Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [02] "Διαβάστηκε" το DNA του γορίλα
  • [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χονδροκούκης
  • [04] Υπέρ αναθεώρησης της Συνθήκης του Σένγκεν, ο Σαρκοζί

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού

    Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει από σήμερα το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλαδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ.

    Αύριο, Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ενταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ θα εξασθενήσουν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

    Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης, όποτε τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

    [02] "Διαβάστηκε" το DNA του γορίλα

    Ευρωπαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, «διάβασαν» το γενετικό κώδικα του γορίλα, του τελευταίου μεγάλου πιθήκου που απέμενε να αποκωδικοποιηθεί το γονιδίωμα. Έχει ήδη διαβαστεί το DNA του ανθρώπου (το 2003), του χιμπατζή (το 2005) και του ουρακοτάγκου (το 2011), οπότε, με την προσθήκη πλέον και του γορίλα, θα είναι ευκολότερο να μελετηθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ τους και με τον άνθρωπο. Ήδη αποκαλύφθηκε ότι περίπου το 15% του ανθρώπινου DNA είναι πιο κοντά στους γορίλες παρά στους χιμπατζήδες.

    Οι αρχικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι οι χιμπατζήδες είναι οι πιο στενοί συγγενείς μας, καθώς έχουμε κοινό περίπου το 99% του DNA. Ακολουθούν οι γορίλες με 98% κοινό DNA (περισσότερο από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες) και έπονται οι ουρακοτάγκοι με 97%. Η γενετική συγκριτική ανάλυση δείχνει πως εξελικτικά οι άνθρωποι διαχωρίστηκαν από τους ουρακοτάγκους κατά προσέγγιση πριν από 14 εκατ. χρόνια, από τους γορίλες πριν από 10 εκατ. χρόνια και από τους χιμπατζήδες πριν από 6 εκατ. χρόνια.

    [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χονδροκούκης

    Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι γεγονός. «Δράστης» αυτής της επιτυχίας είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης, με επίδοση 2,33 μέτρα. Ο Χονδροκούκης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,20 και τα 2,24, με τη δεύτερη τα 2,28 και τα 2,31 μέτρα, με την πρώτη τα 2,33, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 2,35 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον Χονδροκούκη, καθώς το προηγούμενό του ήταν 2,29 (σ.σ. το ισοφάρισε στον προκριματικό). Ο Χονδροκούκης άφησε στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Αντρέι Σιλνόφ, παρότι πέρασε και αυτός τα 2,33 μέτρα, ενώ τρίτος κατετάγη ακόμη ένας Ρώσος, ο Ιβάν Ούκοφ.

    [04] Υπέρ αναθεώρησης της Συνθήκης του Σένγκεν, ο Σαρκοζί

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας αναθεώρησης της Συνθήκης του Σένγκεν και απείλησε να "αναστείλει τη συμμετοχή" της Γαλλίας, αν μια "πολιτική κυβέρνηση της Σένγκεν" δεν δημιουργηθεί "εντός δώδεκα μηνών".

    "Η Συνθήκη του Σένγκεν δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα της κατάστασης. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή για την Σένγκεν μια μεταρρύθμιση τόσο διαρθρωτική όσο και αυτή που θέσαμε σε εφαρμογή για το ευρώ", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, που όπως είπε, "δεν πρέπει να αφήσουμε τη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής στα χέρια των τεχνοκρατών και των δικαστηρίων."

    "Σε μια οικονομική και κοινωνική κατάσταση όπως η δική μας, αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τις εισόδους στο έδαφός της, δεν θα μπορεί πλέον να υποδέχεται αξιοπρεπώς αυτούς που καταφθάνουν, δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο αίτημα της ενσωμάτωσης εκείνων που αγωνίστηκαν σκληρά για να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία, και δεν θα μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει την κοινωνική της προστασία" προειδοποίησε ο κ. Σαρκοζί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2012 - 16:30:27 UTC