Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαρόζο: Η ΕΕ θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλέξει ο ελληνικός λαός
  • [02] Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή
  • [03] Μουσείο για τον Τιτανικό στο Μπέλφαστ

  • [01] Μπαρόζο: Η ΕΕ θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλέξει ο ελληνικός λαός

    Την αναγκαιότητα της εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλέξει ο ελληνικός λαός, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηελόραση του ΑΜΠΕ.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογραμμίζει ότι για την ώρα δεν είναι απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων. «Θα συγκεντρωθούμε σε αυτά τα μέτρα, εγώ δεν πιστεύω ότι κάθε φορά που αποφασίζουμε ένα πρόγραμμα είναι σωστό να μιλάμε για ένα άλλο πρόγραμμα. Πρέπει να εστιάσουμε εδώ, σε ένα πρόγραμμα, που επαναλαμβάνω, είναι αρκετά φιλόδοξο και αρκετά δύσκολο. Τώρα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η Ελλάδα στην εφαρμογή και στην εκτέλεση κι εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρουμε τεχνική βοήθεια γι' αυτή την υλοποίηση» λέει.

    Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ο Ευρωπαίος αξιωματούχος λέει χαρακτηστικά: «Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για την εσωτερική πολιτική. Σεβόμαστε πάντα την ψήφο των πολιτών. Είναι οι Ελληνες πολίτες που πρέπει να εκλέξουν την κυβέρνησή τους. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, που θα εκλεγεί. Αλλά δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κι αν εκλεγεί θα έχει την ανευθυνότητα να θέσει σε αμφισβήτηση ένα πρόγραμμα το οποίο τόσο προσεκτικά διαπραγματευτήκαμε και τώρα είναι η μόνη ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας» καταλήγει ο κ. Μπαρόζο.

    Δείτεσε video την αποκλειστική συνέντευξη του Ζ. Μπαρόζο στη web tv του ΑΜΠΕ

    [02] Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

    Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τον περασμένο Ιούνιο.

    Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

    Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνται έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

    Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπυργό. Υποστηριζόταν μάλιστα στο έγγραφο ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.

    [03] Μουσείο για τον Τιτανικό στο Μπέλφαστ

    Ένα τεράστιο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του Τιτανικού, από το ξεκίνημα έως το ναυάγιό του, θα ανοίξει στις 31 Μαρτίου στο Μπέλφαστ, την πόλη όπου ναυπηγήθηκε πριν από εκατό χρόνια το διάσημο υπερωκεάνιο.

    Το κτίριο, σε έξι επίπεδα, εκτείνεται στην περιοχή των παλιών ναυπηγείων του Μπέλφαστ, ως ένα αστέρι που σχηματίζεται από τέσσερεις πλώρες πλοίων. Οι πλώρες είναι στην κλίμακα εκείνης του πλοίου που ναυάγησε στις 15 Απριλίου, του 1912 κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του, από το Σαουθάμπτον (νότια Αγγλία), στη Νέα Υόρκη.

    Στο εσωτερικό, οι εργάτες έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε εννέα διαδραστικές γκαλερί.

    "Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα επικεντρωμένα στον Τιτανικό στον κόσμο, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με το υπερωκεάνιο. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και η μόνη που θα έχει μια αυθεντική ιστορία να πει", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο διευθυντής του Μουσείου Τιμ Χάσμπαντς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 March 2012 - 20:30:27 UTC