Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
  • [02] Τροπολογία για δημοσιοποίηση όλων των "πόθεν έσχες" πολιτικών
  • [03] Αυξήσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης της ΔΕΗ
  • [04] Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, στο 2,6% στην ευρωζώνη
  • [05] "Έφυγε ένας σημαντικός εργάτης του θεάτρου", λένε στο ΑΜΠΕ, συνάδελφοι του Β. Τσιβιλίκα
  • [06] Συνεχίζεται η προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών Coca- Cola

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

    Στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών.

    Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τοι Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ πριν την έναρξη της Συνόδου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

    Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι οι συνθήκες, που διαμορφώνονται μετά τη νέα δανειακή σύμβαση, ο δε Αντώνης Σαμαράς θα θέσει για μια ακόμα φορά το θέμα της λήψης αναπτυξιακών μέτρων για να βγει η χώρα από την ύφεση.

    Η εκτίμηση που έχουν στο επιτελείο της ΝΔ είναι πως πλέον το κλίμα στην Ευρώπη για τον πρόεδρο του κόμματος είναι πολύ θετικό και πως ο ίδιος, με τις επαφές του αυτές, αλλά και με τα ταξίδια που έχει και προτίθεται να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας.

    [02] Τροπολογία για δημοσιοποίηση όλων των "πόθεν έσχες" πολιτικών

    Τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν ισχύουν οι διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων κατέθεσε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για δίκαιη δίκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Καστανίδης.

    Στόχος, όπως τονίζει ο κ. Καστανίδης είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των δημοκρατικών θεσμών και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή του τόπου.

    [03] Αυξήσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης της ΔΕΗ

    Σε αυξήσεις 7% μεσοσταθμικά στα τιμολόγια υψηλής τάσης του ηλεκτρικού, προχωρά η ΔΕΗ από τον Μάρτιο, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραμένουν «παγωμένα» από τον Ιούλιο του 2008.

    Προσθέτει δε ότι το γεγονός πως οι πελάτες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης (πρόκειται για περίπου είκοσι μεγάλες βιομηχανίες) παραμένουν στη ΔΕΗ ενώ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλον προμηθευτή ή να πραγματοποιήσουν απευθείας εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, «επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2012».

    [04] Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, στο 2,6% στην ευρωζώνη

    Μείωση από 2,2% σε 2,1% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2012, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,7% σε 2,6%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,3%. Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 3% σε 2,9%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,7%.

    Τον Ιανουάριο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Σουηδία (0,7%), την Ιρλανδία (1,3%) και τη Μάλτα (1,5%) και τα υψηλότερα στην Ουγγαρία ( 5,6%), την Εσθονία (4,7%) και την Πολωνία και τη Σλοβακία (από 4,1%).

    Σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Ιανουάριο σε εννέα κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε δύο και μειώθηκε σε δεκαέξι κράτη μέλη.

    [05] "Έφυγε ένας σημαντικός εργάτης του θεάτρου", λένε στο ΑΜΠΕ, συνάδελφοι του Β. Τσιβιλίκα

    Για έναν σημαντικό και ευγενικό άνθρωπο, έναν εργάτη του ελληνικού θεάτρου κάνουν λόγο στο ΑΜΠΕ, οι συνάδελφοι του ηθοποιού Βασίλη Τσιβιλίκα που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

    Γιώργος Κωνσταντίνου:

    «Ήταν κεραυνός εν αιθρία, είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο ήταν ένας άνθρωπος υγιέστατος. Δούλεψα μαζί του τα τελευταία 4 χρόνια.

    Ήταν ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος. Ένας άνθρωπος που θαύμαζα για το κουράγιο, τη δύναμη και τα πιστεύω του, τα οποία τα υποστήριζε πάρα πολύ. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν ένας άνθρωπος "ταμένος" στο θέατρο, ήταν όλη του η ζωή. Λυπάμαι γιατί πραγματικά για εμάς είναι μια μεγάλη απώλεια».

    Γιώργος Παρτσαλάκης:

    «Το περσινό καλοκαίρι ήταν το πρώτο και το τελευταίο που κάναμε μαζί, παίξαμε στη «Λυσιστράτη». Εγώ έκανα τον ρόλο του Κινησία και εκείνος της Ειρήνης. Πέρασα συγκλονιστικά. Ήταν άνθρωπος με κουλτούρα, μορφωμένος, με πολύ χιούμορ, γνώστης του θεάτρου, με ανθρωπιά. Ο Βασίλης και η γενιά του υπήρξαν στηρίγματα για τους νέους ανθρώπους. Είχαμε και κάτι άλλο κοινό. Είχαμε τελειώσει και οι δύο τη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Και ο Κατσέλης μάς δίδασκε πρωτίστως να είμαστε συνάδελφοι και εκτός σκηνής. Ο Βασίλης είχε ήθος και πάνω και κάτω από τη σκηνή.»

    Σπύρος Μπιμπίλας:

    «'Ηταν ένας πολύ σημαντικός και ευγενικός άνθρωπος, δραστήριος και πάντα αισιόδοξος για το μέλλον. Αγαπούσε πάρα πολύ τους νέους ανθρώπους, εργάτης του θεάτρου και κύριος με Κ κεφαλαίο. Εχω συγκλονιστεί γιατί ήταν τόσο αναπάντεχος ο χαμός του, ήταν δραστήριος και μες στα πράγματα. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ποτέ, γνωριζόμασταν πάρα πολύ καλά και η επαφή μας ήταν πολύ συχνή. Ο θάνατος του ήταν ένα ξαφνικό γεγονός το οποίο μας έχει όλους σοκάρει».

    Υπουργείο Πολιτισμού:

    «Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, υπηρέτησε επί μακρόν με συνέπεια και ήθος τη θεατρική τέχνη και αγαπήθηκε ιδιαίτερα απ' το κοινό».

    Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

    «Ο αδόκητος θάνατος του ηθοποιού και κορυφαίου κωμικού Βασίλη Τσιβιλίκα, αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

    Υπηρέτησε αγόγγυστα την ελληνική επιθεώρηση, προσφέροντας γέλιο και χαρά. Στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

    [06] Συνεχίζεται η προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών Coca- Cola

    Συνεχίζεται η διαδικασία προληπτικής ανάκλησης/απόσυρσης ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προϊόντα εντοπίστηκε η παρουσία της χημικής ουσίας διχλωροφαινόλης.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Coca- Cola Τρία Έψιλον, από τις ανωτέρω παρτίδες έχουν παραχθεί 326.238 τεμάχια αναψυκτικό «Coca- Cola» σε πλαστική συσκευασία των 1,5L, 437.256 τεμάχια «Coca- Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια «Sprite» σε πλαστική συσκευασία των 1,5L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης/απόσυρσης σε ποσοστό περίπου 88%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 February 2012 - 13:30:27 UTC