Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς πώληση το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας
  • [02] Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 52χρονο που κρατούσε ομήρους
  • [03] Συνάντηση Βενιζέλου με τους τραπεζίτες για το PSI
  • [04] Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Λ.Λαυρεντιάδη και άλλους 25 ζητά ο εισαγγελέας

  • [01] Προς πώληση το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

    Η έναρξη μιας νέας διαδικασίας αξιοποίησης κρατικής περιουσίας ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

    Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα και περισσότερο από το ήμισυ αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ.

    Συνορεύει με τη Χερσόνησο της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα. Παραθαλάσσια έκταση που τοποθετείται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, που διαθέτει και διεθνή αερολιμένα.

    Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών ξεπερνά τις 700.000 ετησίως, σύμφωνα με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδος. Η πλειοψηφία των τουριστών είναι Άγγλοι και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ρώσοι.

    [02] Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 52χρονο που κρατούσε ομήρους

    Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς, άσκησε το απόγευμα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, εναντίον του 52χρονου που εισέβαλε χθες στο εργοστάσιο Helesi στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αφού άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου κι ενός υπαλλήλου, στη συνέχεια κρατούσε επί 12 ώρες ομήρους δυο εργαζόμενους.

    Η δικηγόρος του, Σοφία Σαριπανίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο πελάτης της δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κι αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

    Ανέφερε επίσης ότι σέβεται και εκτιμά τον εργοδότη και κουμπάρο του, δηλώνει μετανοιωμένος για τις πράξεις του και πως η κατάσταση εκτραχύνθηκε από λάθος χειρισμούς. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο πελάτης της έχει να λαμβάνει αποζημίωση από την εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, πάσχει από μελαγχολία και πως η οικογένειά του, είναι στο πλευρό του.

    Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Εισαγγελέως.

    [03] Συνάντηση Βενιζέλου με τους τραπεζίτες για το PSI

    Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των διοικήσεων των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών και τα στελέχη της τρόικας, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, μέσω ενός συνολικού πακέτου στήριξης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, το οποίο μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα 50 δισ. ευρώ.

    Η πρώτη δόση (συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης), πρέπει να δοθεί στο τραπεζικό σύστημα μετά την ολοκλήρωση του PSI. Αυτή συναρτάται άμεσα με τις απώλειες που θα υποστούν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες. Οι συγκεκριμένες απώλειες θα πιστοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

    [04] Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Λ.Λαυρεντιάδη και άλλους 25 ζητά ο εισαγγελέας

    Βαρύτατες κατηγορίες ζητά να απαγγελθούν σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 25 προσώπων, ο εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank, σε εταιρίες που σχετίζονταν αμέσως ή εμμέσως με τον επιχειρηματία.

    Με πολυσέλιδο πόρισμα που έστειλε προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης, που διενέργησε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των επίμαχων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 26 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 March 2012 - 19:30:27 UTC