Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας χρόνος αιματοχυσίας στη Συρία
  • [02] Στο 20,7% η ανεργία στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2011
  • [03] Μηνυτήρια αναφορά κατά Π. Αγγελόπουλου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
  • [04] Προβάδισμα ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [05] ΓΣΕΕ: Αόριστη ισχύ έχουν οι συλλογικές συμβάσεις που είχαν συναφθεί πριν από τις 14/02
  • [06] Το κλίμα ασφάλειας στις επενδύσεις συζήτησαν Ράιχενμπαχ- Πικραμμένος

  • [01] Ένας χρόνος αιματοχυσίας στη Συρία

    Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατόπιν εκκλήσεως του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που καταπνίγεται στο αίμα.

    Η επίσημη συριακή τηλεόραση έδειξε εικόνες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κρατούσαν φωτογραφίες του προέδρου Άσαντ στην πλατεία των Ομεϊάδων στη Δαμασκό και στις κεντρικές πλατείες στο Χαλέπι (βόρεια), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λαττάκεια (βορειοδυτικά), τη Σουέιντα (νότια) και την Χάσακα (βορειοανατολικά).

    Πρόκειται για πόλεις όπου η αμφισβήτηση δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση, σε σύγκριση με άλλες συριακές περιφέρειες όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις εντείνουν την επίθεσή τους.

    Την ίδια ώρα, περίπου 1.000 Σύροι πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα και εισήλθαν στην Τουρκία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία σε περίπου 14.000.

    Παράλληλα, 200 οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν τον ΟΗΕ και τη Ρωσία να κινητοποιηθούν για να θέσουν ένα τέλος στην αιματοχυσία, κάνοντας λόγο για 8.000 νεκρούς μέσα σε ένα έτος.

    [02] Στο 20,7% η ανεργία στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2011

    Στο 20,7% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, με αποτέλεσμα στο σύνολο του 2011 η ανεργία να ανέρχεται σε 17,6%, σε μέσα επίπεδα.

    Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανήλθε το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι σε 1.025.877 άτομα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 313.812 άτομα (+44,1%) σε έναν μόνο χρόνο και κατά 16,8% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο 2011.

    Δυσοίωνο είναι και το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω, ανεξάρτητα εάν είναι "νέοι" ή "παλαιοί" άνεργοι) αποτελούν πλέον το 54,6% του συνόλου των ανέργων, ενώ το ποσοστό των "νέων ανέργων" (όσοι εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση) ανέρχεται στο 24% του συνόλου.

    Σημειώνεται ότι το ποσοστό της ανεργίας ήταν 14,2% το δ΄ τρίμηνο 2010 και αυξάνεται συνεχώς (15,9% το α΄ τρίμηνο 2011, 16,3% το β΄ τρίμηνο 2011 και 17,7% το γ΄ τρίμηνο 2011).

    Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (24,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (17,8%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (39,5%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 44,9%.

    Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (30,9%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (28%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (23,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (11,9%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (14,8%).

    [03] Μηνυτήρια αναφορά κατά Π. Αγγελόπουλου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

    Σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και το Μονομελές Δικαιοδοτικό οργανο του ΕΣΑΚΕ, κατά του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, προχώρησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    Η μήνυση, την οποία κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της "πράσινης" ΚΑΕ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αφορά στην μπλούζα που φόρεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στις 18 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με την αριθμητική ένδειξη «18-2». Ο Παναθηναϊκός κατηγορεί τον πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» για δυσφήμηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και ενθάρρυνση φαινομένων συμπεριφοράς βίας στον αθλητισμό.

    Ο κ. Δημητρακόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Από σήμερα σταματάει η ανοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα καμώματα του κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Οποιαδήποτε συμπεριφορά που παραβιάζει τους κανόνες της έννομης τάξης, άμεσα θα καταγγέλεται στα αρμόδια θεσμικά όργανα».

    [04] Προβάδισμα ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της PULSE για την εφημερίδα "Ποντίκι".

    Τα δύο μεγάλα κόμματα, με αναγωγή στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνουν ποσόστο κάτω από 40%.

    Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 23% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 13,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, ΚΚΕ 12,5%, Δημοκρατική Αριστερά 10,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, Χρυσή Αυγή 4,5% και ΛΑΟΣ 4%.

    [05] ΓΣΕΕ: Αόριστη ισχύ έχουν οι συλλογικές συμβάσεις που είχαν συναφθεί πριν από τις 14/02

    Οι συλλογικές (κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές) συμβάσεις που ίσχυαν πριν από τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο εφαρμοστικός νόμος του δεύτερου Μνημονίου, εξακολουθούν να έχουν αόριστη διάρκεια εκτός και αν καταγγελθούν, υποστηρίζει με εγκύκλιό της προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

    Στην εγκύκλιο γίνεται λόγος για "σύγχυση που έχει προκληθεί από την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας" και επισημαίνεται:

    "Στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που βρίσκονται σε ισχύ είτε 24 μήνες και περισσότερο (που "λήγουν" σύμφωνα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στις 14-2-2013), είτε για διάστημα μικρότερο των 24 μηνών μέχρι την 14-2-2012 (που "λήγουν" σύμφωνα με την ίδια πράξη το αργότερο σε 3 έτη από την έναρξή τους), δηλαδή για ΣΣΕ που είχαν τεθεί σε ισχύ πριν τις 14-2-2012 παραγνωρίζεται (το γεγονός) ότι:

    Για τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί πριν τις 14-2-2012 ισχύει το άρθρο 9 του ν. 1876/1990, σύμφωνα με το οποίο όλες οι ΣΣΕ με ισχύ πάνω από ένα (1) έτος, ακόμα κι αν έχουν ημερομηνία λήξης, θεωρούνται αόριστης διάρκειας.

    [06] Το κλίμα ασφάλειας στις επενδύσεις συζήτησαν Ράιχενμπαχ- Πικραμμένος

    Η επιδίωξη κλίματος ασφάλειας στον τομέα των επενδύσεων, με αντικειμενικό σκοπό την ανάπτυξη στην χώρα μας και η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Δικαιοσύνης και την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, ήταν τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη συνάντηση του επικεφαλής της ομάδας δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο.

    Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση της ομάδας δράσης με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και έξι μελών του δικαστηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 March 2012 - 12:30:28 UTC