Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" των ελληνικών τραπεζών στο PSI
  • [02] Εγκαινιάστηκε η έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη
  • [03] Αργά απόψε ή αύριο το πρωί οι αλλαγές στην κυβέρνηση, δήλωσε η Αν. Διαμαντοπούλου
  • [04] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

  • [01] "Ναι" των ελληνικών τραπεζών στο PSI

    Πλήρως αποδέχονται οι ελληνικές τράπεζες την προσφορά του Δημοσίου για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν (PSI). Αυτό έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των διοικήσεων των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αυτό σημαίνει ότι στο «κούρεμα» θα συμπεριληφθούν τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες στις ΔΕΚΟ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, και τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

    Η προθεσμία για την εθελοντική συμμετοχή στο PSI λήγει αύριο το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, η συμμετοχή θα ανέλθει στο 75%- 80% του συνόλου των ελληνικών ομολόγων που θα «κουρευτούν».

    Θετικά ανταποκρίθηκαν και τα Διοικητικά Συμβούλια 7 ασφαλιστικών Ταμείων και της ΑΕΔΑΚ στην απομείωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν κατά 53%, στα πλαίσια του PSI.

    Τα Ταμεία που δέχθηκαν μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κουρέματος, είναι το ΙΚΑ και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ).

    Δεν αποδέχθηκαν το κούρεμα των ομολόγων τους 5 συνολικά Ταμεία. Πρόκειται για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί κ.λ.π., το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

    Διαβάστε επίσης:

    Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Γ. Προβόπουλος

    Όλι Ρεν: Πιθανή η ανάκαμψη της ευρωζώνης

    [02] Εγκαινιάστηκε η έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη

    Έκθεση με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη» εγκαινίασε απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου της Βουλής.

    Παρουσιάζονται το αρχείο, η βιβλιοθήκη, ιστορικά κειμήλια, προσωπογραφίες, προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα που δώρισε η κα Rita Frei-Τρικούπη, χήρα του Κωνσταντίνου Σπ. Τρικούπη, προς τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το 2010, ενώ την έκθεση συμπληρώνουν έντυπο υλικό, φυλλάδια, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και φωτογραφικά τεκμήρια από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

    «Η Βουλή τιμά σήμερα μία εξέχουσα φυσιογνωμία της πολιτικής μας ιστορίας, που δέσποσε στο δημόσιο βίο της χώρας στα τέλη του 19ου αιώνα και σφράγισε την εποχή του, αφήνοντας ταυτόχρονα σε όλους εμάς, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, τις ιδέες αλλά και το έργο του» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

    [03] Αργά απόψε ή αύριο το πρωί οι αλλαγές στην κυβέρνηση, δήλωσε η Αν. Διαμαντοπούλου

    Αργά απόψε ή αύριο το πρωί θα ολοκληρωθούν οι αλλαγές στην κυβέρνηση, δήλωσε απόψε η υπουργός Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

    Η κ. Διαμαντοπούλου, δεν διέψευσε τις πληροφορίες που τη φέρουν να μετακινείται στο υπουργείο Ανάπτυξης, στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην περίπτωση που ο τελευταίος αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει παραιτηθεί ο Χρήστος Παπουτσής, για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

    Επικρατέστερος διάδοχος της κας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο προερχόμενος από τη ΝΔ, ως τώρα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η ορκωμοσία των νέων υπουργούν έχει προγραμματιστεί να γίνει νωρίς αύριο το απόγευμα.

    [04] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

    Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΝΔ και ΛΑΟΣ υπερψήφισαν τελικά, μετά τις αλλαγές και τις διευκρινήσεις στις οποίες προχώρησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, κάνοντας δεκτές σχετικές εισηγήσεις και την τροπολογία που αφορούσε αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

    Η επίμαχη τροπολογία δέχτηκε νωρίτερα τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο κατάθεσης της, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε ο χρόνος για να ενημερωθούν πλήρως οι βουλευτές ως προς το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 March 2012 - 21:30:30 UTC