Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γέφυρες διαλόγου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ
  • [02] "Σίγησε" η φωνή της μουσικής παράδοσης
  • [03] Αλλαγές σε δρομολόγια του Προαστιακού
  • [04] Προαστιακός Αθηνών
  • [05] «Δεν θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας» δήλωσε Β. Σόιμπλε
  • [06] Την Τρίτη το "τελευταίο αντίο" στον ηθοποιό Νίκο Δαδινόπουλο
  • [07] Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις Σουηδοί τουρίστες που είχαν χαθεί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

  • [01] Γέφυρες διαλόγου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

    Την ελπίδα πως θα υπάρξει επανεκκίνηση διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, διατύπωσαν οι πρυτάνεις, κατά τη διάρκεια της 69ης Συνόδου Πρυτάνεων και Πανεπιστημίων, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στα Γιάννενα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τις χθεσινές εργασίες της Συνόδου. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου και των πρυτάνεων είναι η αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Σημείωσε ακόμη ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να υπεχρηματοδοτηθεί.

    Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, οι πρυτάνεις θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη, στον οποίο θα θέσουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολεί τα Πανεπιστήμια της χώρας.

    Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εργασιών, από τη σύνοδο των Ιωαννίνων εκδόθηκαν 14 ψηφίσματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, τη φοιτητική μέριμνα και τις φοιτητικές εστίες, τη διαδικασία επιλογής ερευνητικού προσωπικού στα ΑΕΙ, το Ειδικό Μισθολόγιο μελών ΔΕΠ και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων.

    Επίσης, με ομόφωνη απόφασή της, η Σύνοδος διαπιστώνει ότι τα προβλήματα των Πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επειδή έως τώρα, όπως λέει, δεν βρέθηκαν κατάλληλες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε αδιέξοδο.

    [02] "Σίγησε" η φωνή της μουσικής παράδοσης

    Μεθαύριο, Τρίτη, στις 3 το απόγευμα, θα κηδευτεί από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης η σημαντικότερη εκπρόσωπος του παραδοσιακού τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου, που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 84 χρόνων, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που την κρατούσαν καθηλωμένη στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

    Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή, από γονείς Μικρασιάτες. H μητέρα της ήρθε στην Ελλάδα το 1922 και ο πατέρας της, αιχμάλωτος στρατιώτης, λίγο αργότερα, με την ανταλλαγή. Η Δόμνα, στο περιβάλλον της Καισαριανής αγάπησε το δημοτικό τραγούδι, καθώς εκεί είχε τα πρώτα της μουσικά ακούσματα.

    Είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για την προσφορά και το έργο της, όπως το 2006, οπότε έλαβε το βραβείο Αρίων για την συνολική προσφορά της στη διάσωση του δημοτικού τραγουδιού, αλλά και το μετάλλιο που της απένειμε το 2005 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

    [03] Αλλαγές σε δρομολόγια του Προαστιακού

    Αναστάτωση στα δρομολόγια του Προαστιακού, στο τμήμα 'Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο, φέρνουν τα έργα που αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, 12 του μηνός, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής υποδομής. Έτσι, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών των παρακάτω τακτικών δρομολογίων:

    Δρομολόγιο Αεροδρόμιο - 'Ανω Λιόσια ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 4262 21:11 21:43 4264 21:26 21:58 4266 22:11 22:43 4268 22:26 22:58 4270 23:11 23:43

    Δρομολόγιο 'Ανω Λιόσια - Αεροδρόμιο ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 4263 21:47 22:20 4265 22:02 22:35 4267 22:47 23:20 4269 23:02 23:35 4271 23:47 0:20

    Δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Κιάτο ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗ ΚΙΑΤΟ 4432 21:44 23:19 4434 22:44 0:19

    Δρομολόγιο Κιάτο - Αεροδρόμιο ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΚΙΑΤΟ ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 4433 21:25 23:01 4435 22:25 0:01

    Εκτάκτως για την εξυπηρέτηση των επιβατών λόγω των εορτών του Πάσχα, θα κυκλοφορούν κανονικά όλες οι παραπάνω αμαξοστοιχίες για το χρονικό διάστημα από 12.04.2012 έως και 17.04.2012 (Μεγ. Πέμπτη έως Τρίτη μετά το Πάσχα). Διευκρινίζεται, πάντως ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν θα επηρεάσουν τα δρομολόγια του Μετρό, τα οποία θα εκτελούνται κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    [04] Προαστιακός Αθηνών

    [05] «Δεν θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας» δήλωσε Β. Σόιμπλε

    «Ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών, η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Αυτή είναι η βάση της συναλλαγής για το πρόγραμμα. Αν αυτό πάψει να ισχύει, η ευθύνη θα πέσει σε αυτούς, που απορρίπτουν τη συμφωνία» υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

    Ο κ. Σόμπλε εμφανίζει τη χώρα του διαθέσιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά, όπως τονίζει, «κανένας δεν αναγκάζει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη βοήθεια».

    Δεν αποκλείει την ιδέα προώθησης ενός σχεδίου «Μάρσαλ», καθώς «το σχέδιο αυτό αποτελεί πρωτίστως καθήκον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πλην όμως, «η Επιτροπή πρέπει να βεβαιώθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα κονδύλια με τρόπο, που θα διεγείρουν την ανάπτυξη». Προσθέτει, δε: «Εμείς, είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».

    Επιπλέον, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποτε η Ελλάδα κι ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ο Γερμανός υπουργός τονίζει πως «δεν είναι τώρα η στιγμή» να συζητηθεί κάτι τέτοιο, καθώς τώρα «είναι η ώρα υλοποίησης του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα», δεδομένου ότι η χώρα δεν είχε χρόνο να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές.

    Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη αποστολή στην Ελλάδα Γερμανών εφοριακών στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του ελληνικού φορολογικού συστήματος, κάνει λόγο για «φόβο του συνδικάτου Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέρφων τους», γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει «σκέτη ανοησία».

    [06] Την Τρίτη το "τελευταίο αντίο" στον ηθοποιό Νίκο Δαδινόπουλο

    Από το νεκροταφείο του Βύρωνα θα κηδευτεί μεθαύριο Τρίτη, 13 Μαρτίου, ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος, που έφυγε χθες σε ηλικία 68 χρόνων, έπειτα από ανεπιτυχή έκβαση της μάχης του για τη ζωή.

    Ο δημοφιλής ηθοποιός θα έμπαινε στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης λιπώματος, που είχε εντοπισθεί ανάμεσα σε δύο σπονδύλους του, και του προκαλούσε μερική παράλυση στα άκρα.

    Οι τελευταίες του επαφές με το κοινό του, ήταν μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, απ΄όπου απηύθυνε έκκληση για προσφορά έξι φιαλών αίματος και ευχαριστούσε για την ανταπόκριση.

    [07] Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις Σουηδοί τουρίστες που είχαν χαθεί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

    Εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι τρεις Σουηδοί τουρίστες, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το απόγευμα, στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας Γρεβενών.

    Όπως είπε στο ΑΜΠΕ εκπρόσωπος της ΕΟΔ, δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2012 - 10:30:30 UTC