Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήγει το βράδυ η προθεσμία για το PSI
  • [02] Υποχρεωτικά μέσω Taxisnet οι δηλώσεις πάνω από 15.000 ευρώ
  • [03] Πράσινος δακτύλιος από τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα
  • [04] Η γυναικεία ποίηση στην Ελλάδα
  • [05] Το πρώτο "ρήγμα" του καθεστώτος Άσαντ
  • [06] Γρήγορα αναπτυσσόμενη η ελληνική αγορά ηλεκτρονικού βιβλίου
  • [07] Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες
  • [08] 400 χρόνια από την πρώτη παρατήρηση του Γαλιλαίου
  • [09] Στον εισαγγελέα δυο συλληφθέντες στα επεισόδια σε παρέλαση στη Ρόδο
  • [10] O ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Λήγει το βράδυ η προθεσμία για το PSI

    Η προθεσμία για την εθελοντική συμμετοχή στο PSI (ανταλλαγή ομολόγων) λήγει σήμερα, στις 10 το βράδυ.

    Αισιόδοξοι εμφανίζονται για την επιτυχία του PSI ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προσκόμματα.

    Επίσης, σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως ενεργοποιηθούν τα Credit Default Swaps (ασφάλιστρα κινδύνου), εάν η επιχείρηση δεν εξελιχθεί θετικά, ο Ολι Ρεν απάντησε ότι "δεν είναι το σενάριο που υιοθετούμε. Το αντίθετο".

    Από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη διαδικασία θα συμμετάσχει επαρκής αριθμός τραπεζών, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Αισιόδοξος ότι θα πετύχει το PSI και πως το χρέος θα φθάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ «και ακόμη καλύτερα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «real» o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. «Θα δώσουμε έμπρακτη απάντηση στις Κασσάνδρες που προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε πιθανή λύση όπως το PSI» είπε ο κ Βενιζέλος.

    Εξάλλου, την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, τις επόμενες εβδομάδες, ανάμεσα στην Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις ελληνικές αρχές, με στόχο τον εντοπισμό, ως τις 28 Μαρτίου, των τομέων που χρήζουν τεχνικής υποστήριξης, προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

    Πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών, έχει γίνει γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες αποδέχονται πλήρως την προσφορά του Δημοσίου για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν (PSI).

    Εξάλλου, θετικά ανταποκρίθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλιαοκτώ ασφαλιστικών Ταμείων και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ). Δεν αποδέχθηκαν το "κούρεμα" των ομολόγων τουςέξι Ταμεία.

    Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) ανακοίνωσε ότι 30 τράπεζες που μετέχουν σ΄αυτό δεσμεύτηκαν να ανταλλάξουν ομόλογα αξίας 81 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο περίπου 49,3% του συνόλου των ομολόγων (206 δισ. ευρώ) που μπορούν να αταλλαγούν σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος PSI.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τράπεζες: Ageas, Allianz, Alpha Bank, AXA, Banque Postale, BBVA, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Credit Agricole, Credit Foncier, DekaBank, Deutsche Bank, Dexia,, Emporiki Bank of Greece, Eurobank EFG, Generali, Greylock Capital Management, Groupama, HSBC, ING, Intesa San Paolo, KBC, Marfin Popular Bank, Metlife, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale και Unicredit.

    Συνολικά, το ποσό των ομολόγων που μέχρι στιγμής που διατίθεται προς ανταλλαγή φθάνει τα 101,7 δισ. ευρώ ανεβάζοντας έτσι τη μέχρι στιγμής συμμετοχή στο PSI στο 49,4%.

    Μετά μάλιστα και την αποδοχή του PSI από την Τράπεζα Κύπρου, το συνολικό ποσοστό υπερβαίνει το 58 %.

    Διαβάστε επίσης:

    Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Γ. Προβόπουλος

    [02] Υποχρεωτικά μέσω Taxisnet οι δηλώσεις πάνω από 15.000 ευρώ

    Υποχρεωτικά μέσω του TAXISnet θα υποβάλουν από φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί, με ετήσιο εισόδημα που υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων σύμφωνα με το οποίο ηλεκτρονικά θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από κάποιο όριο, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί και θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα ισχύσει για τους συνταξιούχους.

    Στόχος είναι από το 2013 όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβάλλονται ηλεκτρονικά προκειμένου να τελειώσει το χαρτοβασίλειο των εντύπων που στοιβάζονται στις εφορίες αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταυρώσεων των στοιχείων των εισοδημάτων των φορολογούμενων. Σημειώνεται ότι ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

    [03] Πράσινος δακτύλιος από τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα

    Το Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τα θέματα του υπουργείου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας, ενώ για τα παλαιότερα θα ισχύει το σύστημα των μονών - ζυγών και για τα ρυπογόνα θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο δακτύλιος.

    [04] Η γυναικεία ποίηση στην Ελλάδα

    Υπάρχει όντως γυναικεία γραφή κι αν ναι, τι ακριβώς αντιπροσωπεύει, με ποιους τρόπους θεσπίζει τους νόμους της και πώς τους υπερασπίζεται;

    Σήμερα 8 Μαρτίου η γυναίκα γιορτάζει και η γιορτή μάς δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τη συμμετοχή της σε μιαν από τις πιο υποκειμενικές εκφάνσεις της σύγχρονης λογοτεχνίας, την ποίηση. Οι γυναίκες προσήλθαν στην ποίηση (δεν συνέβη το ίδιο με την πεζογραφία) από πολύ νωρίς (ας σκεφτούμε τους ερωτικούς στίχους της Σαπφώς ή τα λατρευτικά επιγράμματα της Κασσιανής), αλλά μόνο από τον 19ο αιώνα και μετά άρχισαν να διαμορφώνουν την εντελώς προσωπική τους γλώσσα. Ο φεμινισμός έπαιξε σίγουρα εν προκειμένω δραστικό ρόλο: δεν είναι τυχαίο πως η έννοια της υποκειμενικότητας αναδείχθηκε από γυναίκες θεωρητικούς της εποχής μας (ανάμεσά τους η Τζούλια Κρίστεβα και η Κατρίν Κλεμάν), που έβαλαν απέναντι στον άκαμπτο και αυταρχικό λόγο του ανδρικού φύλου τη συνεχή κινητικότητα, την πολυσημία και την ανατρεπτική διάθεση της γυναικείας έκφρασης.

    [05] Το πρώτο "ρήγμα" του καθεστώτος Άσαντ

    Ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας Άμπντο Χουσαμελντίν ανακοίνωσε ότι αποσκίρτησε σήμερα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο YouTubeΒ· είναι ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός αξιωματούχος που εγκαταλείπει την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του, πριν από ένα χρόνο.

    «Εγώ ο Άμπντο Χουσαμελντίν, υφυπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Συρίας, ανακοινώνω την αποσκίρτησή μου από το καθεστώς, την παραίτησή μου από τη θέση μου και την αποχώρησή μου από το κόμμα Μπάαθ. Ενώνομαι με την επανάσταση αυτού του αξιοπρεπούς λαού», λέει ο Χουσαμελντίν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube.

    Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

    [06] Γρήγορα αναπτυσσόμενη η ελληνική αγορά ηλεκτρονικού βιβλίου

    Θέλετε να εκδώσετε ένα βιβλίο αλλά δεν βρίσκετε εκδοτικό οίκο; Εν μέσω οικονομική κρίσης, βαρεθήκατε τους μεσάζοντες και τα ήδη συμπιεσμένα ποσοστά κέρδους του συγγραφέα; Τα νέα εργαλεία διαδικτυακών εκδόσεων και το ίντερνετ ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα σας.

    Η ιδέα είναι απλή: παίρνουμε την παραδοσιακή διαδικασία επιμέλειας, προβολής και σελιδοποίησης του βιβλίου που συνήθως, βάση συμβολαίου, κυριολεκτικά «ρουφάει» το 90% των καθαρών κερδών από τις πωλήσεις του πνευματικού έργου του συγγραφέα, και την αντικαθιστούμε με διαδικτυακά εργαλεία προβολής, σελιδοποίησης, απόδοσης ISBN ακόμα και γραφιστικής επεξεργασίας του εξωφύλλου.

    Ενώ η διαδικτυακή έκδοση απαιτεί περισσότερη ατομική δουλειά, ο συγγραφέας απολαμβάνει μεγαλύτερα (ή σχεδόν όλα) τα κέρδη των πωλήσεων. Τα κοινωνικά δίκτυα και τα blogs αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς «πωλητές» του εκδοτικού οίκου και οι διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών, όπως το amazon, kindle και i-store, σταδιακά παίρνουν την θέση των βιβλιοπωλείων.

    [07] Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες

    Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες θα προσφέρουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου.

    Ειδικότερα, το νοσοκομείο «Αρεταίειο»,ώρες 09.00-13.00, θα προσφέρει δωρεάν γυναικολογική εξέταση, καθώς και τεστ Παπανικολάου από το εξειδικευμένο προσωπικό της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν σήμερα, όποια γυναίκα επιθυμεί θα μπορεί να επισκέπτεται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, κατά τις ώρες 10.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ για δωρεάν εξέταση, η οποία θα προσφέρεται από δώδεκα ειδικότητες των εξωτερικών ιατρείων. Ειδικότερα, από το Κέντρο Γενικής Γυναικολογίας, το Κέντρο Μαστού, το Κέντρο Γυναικολογικής Χειρουργικής, το Κέντρο Γυναικολογικής Ουρολογίας & Παθήσεων, το Κέντρο Ορθοπεδικής Ιατρικής, το Κέντρο Οφθαλμού, το Κέντρο Παθολογίας - Κέντρο Διαβήτη, το Κέντρο Δερματολογίας, το Κέντρο Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής, το Κέντρο Ωτορινολαρυγγολογικών Παθήσεων, το Κέντρο Πνευμονολογίας & Διακοπής Καπνίσματος, καθώς και το Κέντρο Καρδιολογικών Παθήσεων.

    [08] 400 χρόνια από την πρώτη παρατήρηση του Γαλιλαίου

    Έκθεση για τα 400 χρόνια από την πρώτη αστρονομική παρατήρηση του Γαλιλαίου θα φιλοξενηθεί στην 4η Μαθηματική Εβδομάδα (7-11 Μαρτίου) που πραγματοποιείται στην Helexpo, καθώς επίσης και μία σειρά άλλων εκθέσεων και παρουσιάσεων, όπως της συλλογής γραμματοσήμων από όλο τον κόσμο, με θέμα τα Μαθηματικά.

    Την έκθεση για τον Γαλιλαίο διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής και το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Σε αυτήν, παρουσιάζονται οι κύριες ανακαλύψεις του Γαλιλαίου από τις παρατηρήσεις του ουρανού, καθώς και οι επιστημονικές, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των ανακαλύψεων.

    Οι επισκέπτες θα εισάγονται στην ατμόσφαιρα της Επιστημονικής Επανάστασης, μέσα από εικόνες βιβλίων, κειμένων, προσώπων της εποχής, καθώς θα σκιαγραφούνται οι προσωπικότητες των πρωταγωνιστών. Σε 24 πόστερς θα περιγράφεται η ζωή και το έργο του μεγάλου μαθηματικού, αστρονόμου και φυσικού, αλλά και το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στον επιστημονικό διαφωτισμό. Θα προβάλλεται, επίσης σχετικό βίντεο, ενώ θα εκτίθεται ομοίωμα του τηλεσκοπίου που χρησιμοποίησε στην εποχή του για τις παρατηρήσεις του.

    Η έκθεση θα λειτουργεί στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, τις ώρες 9.00-21.00, μέχρι και την Κυριακή 11 Μαρτίου.

    Στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται σε φωτογραφίες 250 σπάνια γραμματόσημα της μοναδικής, μεγάλης ιδιωτικής συλλογής, με θέμα τα Μαθηματικά, που περιλαμβάνει συνολικά 850 κομμάτια, από όλο τον κόσμο.

    [09] Στον εισαγγελέα δυο συλληφθέντες στα επεισόδια σε παρέλαση στη Ρόδο

    Στον εισαγγελέα Ρόδου προσέρχονται σήμερα, δύο άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου,χθες στη Ρόδο.

    Στο τμήμα Ασφαλείας Ρόδου, προσήχθησαν συνολικά οκτώ άτομα από τα οποία τελικά κρατήθηκαν δύο και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.

    Έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου, αμέσως μετά τις προσαγωγές, συγκεντρώθηκαν δεκάδες Ροδίτες, απαιτώντας την απελευθέρωση των νεαρών. Ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, είχε διακόψει νωρίτερα την παρέλαση για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης, απαιτώντας να φύγουν από την εξέδρα των επισήμων οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, γεγονός τελικά που έγινε κάτω από αυτή την πίεση.

    [10] O ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

    Το ταξίδι στο όνειρο συνεχίζεται... Με ήρωα τον Σάκη Χιώτη, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας (1-0 κανονική διάρκεια) 4-3 στα πέναλτι της Λιόν στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα από τη Μεγαλόνησο που μετέχει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καταγράφοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και μία από τις κορυφαίες στιγμές του κυπριακού αθλητισμού.

    Ο τεχνικός της ομάδας της Κύπρου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Ζούμε ένα όνειρο. Σίγουρα από μία ομάδα σαν κι αυτή, με τέτοια αυτοπεποίθηση και δυνατότητες και σε μία τέτοια ατμόσφαιρα που πάντα έχουμε στο ΓΣΠ, μπορείς να περιμένεις να φτάσεις μέχρι εδώ», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε:

    «Είμαι πολύ ευτυχισμένος, όπως όλοι στα αποδυτήρια και οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω ότι κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι. Δεν έπρεπε να δεχτούμε γκολ, έπρεπε να σκοράρουμε. Ήταν ένα πλήρως ανοιχτό παιχνίδι, μία ρουλέτα, και πιστεύω ότι γενικώς δικαιούμασταν να περάσουμε στην επόμενη φάση.»

    Την ανωτερότητα του κυπριακού συγκροτήματος αναγνώρισε και ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας, Ρεμί Γκαρντ: «Είναι μία μεγάλη απογοήτευση. Ο ΑΠΟΕΛ, χωρίς αμφιβολία, άξιζε την πρόκριση. Αφού δεν σκοράραμε, δεν μπορούσαμε να προκριθούμε. Περιμέναμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, γι αυτό κανείς δεν είναι ευτυχισμένος. Χάσαμε την ευκαιρία μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε το σοκ.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 7:30:29 UTC