Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία Βενιζέλου για το PSI
  • [02] "Ο χρόνος για το Ιράν εξαντλείται", δηλώνει ο Νετανιάχου
  • [03] Στη δίνη της οικονομικής κρίσης τα καταστήματα εστίασης
  • [04] "Παιδική βία: Δεν κλείνουμε τα μάτια"
  • [05] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
  • [06] "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" σε ηλεκτρονική έκδοση
  • [07] Ο τραυλισμός "χτυπά" ένα στα 20 παιδιά
  • [08] Περίθαλψη άγριων ζώων στην ΑΝΙΜΑ
  • [09] Με τον Λουκά Παπαδήμο θα συναντηθεί σήμερα ο Γ. Παπανδρέου
  • [10] Αγνοείται ένα μέλος πληρώματος από πλοίο καταμαράν, στην Κεφαλλονιά
  • [11] Ψηφίζουν σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι σε δέκα πολιτείες
  • [12] Διαδήλωση στο Βερολίνο για περικοπές στον τομέα της ηλιακής ενέργειας

  • [01] Αισιοδοξία Βενιζέλου για το PSI

    Να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI) κάλεσε τους ιδιώτες ομολογιούχους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ.Βενιζέλος,προειδοποιώντας πως δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη προσφορά, καθώς και ότι, αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης.

    Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη στο Ρόιτερς, δηλώνει ότι οι όροι που επιτεύχθηκαν τον περασμένο μήνα, έπειτα από πολύμηνες δύσκολες διαπραγματεύσεις είναι ευνοϊκοί και η Ελλάδα δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει νόμους, που προβλέπουν απώλειες στους κατόχους των ομολόγων, που δεν θα συμμετάσχουν εκούσια στην ανταλλαγή.

    "Όποιος νομίζει ότι δεν θα συμμετάσχει και θα πληρωθεί στο ακέραιο, κάνει λάθος", δήλωσε. "Είμαστε έτοιμοι για την ενεργοποίηση των CAC's (ρήτρες συλλογικής δράσης) αν χρειαστεί", σημειώνει.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει πως είναι αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα είναι πάνω από 90%, με τους επενδυτές να δελεάζονται από τα ανταλλάγματα που προσφέρονται, μια ισοδύναμη προκαταβολή, ένα νέο ομόλογο που εκδίδεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, μια ρήτρα GDP που προσφέρει υψηλότερο επιτόκιο εάν η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα από τα αναμενόμενα, και ίση μεταχείριση, για τα νέα ομόλογα, με το δημόσιο τομέα.

    Στο μεταξύ, δώδεκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα συμμετάσχουνστο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

    Πρόκειται για τα μέλη της Συντονιστικής του Επιτροπής, Allianz Alpha Bank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Eurobank EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και Εθνική Τράπεζατης Ελλάδος.

    Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής που έχει θέσει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να προχωρήσει η ανταλλαγή των ομολόγων είναι το 75%. Ωστόσο, στην περίπτωση που η συμμετοχή των ιδιωτών φθάσει τουλάχιστον το 66%, το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει βασικές παραμέτρους των ομολόγων (μέσω των CACs) για το σύνολο των ομολογιούχων.

    Εξάλλου, σε ποσοστό 53% θα απομειωθούν τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο ύψος δηλαδή του «κουρέματος» που προβλέπεται από τη γενικότερη συμφωνία του ελληνικού κράτους με τους ιδιώτες ομολογιούχους.

    Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [02] "Ο χρόνος για το Ιράν εξαντλείται", δηλώνει ο Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει την απόφαση να εξαπολύσει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, είπαν πηγές ενήμερες για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, όμως ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να εγκαταλείψει την ιδέα της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

    Ο Ομπάμα κάλεσε να δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν το συντονισμό τους για το θέμα, αλλά παρέμειναν οι διαφορές για το πώς μπορεί να εμποδιστεί η Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    «Η πίεση [η οποία ασκείται στο Ιράν] μεγεθύνεται, αλλά ο χρόνος εξαντλείται», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου στον Ομπάμα στην συνάντησή τους κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ομπάμα--ο οποίος αντιμετωπίζει πιέσεις από το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ και τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ βρίσκεται σε χρονιά εκλογές--επεδίωξε να καθησυχάσει το Νετανιάχου ότι και η Ουάσινγκτον διατηρεί τη στρατιωτική επιλογή ανοικτή.

    Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει δικαίωμα να αμυνθεί, μόνο του», κατά τις ίδιες πηγές, ενώ ο Ομπάμα επανέλαβε από την πλευρά του ότι «πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα παράθυρο που επιτρέπει μια διπλωματική λύση στο θέμα».

    Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί επανέλαβε σήμερα ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αλλά υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Τεχεράνης να έχει ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    [03] Στη δίνη της οικονομικής κρίσης τα καταστήματα εστίασης

    Χιλιάδες λουκέτα αναμένεται να μπουν σε επιχειρήσεις εστίασης της χώρας μέσα στο 2012 που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη ύφεση στην αγορά. Ως άμεση συνέπεια αυτής της δυσοίωνης εκτίμησης θα είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας από ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της εστίασης, με αποτέλεσμα το ασυγκράτητο κύμα της ανεργίας να γίνει ακόμα πιο ορμητικό.

    Μπορεί το 2010 και το 2011,να ήταν πολύ δύσκολες χρονιές για τον κλάδο όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όμως αυτό που έπεται μέσα στο 2012 φαντάζει εφιαλτικό. Οι βασικότερες αιτίες γι αυτό, όπως αναφέρουν είναι η απόλυτη έλλειψη ρευστού στην αγορά, αλλά και η συνεχής αύξηση του ΦΠΑ, που μέσα στο γενικότερο κλίμα έδωσε την χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους.

    Ο Γιώργος Καββαθάς αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ περιγράφει την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα.

    «Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι δραματική και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα οδηγούνται προς το χειρότερο. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα μηνύματα που έρχονται από τους ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις εστίασης, διαπιστώνεται ότι πλέον είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν και ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε», τονίζει ο κ. Καββαθάς και προσθέτει: «Έτσι, αναμένεται μέσα στο 2012 πάνω από 20.000 επιχειρήσεις του κλάδου να βάλουν λουκέτο γεγονός που θα σημάνει πάνω από 80.000 απώλειες θέσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ζούμε σε έναν παραλογισμό».

    [04] "Παιδική βία: Δεν κλείνουμε τα μάτια"

    Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας (bullying) θα πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, με αφορμή την "Ημέρα κατά της σχολικής βίας", που έχει καθιερώσει η ελληνική πολιτεία την 6η Μαρτίου.

    Σε όλα τα σχολεία θα παραχωρηθεί ένα δίωρο προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές μικρής διάρκειας βίντεο, να ακούσουν ομιλίες και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.

    Επίσης, ημερίδα-εκδήλωση κατά της παιδικής βίας, στην οποία πολλοί καλλιτέχνεςθα ενώσουν τις φωνές τουςκατά του bullying και θα αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους,διοργάνωνεται στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 12 μ.μ., από την Ελληνογερμανική Αγωγή, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της UNICEF. Νωρίτερα, στις 11.00 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από κρούσματα βίας στα σχολεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Δίκτυο για τη βία στα σχολεία».

    Οι δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο», παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των μελών του Δικτύου.

    Το υπουργείο και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ) - που είναι μέλος του Δικτύου- έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και στα σχολεία εστάλη σχετική εγκύκλιος με προτεινόμενες δράσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών. Παράλληλα αρχίζουν: -Η λειτουργία τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς και γονείς. -Η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού. -Η διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία υποστήριξης για εκπαιδευτικούς, παιδιά, εφήβους μαθητές και νέα άτομα.

    Επίσης, εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού και βίας σε σχολεία που εντάσσονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, με πρώτη εφαρμογή στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

    Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου τόνισε: «Σε περιόδους κρίσης, μεγάλων, βίαιων, απότομων και σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλαγών, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, καταγράφονται και αλλαγές συμπεριφοράς των πολιτών. Η βία στο σχολείο στιγματίζει όλη τη ζωή ενός παιδιού και έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να οργανώσει, με θεσμικό τρόπο, την αντιμετώπιση του φαινομένου, μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία του παιδιού, του γονιού και του εφήβου. Για το σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί και μια ειδική αφίσα με σύνθημα "Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο". Και για τις τρεις αυτές λέξεις χρειάζεται πολιτική και δουλειά για να υπάρξει αποτέλεσμα. Χρειάζεται οργανωμένη και διαρκής παρέμβαση και όχι σημειακές δράσεις. Θέλει χρόνο και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Διαχρονικά, αλλά ειδικά σήμερα στην κρίση, ο εκπαιδευτικός που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα πρέπει να γίνει "αλεξικέραυνο" των κινδύνων και "όχημα" για να προχωρήσουν τα παιδιά μπροστά».

    [05] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική τομή, αναγκαία, όπως είπε, για την χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.

    «Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο αλλά με το να διαμορφώσουμε την καλύτερη Ελλάδα του 2020», τόνισε ο κ. Ρέππας ο οποίος έκανε δεκτές ορισμένες αλλαγές που προτάθηκαν από τα κόμματα.

    [06] "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" σε ηλεκτρονική έκδοση

    Ο Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γιορτάζει σήμερα τα 85α του γενέθλια, για τα οποία ετοιμάστηκε γι' αυτόν ένα δώρο: η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Εκατό Χρόνια Μοναξιά, το οποίο έχει 30 εκατ. πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.

    Η έκδοση του e-book αυτού εντάσσεται στις φετινές εκδηλώσεις προς τιμή του συγγραφέα--που είναι γνωστός με το χαϊδευτικό "Γκάμπο" στη Λατινική Αμερική--καθώς συμπληρώνεται επίσης η 30ή επέτειος από την απονομή στον Μάρκες του βραβείου Νομπέλ λογοτεχνίας.

    [07] Ο τραυλισμός "χτυπά" ένα στα 20 παιδιά

    Ένα στα είκοσι παιδιά προσχολικής ηλικίας (5%) εμφανίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα δυσχέρεια στη ροή της ομιλίας και κάποια από αυτά μπορεί να εδραιώσουν έναν μόνιμο τραυλισμό, ο οποίος να τα συνοδεύει σε όλη τους τη σχολική και ενήλικη ζωή. Οι διαταραχές της ροής της ομιλίας (τραυλισμός) δεν αφορούν μόνον παιδιά, αλλά και ενήλικες. Ο τραυλισμός εκδηλώνεται λεκτικά κυρίως με επαναλήψεις συλλαβών, λέξεων και φράσεων, επιμηκύνσεις φθόγγων και ορισμένες φορές με αντανακλαστικές συσπάσεις (τικ) των μυών του προσώπου και του σώματος. Συναισθηματικά ο τραυλισμός εκδηλώνεται με αισθήματα ντροπής και απόρριψης, φόβο και αποφυγή της λεκτικής επικοινωνίας. Κοινωνικά τα πρόσωπα που τραυλίζουν μπορεί να γίνουν αντικείμενο κοροϊδίας, απομονώνονται ή αποκλείονται από επαγγελματικές θέσεις.

    Με στόχο την ενημέρωση για τις διαταραχές του λόγου , την πρόληψη, τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπισή τους και με αφορμή την 6η Μαρτίου- Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας , της οποίας το φετινό θέμα είναι «Οι διαταραχές ροής της ομιλίας - τραυλισμός», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών διοργανώνει έως και το τέλος του μήνα σειρά δραστηριοτήτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

    Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων λογοπεδικοί θα εξετάζουνσήμεραπαιδιά για την ανίχνευση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και τις Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες.

    Στη Θεσσαλονίκη η ενημέρωση και εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα και διαταραχές ροής λόγου θα γίνει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα (Στ. Παπαδοπούλου 20 - Συκιές, ώρες 09:30 - 13:00, τηλ. 2313 310100 και 2313 310139) και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα. Κ.Ψ.Υ.( 08.30-14.00 Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 41-Αμπελόκηποι, τηλ. 2313 310600 και 2313 310601).

    [08] Περίθαλψη άγριων ζώων στην ΑΝΙΜΑ

    Αύξηση κατά 24% της εισαγωγής άγριων ζώων, στον σταθμό της ΑΝΙΜΑ σημειώθηκε το 2011.

    Συγκεκριμένα τη χρονιά που μας πέρασε εισήχθησαν στο Κέντρο Περίθαλψης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, στα Καλύβια Αττικής, 1.927 άγρια ζώα, έναντι 1.552 το 2010 (αύξηση 24%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΑΝΙΜΑ.

    Τα ζώα προέρχονται τόσο από την Αττική, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα περισσότερα έχουν δεχτεί πυροβολισμό, έχουν πέσει θύματα δηλητηρίασης ή έμειναν ορφανά.

    Αλεπούδες, σκαντζόχοιροι, χελώνες, φίδια, ελαφάκια, πουλιά όλων των ειδών και άλλα ζώα φιλοξενούνται στο κέντρο της ΑΝΙΜΑ, μέχρι να μπορέσουν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

    Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα στρουθιόμορφα (σπουργίτια, χελιδόνια, κοκκινολαίμηδες, κοτσύφια και άλλα) που προέρχονται από αστικές περιοχές. Επίσης αυξήθηκε από 84% σε 91% το ποσοστό των αρπακτικών που δέχτηκαν πυροβολισμό.

    Η συντονίστρια δράσεων της ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή, αναφέρει στο ΑΜΠΕ πως κάθε χρόνο, από το 2005 που λειτουργεί ο σύλλογος, αυξάνονται τα άγρια ζώα που περιθάλπονται. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για τον αριθμό των εισαγωγών και σημειώνει πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά για το τι συμβαίνει στη φύση.

    [09] Με τον Λουκά Παπαδήμο θα συναντηθεί σήμερα ο Γ. Παπανδρέου

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος το μεσημέρι, στο Μ. Μαξίμου.

    [10] Αγνοείται ένα μέλος πληρώματος από πλοίο καταμαράν, στην Κεφαλλονιά

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής, τα αίτια της πτώσης ενός μέλος του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου καταμαράν «Ηλιον», 17 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος στη διάρκεια περιπολίας ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του καταμαράν ότι ο β' μηχανικός του πλοίου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα.

    Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο και πλωτά σκάφου του λιμενικού για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Το πλοίο, με πλήρωμα τρεις 'Ελληνες και δύο αλλοδαπούς, οδηγήθηκε στο Αργοστόλι.

    [11] Ψηφίζουν σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι σε δέκα πολιτείες

    Οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ψηφίζουν σε δέκα πολιτείες σήμερα, "Σούπερ Τρίτη" για τον υποψήφιο που θα πάρει το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές του Νοεμβρίου.

    Δύο μήνες μετά την έναρξη των προκριματικών στην Αϊόβα, ο μετριοπαθής υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τη συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του κόμματος.

    Μετά τον Νιούτ Γκίνγκριτς που κέρδισε στη Νότια Καρολίνα στις 21 Ιανουαρίου, οι ψηφοφόροι έδειξαν την προτίμησή τους στο υπερσυντηρητικό Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος επικράτησε στις ψηφοφορίες τον Φεβρουάριου, υπογραμμίζοντας την αδυναμία του εκλογικού σώματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να συσπειρωθεί γύρω από έναν υποψήφιο.

    Οι δέκα πολιτείες της "Σούπερ Τρίτης" δίνουν περισσότερους από 400 εκλέκτορες στους 1.144 που είναι απαραίτητοι για το χρίσμα. Από τις πολιτείες αυτές, η Τζόρτζια (76 εκλέκτορες), Οχάιο (66 εκλέκτορες) και Τενεσί (58 εκλέκτορες) είναι οι σημαντικότερες.

    [12] Διαδήλωση στο Βερολίνο για περικοπές στον τομέα της ηλιακής ενέργειας

    Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαντη Δευτεράστο κέντρο του Βερολίνου, διαμαρτυρόμενοι για τις σαρωτικές περικοπές στα προγράμματα ηλιακής ενέργειας που, όπως υποστηρίζουν, θα περιορίσουν το μέγεθος των νέων εγκαταστάσεων στη Γερμανία στο ένα τέταρτο του σημερινού μεγέθους της αγοράς και θα οδηγήσουν σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας.

    Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ενέκρινε ένα σχέδιο για τον περιορισμό των κινήτρων που δίνει το κράτος για τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα παραγωγής ενέργειας. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό και σήμερα παράγει τόση ηλιακή ενέργεια όση όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου μαζί.

    Ο Γκίντερ Κράμερ, πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας Ηλιακής Ενέργειας (BSW), υποστήριξε ότι οι περικοπές θα εξαφανίσουν τον τομέα ενώ δεν έχουν κανένα οικονομικό ή τεχνικό νόημα. "Αυτό που κάνει η ηλιακή ενέργεια είναι να παίρνει μερίδιο αγοράς από τις μεγάλες εταιρείες", είπε, υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό έχει καταστεί "αγκάθι στο πλευρό τους".

    Οι αποκαλούμενες "εγγυημένες τιμές αγοράς" βοήθησαν τη βιομηχανία παραγωγής ηλιακής ενέργειας να ανθίσει την τελευταία δεκαετία. Δημιουργήθηκαν έτσι περίπου 150.000 θέσεις εργασίας σε εταιρείες όπως οι SolarWorld AG και Q-Cells SE. Η δυναμικότητα αυξήθηκε κατά περίπου 7.000 μεγαβάτ το 2010 και το 2011, πολύ περισσότερα από τα 2.500-3.000 μεγαβάτ που υπολόγιζε το Βερολίνο σε ετήσια βάση. Οι κρατικές επιχορηγήσεις θα περικοπούν κατά 37% από τις 9 Μαρτίου, ενδέχεται όμως η περικοπή αυτή να μην γίνει πριν την 1η Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2012 - 7:30:30 UTC