Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έβγαλαν Όσκαρ στο... σφυρί
  • [02] Πρόταση κινεζικού κολοσσού για το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ
  • [03] Προβάδισμα Αναστασιάδη έναντι Χριστόφια δείχνει δημοσκόπηση για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές

  • [01] Έβγαλαν Όσκαρ στο... σφυρί

    Δεκαπέντε αγαλματίδια Όσκαρ πουλήθηκαν στην τιμή των τριών εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά σε μια διαδικτυακή δημοπρασία - το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από μια και μόνο συλλογή από αγαλματίδια σε δημοπρασία - ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της.

    Ο οίκος δημοπρασίας στο Λος Αντζελες, Νέιτ Σάντερς, δήλωσε ότι τη μεγαλύτερη ζήτηση από τη συλλογή είχε το αγαλματίδιο που κέρδισε ο Χέρμαν Μάνκιεβιτς για το καλύτερο σενάριο και την ταινία "Πολίτης Κέιν", το οποίο συνέγραψε με τον Ορσον Ουέλες. Το Οσκαρ αυτό πουλήθηκε έναντι 588.455 δολαρίων.

    Το Οσκαρ του Ουέλες για το σενάριο της ταινίας πουλήθηκε 861.542 σε παλαιότερη δημοπρασία του ίδιου οίκου τον Δεκέμβριο.

    Είναι εξαιρετικά σπάνιο να πετύχει κάποιος βραβείο Οσκαρ σε δημοπρασία.

    Από το 1950 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έχει θέσει ως όρο να της δίνεται η δυνατότητα να αγοράσει τα Οσκαρ για ένα δολάριο.

    Το βραβείο Οσκαρ καλύτερης ταινίας με το οποίο τιμήθηκε το 1939 η ταινία "Οσα Παίρνει ο Ανεμος" αγόρασε το 1999 ο Μάικλ Τζάκσον στην τιμή ρεκόρ του 1,54 εκατομμυρίων δολαρίων.

    [02] Πρόταση κινεζικού κολοσσού για το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

    Ο κινεζικός κολοσσός CNOOC (China National Offshore Oil Corporation) κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που βρέθηκε στο οικόπεδο 12 στην ΑΟΖ της Κύπρου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", πολυμελής αντιπροσωπεία, υπό τον αντιπρόεδρο του οργανισμού, προέβη ενώπιον της κυπριακής υπουργικής επιτροπής σε εκτενή και λεπτομερή παρουσίαση του έντονου και συγκεκριμένου, πλέον, ενδιαφέροντος να εμπλακούν άμεσα και ουσιαστικά στην επεξεργασία και εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12. Δεν κρύβουν μάλιστα και τον ενδιαφέρον τους να αγοράσουν τις εταιρείες Noble Energy και Delek.

    Η κινεζική αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε τους Κύπριους συνομιλητές της ότι διαθέτει τα οικονομικά και τεχνικά εφόδια για ταχύτατη διεκπεραίωση του σχεδιασμού του τερματικού, αλλά και για επίσπευση της έναρξης και ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Τονίστηκε, δε, στην κυπριακή πλευρά ότι η CNOOC μπορεί να ολοκληρώσει την πρώτη φάση του τερματικού υγροποίησης εντός 48 μηνών από την έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

    Σημειώνεται ότι παλαιότεροι υπολογισμοί άλλων εμπλεκομένων ανέβαζαν τον απαιτούμενο χρόνο αποπεράτωσης του τερματικού στα 7 ή 8 χρόνια.

    [03] Προβάδισμα Αναστασιάδη έναντι Χριστόφια δείχνει δημοσκόπηση για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται του Δημήτρη Χριστόφια στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου 2013 στο σενάριο που οι υποψήφιοι είναι μόνο οι δύο τους.

    Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εφημερίδας "Σημερινή", σύμφωνα με την οποία τρεις στους δέκα ψηφοφόρους δεν θα ψήφιζαν κανέναν εκ των δύο.

    Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, ένας στους τρεις, πιστεύει ότι το ΑΚΕΛ θα πρέπει στις προεδρικές εκλογές να υποστηρίξει άλλον υποψήφιο προερχόμενο από τον χώρο του, ενώ την ίδια άποψη εκφράζουν τέσσερις στους δέκα οπαδούς του ΑΚΕΛ. Από τους ΑΚΕΛικούς ψηφοφόρους, το 28% θεωρούν ότι το κόμμα τους θα πρέπει να στηρίξει ξανά τον Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει σχεδόν 40% σε αντίθεση με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ποσοστό του οποίου περιορίζεται στο 22%. Ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό που ανέρχεται στο 34% δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2012 - 11:30:26 UTC