Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη ΔΟΥ η ρύθμιση για το ειδικό τέλος ακινήτων
  • [02] Ισχυρή στήριξη από το IIF στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας
  • [03] Η οικονομική κρίση «ζωντανεύει» την ελληνική ύπαιθρο
  • [04] Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο
  • [05] Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι ναυτικοί
  • [06] Απονέμεται σήμερα το θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν"
  • [07] Οι σκύλοι διαθέτουν κεντρικό σύστημα θέρμανσης!
  • [08] Επέμβαση στη Συρία προτείνει ο ντε Βιλπέν
  • [09] Σε διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο, κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας
  • [10] Αφαίρεση νέου καρκινικού όγκου και ακτινοθεραπεία για τον Τσάβες
  • [11] Όταν η Ζυράννα Ζατέλη «ονειρεύεται την ζωή της»
  • [12] Νέο βιοκλιματικό σχολείο θα αποκτήσει η πόλη της Κατερίνης

  • [01] Στη ΔΟΥ η ρύθμιση για το ειδικό τέλος ακινήτων

    Στη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων.

    Εκγύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες, προβλέπει οτι ο έφορος θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθουν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν οικονομικη αδυναμία καταβολής του τέλους.

    Εν τω μεταξύ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, κατά του ειδικού τέλους στα ακίνητα μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι».

    [02] Ισχυρή στήριξη από το IIF στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

    Την "ισχυρή" υποστήριξή του στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης εξέφρασε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσώπησε τους ιδιώτες πιστωτές στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το ελληνικό χρέος.

    Το διοικητικό συμβούλιο του IIF, "υποστηρίζει σθεναρά τις πρόσφατες συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, συμπεριλαμβνομένης της συμφωνίας για τους όρους της εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές".

    Η συμφωνία που επετεύχθη στις 21 Φεβρουαρίου προβλέπει κυρίως τη διαγραφή περίπου 107 εκ των 200 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές, ένα ποσό πρωτοφανές σε αναδιάρθρωση κρατικού χρέους ή χρεοκοπία.

    Υπενθυμίζοντας ότι "η απόφαση συμμετοχής στην ανταλλαγή ανήκει αποκλειστικά στους ιδιώτες επενδυτές", η ομοσπονδία των μεγάλων τραπεζών τονίζει ότι "πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της επίσημης χρηματοδότησης της Ελλάδας και ότι θα βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας της".

    "Αυτά είναι σημαντικά βήματα προόδου για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους της ευρωζώνης και την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας", τονίζει το IIF στην ανακοίνωσή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Der Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. έως το 2015

    [03] Η οικονομική κρίση «ζωντανεύει» την ελληνική ύπαιθρο

    Η κρίση έρχεται να «ζωντανέψει» την ύπαιθρο. Από τη δεκαετία του 1950 κι έπειτα, η επαρχία άρχισε να «μαραζώνει» με την αθρόα μετακίνηση πολιτών στα μεγάλα αστικά κέντρα, προς αναζήτηση- τι άλλο;- εργασίας και καλύτερης ζωής. Σήμερα, η πορεία αντιστρέφεται με εκατοντάδες ανθρώπους, κατά κανόνα νέους, να αποφασίζουν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, αναζητώντας την τύχη, που δεν βρίσκουν στη μεγαλούπολη. Η τάση επιστροφής έκανε την παρουσία της ήδη από το 2008 και ενισχύεται συνεχώς, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία κι οι αριθμοί. Πριν το 2008, ήταν ζήτημα αν 300 άτομα προσέρχονταν να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, που κατά τόπους διοργανώνονταν για νέες καλλιέργειες κ.λπ. Τώρα, σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τα 1.000 άτομα και γίνεται «μάχη» να εξασφαλιστεί μία θέση στις ημερίδες.

    Ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, Γ. Τσιφόρος, σε σχετική έρευνά του καταγράφει πως ενώ έως το 2008 ο αριθμός των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα έβαινε μειούμενος, από τη χρονιά αυτή έως και το 2010, σημειώθηκε αύξηση 6,38%, που σημαίνει 32.946 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 97% αντιστοιχούν στη γεωργία και το υπόλοιπο στην αλιεία. Μάλιστα, η αύξηση της απασχόλησης είναι εντυπωσιακή στην ηλικιακή ομάδα 15-44, που σημειώθηκε στις περιφέρειες Ν. Αιγαίου (+52,5%) και Κρήτης (+31,9%). Επιπλέον, στην συντριπτική τους πλειονότητα οι νεοεισερχόμενοι, περίπου 25.000, απασχολήθηκαν στον κλάδο των δενδρωδών καλλιεργειών και των αμπελώνων.

    [04] Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο

    Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες, συγκεντρώνοντας το 63,9% των ψήφων, δείχνουν τα αποτελέσματα με βάση το 98,47% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.

    Η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία.

    Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες -- όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

    Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

    Ο Πούτιν, απερχόμενος πρωθυπουργός, κατήγαγε άνετη νίκη, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, ενώ δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%. Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.

    [05] Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι ναυτικοί

    Κανένας ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να εξυπηρείται σήμερα απο τον Οίκο Ναύτου καθώς το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξή του απο 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου σε ψήφισμα τους ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα. Αναφέρουν ότι η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοιας.

    Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο και ότι μέσα σ' αυτό δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο σύνολό τους, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η δομή του φορέα.

    [06] Απονέμεται σήμερα το θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν"

    Το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν θα απονεμηθεί σήμερα, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον σταυρό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού να περνά, σαν σκυτάλη, από τον έναν νέο ηθοποιό στον άλλο.

    Οι φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο είναι οι: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Τσαμπουράκης και Χάρης Φραγκούλης.

    Πρόκειται για την δωδέκατη απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου βραβείου που ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

    [07] Οι σκύλοι διαθέτουν κεντρικό σύστημα θέρμανσης!

    Ένας Ιάπωνας επιστήμονας βρήκε την απάντηση στο πώς μπορούν οι σκύλοι να περπατούν...ξυπόλητοι στο χιόνι: διαθέτουν ένα εσωτερικό, κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

    Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο κυκλοφορίας του αίματος των σκύλων ώστε να μην παγώνει το υπόλοιπο σώμα τους όταν έρχεται σε επαφή με ψυχρές επιφάνειες, σύμφωνα με τον Χιρογιόσι Νινομίγια, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Yamazaki Gakuen, δυτικά του Τόκιο.

    Το σύστημά τους χρησιμοποιεί θερμό, οξυγονωμένο αίμα για να θερμαίνει το ψυχρό αίμα το οποίο έχει έρθει σε επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια προτού το επιστρέψει στην καρδιά του σκύλου και στο κεντρικό κυκλοφορικό του σύστημα.

    "Οι σκύλοι μεταφέρουν την θερμότητα στην απόληξη των ποδιών τους. Το αρτηριακό αίμα ρέει στις απολήξεις των ποδιών τους και στη συνέχει θερμαίνει το φλεβικό αίμα προτού το επιστρέψει στην καρδιά", εξηγεί ο Νινομίγια αναφερόμενος στα συμπεράσματα της μελέτης του που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Veterinary Dermatology.

    "Με άλλα λόγια, διαθέτουν ένα σύστημα μεταφοράς θερμότητας στα πόδια τους", προσθέτει.

    [08] Επέμβαση στη Συρία προτείνει ο ντε Βιλπέν

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, εκτίμησε ότι είναι "καιρός να εξεταστεί η ανάληψη [στρατιωτικής] δράσης" στη Συρία, με "στοχευμένα πλήγματα" εναντίον των μηχανισμών εξουσίας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    "Είναι καιρός να δράσουμε με αποφασιστικό τρόπο, μαζί με τον Αραβικό Σύνδεσμο, για να δημιουργηθεί ένας σχηματισμός [ο οποίος θα προβεί] σε μια ανθρωπιστική επέμβαση", είπε ο Ντε Βιλπέν.

    "Δεν αρκεί να λέμε ότι αυτό θα γίνει, χρειάζεται ένα χρονοδιάγραμμα. Ας δώσουμε μερικές εβδομάδες στην διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση και ας προετοιμαζόμαστε για μια εναλλακτική λύση, για στοχευμένα πλήγματα", δήλωσε ο Ντε Βιλπέν.

    Οι δυτικές δυνάμεις δεν έχουν κάνει λόγο για χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ, η οποία συνεχίζει τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης εναντίον του, που είχε ξεσπάσει τον Μάρτιο του 2011. Ορισμένες χώρες του Αραβικού Συνδέσμου έχουν προτείνει την ιδέα να σταλεί μια "αραβική δύναμη".

    Η πρόταση να υπάρξει ένοπλη επέμβαση, εάν ετίθετο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ερχόταν αντιμέτωπη με την αντίθεση της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες εναντιώνονται στην ανάμιξη σε εσωτερικά θέματα της Συρίας.

    Από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 7.500 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Η Γαλλία πρόσφατα ανακοίνωσε το κλείσιμο της πρεσβείας της στην Δαμασκό.

    [09] Σε διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο, κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας

    Σε δύο 48ωρες πανελλαδικές αποχές κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, οι δικηγόροι της χώρας θα απέχουν από τα καθήκοντά τουςσήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου 2012, όπως και την Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Μαρτίου 2012.

    Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάσισε τη διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών νομικών, με θέμα «Το "παρασύνταγμα" της τρόικας».

    Ακόμη, θα επανασυγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του σώματος.

    [10] Αφαίρεση νέου καρκινικού όγκου και ακτινοθεραπεία για τον Τσάβες

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία μετά την αφαίρεση και νέου καρκινικού όγκου στην Κούβα.

    Ο 57χρονος ηγέτης έκανε την ανακοίνωση αυτή στην κουβανική τηλεόραση.

    Ο Τσάβες επιβεβαίωσε ότι ο καρκινικός όγκος ο οποίος του αφαιρέθηκε από την πυελική περιοχή στις αρχές της εβδομάδας είναι επανεμφάνιση του καρκίνου με τον οποίο είχε διαγνωστεί πρόσφατα. Ο όγκος του αφαιρέθηκε τον Ιούνιο του 2011 και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Οπως είπε, πάντως, ο Τσάβες, ο καρκίνος δεν έχει κάνει μεταστάσεις σε άλλα όργανα.

    [11] Όταν η Ζυράννα Ζατέλη «ονειρεύεται την ζωή της»

    Τι νιώθει κανείς όταν τρίβει για πρώτη φορά με τα δάχτυλά του τους κροτάφους του;

    Πόσο ισχυρό μπορεί να είναι ένα τέτοιο αίσθημα και ποιο δρόμο ακολουθεί μέχρι να αποτυπωθεί βαθιά μέσα στον χρόνο; Κι ακόμα, για ποιο λόγο ένα κορίτσι από την επαρχία ξεκινάει ένα ατέρμονο παιχνίδι με τις ημέρες, τους μήνες και τα χρόνια όταν ανακαλύπτει πως έχει γεννηθεί περίπου μία εκατονταετία μετά τον Βαν Γκογκ;

    Κι επίσης, πόσο μεγάλη είναι δυνατόν να αποδειχθεί η εξάρτηση όχι μόνο από τον καπνό, αλλά και από μια συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων, που καταλήγει να σημαδέψει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής; Και, τέλος, τι σημαίνει να ξεκαλοκαιριάζεις στην Αθήνα, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, που αναδεικνύει μια πολύ γνώριμη και συνάμα εντελώς διαφορετική εικόνα τής πόλης;

    Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απορίες τις οποίες θέλει να μοιραστεί η Ζυράννα Ζατέλη με τον αναγνώστη της στο βιβλίο «Ηδονή στον κρόταφο» (εκδόσεις Καστανιώτη, σελ. 155), που αποτελείται από εννέα σύντομα, αλλά ιδιαιτέρως πυκνά αυτοβιογραφικά κείμενα.

    Η Ζατέλη γράφει για τον εαυτό της με έναν σχεδόν μυθιστορηματικό τρόπο: μπορεί από τα τωρινά κείμενά της να λείπει η μυθοπλασία (ή να εμφανίζεται τεμαχισμένη), αλλά δεν έχει πάψει να ενεργεί στο εσωτερικό τους ούτε κατ' ελάχιστο η πολυτιμότερη δύναμη του λόγου της, που δεν είναι άλλη από την ατμόσφαιρα του ονείρου και την ποιητική του γλώσσα.

    [12] Νέο βιοκλιματικό σχολείο θα αποκτήσει η πόλη της Κατερίνης

    Ένα νέο βιοκλιματικό σχολείο θα αποκτήσει η πόλη της Κατερίνης, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του περιβάλλοντος χώρου, στην περιοχή των Ευαγγελικών.

    Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.700.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 και το κτίριο θα στεγάσει τις ανάγκες του 5ου δημοτικού σχολείου.

    «Διαρκής προσπάθεια είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με την κατασκευή τριών νέων, «πράσινων» σχολείων υψηλών προδιαγραφών» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Κατερίνης, Αλέξανδρος Γιουμίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2012 - 7:30:31 UTC