Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεσα διαθέσιμα 25 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
  • [02] Νεκροί 27 άμαχοι από δύο εκρήξεις στη Δαμασκό

  • [01] Άμεσα διαθέσιμα 25 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

    Στην ελληνική κυβέρνηση θα δοθούν 48 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, με ένα αρχικό ποσό 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταστεί διαθέσιμο αμέσως, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

    Ο μηχανισμός αυτός στήριξης της ευρωζώνης πρόσθεσε ότι έχει επίσης δώσει ομόλογα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να ανεβάσει το πιστωτικό προφίλ των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να αντλούν από τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους της ΕΚΤ.

    Ωστόσο η βοήθεια αυτή αναμένεται να είναι προσωρινή και δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό μέγεθος του δεύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας. "Τα ομόλογα θα επιστραφούν αφού τελειώσει η περίοδος 'επιλεκτικής χρεοκοπίας' (της Ελλάδας), το οποίο αναμένεται να συμβεί τον ερχόμενο μήνα", σημείωσε το ΕΤΧΣ.

    O επικεφαλής του ΕΤΧΣ Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι το ταμείο του έχει ακόμη διαθέσιμα 248 δισεκατομμύρια ευρώ, εκτός των δεσμεύσεών του προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

    Αυτό επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι ο συνδυασμός του ΕΤΧΣ με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το διάδοχό του μηχανισμό με τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε πόρους που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο, θα εξοπλίσει την ευρωζώνη με ένα δίχτυ ασφαλείας ύψους λίγο κάτω από 750 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η απόφαση για να ενισχυθεί το τείχος ασφαλείας της ευρωζώνης, το οποίο ζητούσαν εδώ και καιρό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και οι ΗΠΑ, "αναμένεται να ληφθεί (σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ) στην Κοπεγχάγη στο τέλος αυτού του μήνα", επιβεβαίωσε ο Ρέγκλινγκ.

    [02] Νεκροί 27 άμαχοι από δύο εκρήξεις στη Δαμασκό

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, σκοτώθηκαν και 97 τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Δαμασκό, μετέδωσε συριακό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας, Γουάελ αλ Χάλκι.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι δύο επιθέσεις είχαν στόχο τη διεύθυνση του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας και ένα κέντρο πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

    Σύμφωνα με την ίδια, η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπαγκντάντ και τη συνοικία αλ Κασάα, ενώ η δεύτερη στη συνοικία Ντούαρ αλ Τζαμαρίκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2012 - 12:30:33 UTC