Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Στρασβούργο θα προσφύγουν δικηγορικοί σύλλογοι για το τέλος ακινήτων
  • [02] ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

  • [01] Στο Στρασβούργο θα προσφύγουν δικηγορικοί σύλλογοι για το τέλος ακινήτων

    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι», όπως επίσης έκρινε ότι το τέλος αυτό είναι συνταγματικό γιατί δεν θα εισπράττεται σε μόνιμη βάση, αλλά έχει παροδικό χαρακτήρα (δύο χρόνια).

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Αργυρός, πλέον του ότι εκπροσώπησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Καλαμάτας (τον ΔΣΑ τον εκπροσώπησαν ακόμη οι Θ. Σχοινάς, Στάθ. Μπακάλης και Δέσποινα Στειροπούλου) έχει καταθέσει ατομική αγωγή κατά της επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται, του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

    Ο κ. Αργυρός, σε δήλωσή του εκφράζει «την ικανοποίησή του που το ΣτΕ προέβη σε μια μεγάλη τομή, καθώς: α) έκρινε μνημονιακό νόμο αντισυνταγματικό, β) έκρινε μια για πάντα ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόβει το ρεύμα στον κοσμάκη που δεν μπορεί να πληρώνει το "χαράτσι" αφού το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και γ) έκρινε ότι το "χαράτσι" είναι νόμος περιορισμένης χρονικής ισχύος, με τεράστιες συνέπειες για το μέλλον».

    [02] ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

    Σημαντική εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, επικρατώνας 2-0 του ΟΦΗ. Ο Χολέμπας στο 45΄ και ο Καζίμ-Ρίτσαρντς στο 54΄ σημείωσαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μέταλιστ για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 3-0

    Αποφασισμένος να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας μοιάζει ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν άνετα στην έδρα τους με 3-0 του Εργοτέλη, χάρη σε δύο γκολ του Ναβάρο (34΄ και 71΄) και ένα του Ράγιος (57΄).

    Λεβαδειακός-Κέρκυρα 4-3

    Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε στην έδρα του 4-3 της Κέρκυρας. Τα γκολ των Βοιωτών πέτυχαν οι Πόποβιτς (13΄), Βασιλείου (19΄), Σουμπίνιο (26΄) και Κόρμπος (49΄), ενώ για τους «Φαίακες», που παραμένουν σε δυσχερή θέση, σκόραραν οι Κόρμπος (αυτογκόλ, 21΄), Ζιάμπαρης (67΄) και Γραμμόζης (77΄ με πέναλτι).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2012 - 17:30:26 UTC