Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε "B-"
  • [02] Αλλαγές στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων
  • [03] Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «Β-» από τη Fitch

  • [01] Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε "B-"

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σήμερα την Ελλάδα, τοποθετώντας την στη βαθμίδα "B-", από τη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (RD) όπου την είχε βάλει μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας.

    Ecofin: Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη εκταμίευση

    «Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα», έχει τίτλο η ανακοίνωση του Ecofin που συνεδρίαζε σήμερα στις Βρυξέλλες

    «Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από ενισχυμένη εποπτεία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», υπογραμμίζει ακόμα στην ανακοίνωσή του το Ecofin και ζητά από την Ελλάδα να παρουσιάζει τριμηνιαία έκθεση για τα μέτρα που λαμβάνει.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Ecofin υιοθέτησε σήμερα απόφαση, η οποία αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να λάβει η Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

    «Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της χρηματοοικονομικής βοήθειας, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Σημειώνεται, δε, ότι η πρώτη δόση της βοήθειας προς τη χώρα, πρέπει να εκταμιευθεί πριν από τη λήξη των δανειακών υποχρεώσεών της, στις 20 Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται, στη συνέχεια, ότι στόχος του νέου προγράμματος είναι η μείωση του δημοσιονομικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ ως το 2020 και πως η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα φτάσει τα 130 δισ. ευρώ, σταδιακά, ως το τέλος του 2014 και εφόσον εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις.

    Ευ. Βενιζέλος: 172,7 δισ. η βοήθεια από ΕΕ και ΔΝΤ μέχρι το 2015

    Το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος, το οποίο διαμορφώθηκε χθες στο επίπεδο του Eurogroup, αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup χθες και του Ecofin σήμερα, δήλωσε: «Πέραν των 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος, στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 34,5 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδος από το αρχικό πρόγραμμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δις ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ, τα οποία τελούν υπό την έγκριση του Δ.Σ του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε η κα Λαγκάρντ στο Eurogroup και τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015, πέραν δηλαδή της περιόδου του προγράμματος.

    Άρα, θα βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας για την περίοδο από τώρα ως το τέλος του 2015, 130 δισ. ευρώ συν 34,5 δισ. ευρώ συν 8,2 δισ. ευρώ. Κατόπιν αυτού και προκειμένου να επισπευστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί την Πέμπτη και η τελευταία δανειακή σύμβαση που συνιστά τμήμα της δέσμης των συμβάσεων του νέου προγράμματος».

    Ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί τα σχετικά με την έγκρισή της αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλη Απριλίου η έκθεση προόδου της Ελλάδας

    [02] Αλλαγές στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

    Αλλαγές στο εφάπαξ προανήγγειλε κατά τη σημερινή, άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν μετά δυο μήνες με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση, με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Η ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική.

    Σε ότι αφορά ασφαλιστικούς οργανισμούς που χορηγούν εφάπαξ αλλά παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εξετάζεται η καθιέρωση μεγαλύτερης εισφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν με τη συνταξιοδότησή τους το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά δυο χρόνια.

    [03] Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «Β-» από τη Fitch

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σήμερα την Ελλάδα, τοποθετώντας την στη βαθμίδα "B-", από τη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (RD) όπου την είχε βάλει μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας.

    Κατά την υποβάθμιση στη βαθμίδα RD ο οίκος είχε διευκρινίσει ότι θα επαναξιολογούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας όταν ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή ομολόγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 18:30:31 UTC