Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεγονότα και φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε
  • [02] Άνοδος 3,18% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Γεγονότα και φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε

    Το «Αλμανάκ 2012» βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο site του ΑΜΠΕ σε ηλεκτρονική μορφή.

    Όλα τα γεγονότα που προσδιόρισαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2011 παρατίθενται στις σελίδες που θα ανοίξετε, ανάλογα με τη θεματική επιλογή που θα κάνετε. Εσωτερικά γεγονότα, διεθνή, οικονομία, αγγλικό ένθετο με τα κυριότερα γεγονότα, ανοίγουν σε ενότητες διευκολύνοντας την ανάγνωση και την ανεύρεση του θέματος και της μέρας που ο αναγνώστης επιλέγει.

    Είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος οδηγός ειδήσεων και γεγονότων αναρτάται σε ηλεκτρονική μορφή, αφού μέχρι τώρα η έκδοσή του γινόταν σε έντυπη μορφή. Περισσότερες από χίλιες σελίδες (1.106 για την ακρίβεια) και εκατοντάδες φωτογραφίες είναι ταξινομημένες σε έξι θεματικές ενότητες ώστε να δίνουν την όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα των εξελίξεων εντός και εκτός Ελλάδας. Οι έξι ενότητες είναι οι εξής:

    Τα εσωτερικά γεγονότα

    Τα διεθνή γεγονότα

    Οι απώλειες ανθρώπων με σημαντικό ρόλο

    Η οικονομία

    Ο αθλητισμός

    Το αγγλικό ένθετο

    Το πλήθος των εξελίξεων στα «Εσωτερικά γεγονότα» μάς οδήγησε στην επιλογή του χωρισμού της μεγάλης αυτής ενότητας σε τρία τμήματα για την καλύτερη ανίχνευση των ειδήσεων που ενδιαφέρουν τον κάθε αναγνώστη. Ο διαχωρισμός έγινε ημερολογιακά, έτσι στο πρώτο τμήμα της ενότητας των εσωτερικών γεγονότων περιλαμβάνονται όσα συνέβησαν από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιανουάριο του 2011, στο δεύτεροι τμήμα της ίδιας ενότητας όσα συνέβησαν από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2011, ενώ στο τρίτο τμήμα της ίδιας ενότητας περιλαμβάνονται όσα συνέβησαν από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2011. Η ίδια μέθοδος και η ίδια χρονολογική κατάτμηση επελέγη και σε όσον αφορά τα «Διεθνή γεγονότα».

    Ακολουθεί η ενότητα «Αυτοί που έφυγαν» με την καταγραφή των απωλειών ανθρώπων με σημαντική παρουσία στη δημόσια ζωή.

    Η «Οικονομία» έχει σειρά στην παρουσίαση των ενοτήτων, αν και ζητήματα που αφορούν την οικονομία θα συναντήσει ο αναγνώστης και στη μεγάλη ενότητα των Εσωτερικών μια και πολλά από τα γεγονότα των πολιτικών εξελίξεων είχαν να κάνουν ευθέως ή εμμέσως με τις οικονομικές εξελίξεις.

    Ακολουθεί η ενότητα του «Αθλητισμού» με όλα τα αποτελέσματα στις εθνικές κατηγορίες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Πίνακες και στοιχεία βοηθούν τον απλό φίλαθλο αλλά και το «συλλέκτη γεγονότων» να βρει συγκεντρωμένα όσα θα απαιτούσαν πολύ περισσότερο κόπο και χρόνο με άλλους τρόπους.

    Το «Αλμανάκ 2012» κλείνει με το «Αγγλικό ένθετο», ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο όπως έχει αποδειχθεί για τους ξενόγλωσσους που θέλουν να βρουν συγκεντρωμένα τα σημαντικά γεγονότα χωρίς να χάνονται σε λεπτομέρειες.

    Αυτή είναι η πρώτη παρουσία του «Αλμανάκ» (που αριθμεί ήδη 30 χρόνια ζωής αφού πρωτοεκδόθηκε από τον Θεσσαλονικιό δικηγόρο Κώστα Διγκαβέ το 1982) σε ηλεκτρονική μορφή. Ο δημοσιογραφικός οδηγός των γεγονότων στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι και πάλι παρών και η ανασκόπηση είναι στη διάθεση των αναγνωστών.

    Το «Αλμανάκ 2012» του ΑΜΠΕ βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

    http://web.amna.gr/newpage/almanak2012

    [02] Άνοδος 3,18% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Οι προσδοκίες για επιτυχή έκβαση της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων τροφοδότησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν υψηλά κέρδη.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε πάνω από την ισχυρή τεχνική αντίσταση των 760 μονάδων, στις 768,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 3,18%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 63,502 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 17:30:25 UTC