρο γύρω του. Χάρη στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει αντικείμενα και πρόσωπα, αρκεί σε κάποια στιγμή στο παρελθόν να του τα έχουν δείξει έστω μία φορά.

    Όταν ανακαλύπτει ένα χαμένο αντικείμενο, το ρομπότ χρησιμοποιεί δύο κάμερες στο κεφάλι του για να συγκρίνει αυτό που βλέπει (σχήμα, χρώματα κλπ) με τις εικόνες που έχει αποθηκεύσει στη βάση δεδομένων του. Μάλιστα, είναι σε θέση να συνδεθεί και με το διαδίκτυο και να ''κατεβάσει'' εικόνες διαφόρων αντικειμένων, προκειμένου να εμπλουτίσει τη βάση των δεδομένων του.

    [04] Μετά τα εμφυτεύματα στήθους και ελλαττωματικά εμφυτεύματα ισχίου

    Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς στον κόσμο μπορεί να έχουν εκτεθεί σε σημαντικά ποσοστά τοξικών μετάλλων λόγω ελαττωματικών εμφυτευμάτων ισχίου, μολονότι ο κίνδυνος αυτός ήταν γνωστός, προειδοποιούν έπειτα από κοινή τους έρευνα η Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) και το BBC.

    Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αποκαλύπτει επίσης ότι τα εμφυτεύματα ισχίου ASR που κατασκευάζονται από την DePuy Orthopaedics, θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson, τα οποία αποσύρθηκαν το 2009 από την αμερικανική και την αυστραλιανή αγορά, συνέχισαν να πωλούνται στη Γαλλία ως τον Ιούλιο του 2010.

    "Το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα ισχίου ASR θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητο αν η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson δεν προέβλεπε να βάλει στην άκρη τρία δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόβλεψη επικείμενων δικών", τονίζεται στο δημοσίευμα της Le Figaro.

    Τα εμφυτεύματα ισχίου, όπως τα εμφυτεύματα στήθους, βρίσκονται μεταξύ των ιατρικών αναλωσίμων και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τα φάρμακα για την κυκλοφορία τους στην αγορά.

    Τα εμφυτεύματα ASR έχουν την ιδιαιτερότητα να συνδέουν μέταλλο με μέταλλο και είναι πιο ανθεκτικά από τις άλλες ενώσεις με κεραμικό, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι λόγω της τριβής απελευθερώνουν μεταλλικά ιόντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 February 2012 - 9:30:49 UTC