Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλη Απριλίου η έκθεση προόδου της Ελλάδας
  • [02] Στις τράπεζες για την απογραφή οι συνταξιούχοι του Δημοσίου
  • [03] Αντιπαραθέσεις προκαλούν οι παρελάσεις
  • [04] Ένας τραυματίας σε επίθεση κατά επίσημης αφγανικής αντιπροσωπείας
  • [05] «Απίστευτη εμπειρία το Παγκόσμιο» δήλωσε ο Χονδροκούκης
  • [06] Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό : "Καιρός για λύσεις"
  • [07] Χαιρετίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα ο Χ. Β. Ρομπάι

  • [01] Τέλη Απριλίου η έκθεση προόδου της Ελλάδας

    Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τις απαραίτητες και συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει αμέσως στη διευκόλυνση επενδύσεων, στην παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

    Είμαστε σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να δουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συνεισφέρει στο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ο κ. Μπαρόζο.

    Τέλος, έκανε γνωστό ότι στα τέλη Απριλίου, η Κομισιόν και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, θα δώσουν στη δημοσιότητα έκθεση, στην οποία θα παρουσιάζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

    [02] Στις τράπεζες για την απογραφή οι συνταξιούχοι του Δημοσίου

    Με υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων του δημοσίου, στις τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους, θα πραγματοποιηθεί η απογραφή τους, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες, δηλαδή από τις 15/03/2012 έως τις 15/05/2012, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Η απογραφή αφορά όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου εκτός από παιδιά, κάτω των 12 χρόνων, που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση, αλλά και συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού.

    Μετά την 15/05/2012 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης όσων δεν έχουν καταγραφεί.

    Α. Οι συνταξιούχοι, μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσέλθουν στην Τράπεζα, από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας:

    1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό τους

    2. Εγγραφο που θα τους έχει ήδη αποσταλεί στο άνω δεξιό μέρος του οποίου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.

    [03] Αντιπαραθέσεις προκαλούν οι παρελάσεις

    Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Δ. Στρατούλη για τις παρελάσεις, σημειώθηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    "Καλείτε τους πολίτες να κάνουν διαδηλώσεις στις παρελάσεις;" ρώτησε ο κ. Μιχελάκης τον συνομιλητή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

    "Σε καλέσματα κοινωνικά και συλλογικά, καλούμε τον κόσμο μας να συμμετάσχει" απάντησε ο κ. Στρατούλης και παρατήρησε ότι "ο κόσμος θα κατέβει να διαδηλώσει έτσι κι αλλιώς. Εμείς, όπου διαδηλώνει κόσμος είμαστε εκεί". Ωστόσο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "οι μούτζες και οι προπηλακισμοί δεν είναι σωστοί".

    "Καλά κάνει και διαδηλώνει ο κόσμος, γιατί αυτή τη στιγμή υφίσταται μια μεγάλη αδικία" απάντησε ο κ. Μιχελάκης και επέμεινε στο ερώτημά του αν ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά αυτούς που αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις. "Γιατί δε λέτε ευθέως εμείς διαφωνούμε με τις παρελάσεις, δεν τις θέλουμε, δεν τις πιστεύουμε;" συνέχισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. και εγκάλεσε το στέλεχος του Συνασπισμού ότι "άνθρωποι από τον χώρο σας έφτασαν στο σημείο να λένε ότι η καταστροφή της Σμύρνης ήταν ατύχημα...".

    "Τον κόσμο δεν τον κατεβάζουμε εμείς. Εσείς με το ΠΑΣΟΚ τον κατεβάζετε με τις πολιτικές που ακολουθείτε" ανταπάντησε ο κ. Στρατούλης.

    "Είστε κήρυκες της καταστροφής και της δραχμής και δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε ιδεολογική ασυλία", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

    Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι "έχει συμφωνήσει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ για να ληφθούν μέτρα 11 δισ. ευρώ τον Ιούνιο".

    "Η αυτοδυναμία είναι ο στόχος της ΝΔ" τόνισε ο κ. Μιχελάκης και διερωτήθηκε: "οι κυβερνήσεις που δεν είναι αυτοδύναμες πως θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση; Φανταστείτε να πρέπει να αλλάξεις ένα υπουργό που δεν τραβάει και να χρειάζονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα...".

    "Δεν είπε ποτέ κανείς ότι σωθήκαμε. Το ότι πέρασε το PSI δε σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα" σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

    [04] Ένας τραυματίας σε επίθεση κατά επίσημης αφγανικής αντιπροσωπείας

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σήμερα όταν δέχτηκε επίθεση από ενόπλους η υψηλόβαθμη αφγανική αντιπροσωπεία που διόρισε ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι για να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας Αφγανών πολιτών από Αμερικανό στρατιώτη στην επαρχία Κανταχάρ.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου, ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στη συνοικία Ζανγκαμπάντ στην περιοχή όπου ο Αμερικανός λοχίας σκότωσε 16 Αφγανούς άμαχους την Κυριακή.

    Ο ίδιος είπε ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα πυρά των ενόπλων που τους επιτίθεντο από διαφορετικές πλευρές.

    Στο μεταξύ, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Βρετανών θεωρούν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν κερδίζεται και το 55% επιθυμεί την άμεση απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση.

    Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 73% των Βρετανών πιστεύει ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί, ποσοστό αυξημένο από το αντίστοιχο 60% που ήταν πριν από ένα χρόνο.

    [05] «Απίστευτη εμπειρία το Παγκόσμιο» δήλωσε ο Χονδροκούκης

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν συγγενείς και φίλοι στην ελληνική αποστολή στίβου που επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη.

    «Αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Ήταν απίστευτη εμπειρία. Η κερκίδα ήταν φοβερή, μου έδωσε απίστευτη δύναμη. Κοίταξα να μπω στον αγώνα χωρίς άγχος. Παρόλα αυτά στο 2.33μ εκτονώθηκα. Με την κραυγή μου βγήκε όλη η χαρά. Είχα καταλάβει ότι θα μπορούσα να μπω στα μετάλλια. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που κάνουν περήφανους τους Έλληνες και προσπαθούν καθημερινά γι΄ αυτό», είπε ο Χονδροκούκης, σημειώνοντας ότι στόχος του τώρα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.

    [06] Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό : "Καιρός για λύσεις"

    «Καιρός για λύσεις» είναι ο τίτλος του 4ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαντη Δευτέραστη Μασσαλία της Γαλλίας.

    Για λύσεις ενός προβλήματος επιτακτικού, καθώς οι σημερινές πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο τη διατροφική επάρκεια του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού του πλανήτη.

    Τις διαστάσεις του προβλήματος δίνει η έκθεση World Water Development Report του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα χρειαστούν, μέχρι το 2050, 19% περισσότερο νερό, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες για τροφή, κυρίως σε περιοχές του πλανήτη που ήδη αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας.

    Τουλάχιστον 12 χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία υποφέρουν από «απόλυτη λειψυδρία» και ήδη τα δύο τρίτα της προσφοράς γλυκού ύδατος στη Μέση Ανατολή προέρχεται από χώρες εκτός της περιοχής. Οι αγροτικές δραστηριότητες στις χώρες της περιοχής «ευθύνονται» για άνω του 90% της χρήσης νερού- παγκοσμίως, απορροφούν περίπου το 70% του νερού, που χρησιμοποιείται. Οι χώρες αυτές εισάγουν ήδη τις μισές ποσότητες σιτηρών, που καταναλώνουν οι κάτοικοί τους και η αλλαγή του κλίματος μπορεί να μειώσει κατά ένα τέταρτο την αγροτική παραγωγικότητα εκεί, μέχρι το 2080.

    «Σιωπηρή επανάσταση» χαρακτηρίζει η έκθεση ένα φαινόμενο, το οποίο έχει συντελεσθεί κάτω από το έδαφος, καθώς η ποσότητα των υδάτων που αντλείται από τις υπόγειες υδατικές δεξαμενές έχει τριπλασιαστεί στο διάστημα των τελευταίων 50 χρόνων, αφαιρώντας ένα σημαντικό εργαλείο προστασίας κατά της ξηρασίας.

    Επιπλέον, τη στιγμή που αυξάνει η ζήτηση, η προσφορά νερού σε πολλές περιοχές του πλανήτη πιθανόν θα περιοριστεί, καθώς αλλάζει η κατανομή των βροχοπτώσεων, οι περίοδοι ξηρασίας γίνονται πιο μεγάλες, οι παγετώνες λειώνουν και η ροή των ποταμών μεταβάλλεται.

    [07] Χαιρετίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα ο Χ. Β. Ρομπάι

    Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (1-2 Μαρτίου 2012), στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι χαιρετίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα.

    Ανακοίνωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρόκειται να προσφέρουν 130 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει το 70% των υποχρεώσεών της προς τις Τράπεζες και υποστήριξε ότι η Κομισιόν θα πρέπει να βοηθήσει τεχνικά την Ελλάδα, για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 10:30:28 UTC