Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάγερν και Μαρσέιγ στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [02] Στον εισαγγελέα τρεις για ανακριβή "πόθεν έσχες"
  • [03] Στον ανακριτή αύριο οι πέντε κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας
  • [04] Μέρκελ: «Όλοι ταυτιζόμαστε με τη σταθερότητα του ευρώ»

  • [01] Μπάγερν και Μαρσέιγ στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

    Μπάγερν και Μαρσέιγ προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του champions league, αποκλείοντας Βασιλεία και Ίντερ αντίστοιχα.

    Απίστευτη εξέλιξη στο Σαν Σίρο, όπου η Μαρσέιγ ισοφάρισε 1-1 την Ιντερ στο 93΄ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Βραζιλιάνος Μπραντάο πέτυχε το "χρυσό" γκολ της γαλλικής ομάδας, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Στη συνέχεια η Ιντερ πήρε τη νίκη 2-1 στο 96΄ με πέναλτι του Πατσίνι, που στοίχισε και την αποβολή του Μανταντά (δεν παίζει στο πρώτο ματς των προημιτελικών), όμως ήταν πλέον αργά για τους "νερατζούρι". Η Μαρσέιγ πήρε την πρόκριση χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα, σκορ που επίσης είχε διαμορφωθεί στις καθυστερήσεις! Οταν η Μπάγερν πιάσει ρυθμό στο γήπεδό της, καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να τη σταματήσει. Αυτό αποδείχθηκε σήμερα, καθώς οι Βαυαροί συνέτριψαν 7-0 τη Βασιλεία στο "Αλιάντς Αρένα" και προκρίθηκαν στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσοι πίστευαν ότι το 1-0 του πρώτου αγώνα έδινε σοβαρό προβάδισμα στους Ελβετούς, διαψεύσθηκαν πανηγυρικά ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που ο σημερινός θρίαμβος έρχεται λίγες ημέρες μετά το 7-1 επί της Χόφενχαϊμ στο ίδιο γήπεδο.

    [02] Στον εισαγγελέα τρεις για ανακριβή "πόθεν έσχες"

    Ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τρεις από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθησαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

    Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθησαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011. Από αυτές, μόνο τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν ανακριβείς.

    «Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες», διαβεβαίωσε ο κ. Αργύρης.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ανέφερε επίσης ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την ανάρτηση όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες στο διαδίκτυο.

    [03] Στον ανακριτή αύριο οι πέντε κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας

    Ενώπιον του 4ου Ειδικού ανακριτή θα οδηγηθούν αύριο, για να δώσουν εξηγήσεις, οι πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επί σειρά ετών είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε τεράστια ζημιά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο εν λόγω ασφαλιστικό Ταμείο.

    Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν οι επτά κατηγορούμενοι, αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Οι κατηγορούμενες γυναίκες, οι οποίες φέρονται να είχαν συστήσει ομάδα εκμεταλλευόμενες τις κατάλληλες θέσεις που κατείχαν στο ΙΚΑ, όπως στο μητρώο, το τμήμα παροχών και το οικονομικό τμήμα, ενέκριναν ποσά σε ασφαλισμένους για εικονικές παροχές, λαμβάνοντας οι ίδιες μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά.

    Σύζυγοι, ανιψιές, κουμπάρες, αδέλφια, νύφες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, είχαν λάβει ποσά που δεν δικαιούνταν, εξασφαλίζοντας εν γνώσει ή εν αγνοία τους επιπλέον εισοδήματα για τις επίορκες υπαλλήλους.

    [04] Μέρκελ: «Όλοι ταυτιζόμαστε με τη σταθερότητα του ευρώ»

    «Μετά την περίπτωση της Ελλάδας, όλοι μας ταυτιζόμαστε με τη σταθερότητα του ευρώ» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, σήμερα το βράδυ στην ιταλική πρωτεύουσα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «όλοι μας πρέπει να διαβάσουμε το μάθημά μας, για να αυξηθεί η οικονομική σταθερότητα και να μειωθούν σημαντικά οι διαφορές».

    Από τη μεριά του, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, απαντώντας σε ερώτηση περί «ευρωπαϊκού Νότου», ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «ξαναστέλνω στον παραλήπτη τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Εκτίμησα ιδιαίτερα το ότι, στην αρχή της ελληνικής κρίσης, η καγκελάριος δήλωσε ότι η κύρια αιτία του προβλήματος ήταν το ότι, το 2003, εξαιτίας της Γαλλίας, της Γερμανίας και με ευθύνες της Ιταλίας, το Σύμφωνο Σταθερότητας έχασε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, οι όποιες ευθύνες δεν ταυτίζονται με το γεωγραφικό πλάτος και μήκος της κάθε χώρας. Ο καθ' ένας πρέπει να διαβάσει το μάθημά του στο σπίτι, αλλά χρειάζεται και αλληλεγγύη».

    Σχετικά με την κατάσταση της Ιταλίας, ο Μάριο Μόντι τόνισε: «Πρόκειται για μια συνεχή πρόκληση και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν έχει ακόμη παρέλθει. Σταμάτησε όμως η τάση αργής αλλάς σταθερής μετακίνησης της ιταλικής χερσονήσου προς νοτιοδυτική κατεύθυνση, προς την ελληνική χερσόνησο, που μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πριν από λίγους μήνες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 22:30:28 UTC