Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "στόχαστρο" το έλλειμμα του 2009
  • [02] Με νίκη συνέχισαν Σικάγο, Λέικερς και Οκλαχόμα, στο φετινό ΝΒΑ
  • [03] Κεραμική 2800 ετών μελετούν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία Θέρμη
  • [04] Πληρωμή μέσω κινητών αντί για κέρματα και χαρτονομίσματα
  • [05] Δραματική αύξηση των παλίνδρομων κυήσεων στην Ελλάδα
  • [06] Διαθέσιμη στο διαδίκτυο η δοκιμαστική έκδοση των νέων Windows 8

  • [01] Στο "στόχαστρο" το έλλειμμα του 2009

    Σε πρώτη συνεδρίαση συνέρχεται το μεσημέρι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα διερευνήσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, για να εκλέξει προεδρείο και να καθορίσει τον κατάλογο των μαρτύρων που θα προσέλθουν για να εξεταστούν.

    Η Εξεταστική Επιτροπή απαρτίζεται από 14 μέλη, ενώ δεν συμμετέχουν η ΝΔ και το ΚΚΕ.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει τους βουλευτές Ευ. Κουτμερίδη, Αθ. Παπαγεωργίου, Δ. Παπουτσή, Χρ. Πρωτόπαπα, Π. Ρήγα, Μ. Στρατάκη, Δ. Τσιρώνη και Ελπίδα Τσουρή, ο ΛΑΟΣ τον Αθ. Πλεύρη και ο ΣΥΡΙΖΑ το Δ. Παπαδημούλη.

    Από τους ανεξάρτητους βουλευτές συμμετέχουν ο Ηλ. Θεοδωρίδης, ο Π. Κουρουμπλής, ο Οδ. Βουδούρης και ο Θ. Παραστατίδης.

    Η Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της στις 23 Μαρτίου.

    [02] Με νίκη συνέχισαν Σικάγο, Λέικερς και Οκλαχόμα, στο φετινό ΝΒΑ

    Με τον Ντέρικ Ρόουζ να σημειώνει 29 πόντους οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν 96-89 των Σαν Αντόνιο Σπερς κι έφτασαν στις 29 νίκες (σ.σ. μόλις οκτώ ήττες) στο εφετινό ΝΒΑ, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

    Παράλληλα, ο Κόμπι Μπράιαντ έπαιξε με προστατευτική μάσκα λόγω του κατάγματος που υπέστη στην μύτη, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει 31 πόντους, να «μαζέψει» επτά ριμπάουντ και να «μοιράσει» οκτώ ασίστ, οδηγώντας τους Λέικερς σε μία άνετη νίκη επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 104-85.

    Ακόμα, οι Οκλαχόμα Θάντερ, με κορυφαίους τους Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ που πέτυχαν 23 και 22 πόντους, αντίστοιχα, επικράτησαν 92-88 στην Φιλαδέλφεια των Σίξερς, φτάνοντας στην έκτη διαδοχική νίκη τους.

    [03] Κεραμική 2800 ετών μελετούν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία Θέρμη

    "Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ..." μπορεί να μην γίνεται δυνατό να συνεχισθούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Αντί να σκάβουν, όμως, και πιθανότατα να αποκαλύπτουν καινούργια στοιχεία για τη ζωή των προγόνων, οι αρχαιολόγοι βρίσκουν χρόνο να μελετούν την πληθώρα των ευρημάτων που προήλθαν από τις εποχές των ? παχέων αγελάδων της χρηματοδότησης.

    Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει το σύνολο σχεδόν των πανεπιστημιακών και μη αρχαιολογικών ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στο βορειοελλαδικό χώρο και παρουσιάζονται απόσήμερα και έως τις3 Μαρτίου, στο 25ο Αρχαιολογικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

    "Καλύτερη γνώση για την κοινωνική οργάνωση και τη ζωή στην αρχαία Μακεδονία, όπως και πληροφορίες για την τεχνογνωσία της εποχής, προσέφεραν οι εργασίες που έγιναν στο Καραμπουρνάκι, το Καλοκαίρι του 2011" υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του αναφορικά με την ομότιτλη εισήγησή του στο συνέδριο ο καθηγητής της κλασσικής αρχαιολογίας στο ΑΠΘ Μιχάλης Τιβέριος- μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής στο Καραμπουρνάκι και τον αρχαίο οικισμό της αρχαίας Θέρμης από το 1994 μέχρι σήμερα.

    [04] Πληρωμή μέσω κινητών αντί για κέρματα και χαρτονομίσματα

    Ολοένα και μεγαλύτερη θα είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων για πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και χρηματοοικονομικών οργανισμών.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Vodafone και η Visa ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συνεργασία η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο αντί για κέρματα και χαρτονομίσματα. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια πρόταση η οποία θα προσφέρεται σε όλη την πελατειακή βάση της Vodafone που αριθμεί 398 εκατομμύρια χρήστες, σε περισσότερες από 30 χώρες, σε πέντε ηπείρους. Η υπηρεσία αρχικά θα λανσαριστεί στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Μεγάλη Βρετανία, με την έναρξη του επόμενου οικονομικού έτους. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στο πλαίσιο του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της Vodafone.

    Με τη συνεργασία αυτή, οι καταναλωτές σταδιακά θα μπορούν να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους συναλλαγές με μια απλή κίνηση του smartphone σε σημεία πώλησης. Θα μπορούν να περάσουν απλά το κινητό τους μπροστά από ένα τερματικό πληρωμών και να πραγματοποιήσουν απλές καθημερινές αγορές όπως η αγορά εισιτηρίων για λεωφορεία και τρένα, η αγορά εφημερίδων, περιοδικών ή ακόμη και του πρωινού καφέ. Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να πραγματοποιούν αγορές μεγάλης αξίας με ασφάλεια χρησιμοποιώντας έναν κωδικό.

    [05] Δραματική αύξηση των παλίνδρομων κυήσεων στην Ελλάδα

    Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι παλίνδρομες εγκυμοσύνες, αυτές δηλαδή που σταματούν στο πρώτο τρίμηνο. Το ποσοστό αγγίζει το 50% και σύμφωνα με τους επιστήμονες οι παράγοντες που ευθύνονται χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

    «Ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να εξηγούν αυτή την αύξηση. Ίσως ευθύνεται το άγχος λόγω της γενικότερης κατάστασης, που βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι, η ελλιπής φροντίδα υγείας, αλλά και το ότι οι γυναίκες καθυστερούν αρκετά να μείνουν έγκυες». Τα στοιχεία προέρχονται από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και οι επιστήμονες, σε συνεργασία και με άλλες κλινικές, βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για την έκταση του φαινομένου.

    Αυτό τόνισε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της Β΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Υγεία της Γυναίκας-Πρόληψη», που οργανώνουν για την Τρίτη, 6 Μαρτίου, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας.

    [06] Διαθέσιμη στο διαδίκτυο η δοκιμαστική έκδοση των νέων Windows 8

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θέτει για πρώτη φορά στη διάθεση των χρηστών τη δοκιμαστική έκδοση «Consumer Preview» του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8, που θα αποτελέσουν το διάδοχο των τωρινών Windows 7.

    Η νέα έκδοση και για τους 'Ελληνες χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να τη δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα νέα χαρακτηριστικά της, είναι ήδη διαθέσιμη για «κατέβασμα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview. Η έκδοση είναι διαθέσιμη διεθνώς για «κατέβασμα» στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κινέζικα.

    Είχε προηγηθεί η δοκιμαστική έκδοση Windows 8 Developer Preview για επαγγελματίες της πληροφορικής, που είχε διατεθεί στο τέλος του περασμένου έτους και την οποία έχουν ήδη «κατεβάσει» πάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες.

    Η έκδοση Windows 8 Consumer Preview, που παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική εκδήλωση στη διεθνή έκθεση "Mobile World" στη Βαρκελώνη, μεταξύ άλλων, εγκαινιάζει τη δοκιμαστική (beta) λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος «Windows Store», το οποίο διαθέτει πλήθος νέων εφαρμογών, ανεπτυγμένων τόσο από ανεξάρτητους παραγωγούς, όσο και από την ίδια την Microsoft. Οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάσουν» αρχικά δωρεάν τις διαθέσιμες εφαρμογές, αλλά μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 8 ορισμένες από αυτές θα πρέπει να τις αγοράζουν.

    Τα Windows 8, για πρώτη φορά, θα μπορούν να «τρέξουν» και σε συσκευές που δεν έχουν επεξεργαστές τύπου Intel, αλλά άλλα «τσιπ» που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και iPad, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει τη διείσδυση της Microsoft στην αγορά των tablet PCs, η οποία προς το παρόν κυριαρχείται από την Apple.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 March 2012 - 9:30:28 UTC