Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009
  • [02] Την ίδρυση του «Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης» ανακοίνωσε ο Π. Ψωμιάδης
  • [03] Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαχείριση ακινήτων του Δημοσίου
  • [04] Απειλούν με απεργία οι φαρμακοποιοί
  • [05] Διαλύθηκε, λόγω βροχής, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
  • [06] Από τον Απρίλιο οι μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους δεν είχαν εφαρμοσθεί οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου
  • [07] Άνοδος 2,26% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Αύριο η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009

    Σε πρώτη συνεδρίαση συνέρχεται αύριο το μεσημέρι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα διερευνήσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, για να εκλέξει προεδρείο και να καθορίσει τον κατάλογο των μαρτύρων που θα προσέλθουν για να εξεταστούν.

    Η Εξεταστική Επιτροπή απαρτίζεται από 14 μέλη, ενώ δεν συμμετέχουν η ΝΔ και το ΚΚΕ.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει τους βουλευτές Ευ. Κουτμερίδη, Αθ. Παπαγεωργίου, Δ. Παπουτσή, Χρ. Πρωτόπαπα, Π. Ρήγα, Μ. Στρατάκη, Δ. Τσιρώνη και Ελπίδα Τσουρή, ο ΛΑΟΣ τον Αθ. Πλεύρη και ο ΣΥΡΙΖΑ το Δ. Παπαδημούλη.

    Από τους ανεξάρτητους βουλευτές συμμετέχουν ο Ηλ. Θεοδωρίδης, ο Π. Κουρουμπλής, ο Οδ. Βουδούρης και ο Θ. Παραστατίδης.

    Η Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της στις 23 Μαρτίου.

    [02] Την ίδρυση του «Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης» ανακοίνωσε ο Π. Ψωμιάδης

    Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

    «Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης.

    Ξεκαθάρισε ότι το Δίκτυο δεν είναι κόμμα, αλλά όμιλος πολιτικού προβληματισμού και σημείωσε χαρακτηριστικά:«Το Δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία. Σήμερα, δεν συζητάμε για νέο κόμμα. Η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα. Έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες, από ελπίδα, από ανάπτυξη, από αλλαγή νοοτροπίας. Εξάλλου, για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, πρέπει να πεθάνει το παλιό. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα εθνικά θέματα».

    [03] Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαχείριση ακινήτων του Δημοσίου

    Στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθεται, μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το θέμα ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

    Ο κ. Πεπονής διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, την οποία ανέθεσε στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της διαχείρισης των ακινήτων.

    Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", για το θέμα των επίμαχων ακινήτων του Δημοσίου.

    Η εφημερίδα υποστήριζε πως τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τα ενοίκια γραφείων είναι υψηλά, παρά τη μείωση 20% που πέτυχε το δημόσιο για όλα τα κτίρια που ενοικιάζει.

    Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα, για πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Μονή Βατοπεδίου, με διαχειριστή του ακινήτου, ως επικεφαλής του μοναστηριού, τον, προσωρινά κρατούμενο, ηγούμενο Εφραίμ.

    Επίσης, κατά το δημοσίευμα, το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου.

    Αντίστοιχα περίπου 41.000 ευρώ το μήνα καταβάλλονται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού.

    Η εφημερίδα επικαλείται κατάλογο που κατέθεσε πριν από ένα χρόνο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με 21 ακίνητα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα με σκοπό να τεθούν προς αξιοποίηση.

    [04] Απειλούν με απεργία οι φαρμακοποιοί

    Τροπολογίες και υπουργικές αποφάσεις που διαφοροποιούν και συμπληρώνουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά κυρίως το φάρμακο, έρχονται να εντείνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα μεταξύ υπουργείου Υγείας - φαρμακοποιών και γιατρών. Οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο 15% και την απελευθέρωση του ωραρίου, απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

    Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που συνοδεύει το νομοσχέδιο για το φάρμακο, από 1/6 του 2012 θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι γιατροί να συνταγογραφούν με βάση της δραστική ουσία. Ωστόσο, 2 μήνες νωρίτερα, από την 1/4 του 2012 θα ισχύει το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία για τις 10 κατηγορίες δραστικών ουσιών σε φάρμακα που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

    Τροποποιήσεις που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο αφορούν τα νέα φάρμακα και τις νέες θεραπείες οι οποίες θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα εάν πρώτα αποζημιώνονται σε τουλάχιστον 12 κράτη μέλη της Ε.Ε. που διαθέτουν μηχανισμούς αξιολόγησης με βάση το κόστος και το όφελός τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε προβλεφθεί η αποζημίωση στην Ελλάδα να δίνεται αφού τα φάρμακα αυτά αποζημιωθούν σε 18 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής ένας ασθενής που κρίνεται ότι πρέπει να πάρει ένα καινούριο φάρμακο, πρέπει να περιμένει ώστε αυτό να εγκριθεί από 12 και όχι 18 κράτη μέλη ώστε να αποζημιώνεται και από το ασφαλιστικό του ταμείο στην Ελλάδα. Πάντως γίνεται σαφές ότι εξαιρούνται τα καινοτόμα φάρμακα, αυτά που χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα για την "κάλυψη κινδύνου ζωής" ή τα «ορφανά».

    [05] Διαλύθηκε, λόγω βροχής, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

    Συναυλία - διαμαρτυρία με τον Μανώλη Μητσιά, η οποία ωστόσο διεκόπη λόγω της καταρρακτώδους βροχής, οργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και επιστημονικά σωματεία στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των Συνδικάτων.

    Στην εκδήλωση πήραν μέρος η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι δικηγορικοί σύλλογοι, Λειβαδιάς, Καλαμάτας, Πειραιά και Χαλκίδας, ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, γιατροί και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης.

    «Είμαστε εδώ για να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις αναρμόδιων παραγόντων, που ακυρώνουν το ελληνικό Σύνταγμα και τη νομοθεσία και προσπαθούν να επιβάλουν εξωθεσμικές λύσεις», δήλωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

    Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα καθώς τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα και όσο οι κυβερνώντες δεν κατανοούν ότι οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε απόγνωση», τόνισε από την πλευρά του, ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης.

    Η συναυλία ξεκίνησε στις 6.30 με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, αλλά διακόπηκε λίγο αργότερα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

    [06] Από τον Απρίλιο οι μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους δεν είχαν εφαρμοσθεί οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου

    Από τον Απρίλιο θα αρχίσουν να «τρέχουν» ο μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους δεν είχαν εφαρμοσθεί οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου. Οι περικοπές αυτές θα είναι αναδρομικές από τον προηγούμενο Νοέμβριο, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το ενιαίο μισθολόγιο.

    Αυτό προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρόβλια. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις που προβλέπονται στο ενιαίο μισθολόγιο θα αφορούν τη μισθοδοσία τους από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

    [07] Άνοδος 2,26% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές. Αφορμή για την εκδήλωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τον τραπεζικό κλάδο έδωσε η πληροφορία ότι η ρωσική τράπεζα VTB Bank OJSC έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Μarfin Popular Bank.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 743,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,26%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 714,97 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 1,67%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 68,768 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 February 2012 - 19:30:32 UTC