Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Ελλάδα και Ιταλία τα βραβεία του κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης
  • [02] «Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο Μουάμπα. Κατέρρευσε την ώρα του αγώνα
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στη ΝΔ
  • [04] Ιταλία: Πέντε μετανάστες νεκροί σε πλοιάριο στη Λαμπεντούζα

  • [01] Σε Ελλάδα και Ιταλία τα βραβεία του κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης

    Ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει τραγούδια από την πλούσια παράδοση της Κάτω Ιταλίας και δυο Ιταλοί νεαροί φίλοι που προβληματίζονται αν θα μείνουν στη χώρα τους ή θα φύγουν για να αναζητήσουν στο εξωτερικό την τύχη τους, ήταν τα θέματα των δύο ταινιών (ελληνικής και ξένης άνω των 45?) που κέρδισαν τα βραβεία Κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

    Είναι οι ταινίες "Encardia, η πέτρα που χορεύει" σε σκηνοθεσία του Άγγελου Κοβότσου και "Ιταλία: αγάπα την ή παράτα την" σε σκηνοθεσία Γκούσταβ Χόφερ και Λούκα Ραγκάτσι.

    Τα βραβεία κοινού για ταινίες κάτω των 45' δόθηκαν στην ελληνική παραγωγή "Ο τυφλός ψαράς" (αφορά σε ένα 70χρονο ψαρά, τον Γιάννη Κουκούμιαλου που ψαρεύει όλα τα χρόνια της ζωής του όντας απόλυτα τυφλός) σε σκηνοθεσία Στρατή Βογιατζή και Θέκλας Μαλάμου.

    Τα βραβεία της FIPRESCI (Διεθνής Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου) για ελληνική παραγωγή δόθηκαν στην ταινία "Σαγιόμι" σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά (μια ταινία που αφορά στην μετανάστευση) και για ξένη παραγωγή στην ταινία «Canicula» του Χοσέ Αλβάρες από το Μεξικό. Η ταινία καταγράφει την καθημερινότητα του λαού Τότονάκ της περιοχής.

    Στην ταινία τέλος που κατάφερε να γυρίσει ο Ιρανός Τζαφάρ Παναχί μέσα από το δωμάτιο του σπιτιού (το καθεστώς της χώρας του τού έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και την ενασχόληση με τη σκηνοθεσία για την επόμενη 20ετία) με τη βοήθεια συναδέλφων του σκηνοθετών και της σύγχρονης τεχνολογίας, έδωσε το δικό της βραβείο η επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας. Η βραβευμένη ταινία διάρκειας 75 λεπτών έχει τίτλο "Αυτό δεν είναι μια ταινία" και την συνυπογράφει ο Μοτζτάμπα Μιρταχμάς.

    Στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, που ξεκίνησε από την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε απόψε, προβλήθηκαν περισσότερες από 190 ταινίες απ? όλο τον κόσμο.

    [02] «Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο Μουάμπα. Κατέρρευσε την ώρα του αγώνα

    Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του Φαμπρίς Μουάμπα, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 41', «παγώνοντας» το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του κυπέλλου Αγγλίας, μεταξύ της Τότεναμ και της Μπόλτον.

    Με το σκορ να είναι 1-1 και να υπολείπονται 4 λεπτά για τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο μέσος της Μπόλτον σταμάτησε να αναπνέει και κατέρρευσε. Το ιατρικό επιτελείο της Μπόλτον προσπαθούσε μάταια περίπου 10 λεπτά να τον επαναφέρει με ανανήψεις, ενώ στη συνέχεια ο διαιτητής του αγώνα, Χάουαρντ Ουέμπ, έδειξε στις δύο ομάδες το δρόμο των αποδυτηρίων.

    Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του BBC, ο Μουάμπα παλεύει για τη ζωή του, το δε ESPΝ ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο ποδοσφαιριστής συνέχισε να μην αναπνέει κατά τη μεταφορά του από τη φυσούνα.

    Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο.

    [03] Ντ. Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στη ΝΔ

    Κάθε παράθυρο επιστροφής της στη ΝΔ κλείνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, στην οποία δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής της γιατί «η ηγεσία της ΝΔ αλλάζει απόψεις κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή».

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάνει λόγο για σύγχυση στην ελληνική κοινωνία την οποία δεν μπορούν στην παρούσα φάση να αποτυπώσουν οι δημοσκοπήσεις και δηλώνει πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν θα είναι αριστερά ή δεξιά αλλά σοβαρότητα και πρόγραμμα δημιουργίας νέου κράτους και οικονομίας εναντίον του λαϊκισμού και πιο σχηματικά «ευρώ ή δραχμή».

    Η κ. Μπακογιάννη θεωρεί ότι «η αυτοδυναμία θα είναι εφιάλτης για τη χώρα» και εκτιμά πως κανείς δεν θεωρεί πως η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει πως η ΝΔ θα χρειαστεί να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες και συνεννοήσεις με άλλα πολιτικά κόμματα, καθώς κανένα κόμμα δεν μπορεί, όπως λέει, να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση μόνο του.

    Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Ντ. Μπακογιάννη προς τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτηρίζει φασιστική οργάνωση ενώ όσον αφορά το ΛΑΟΣ δηλώνει πως κυριαρχούν σε αυτό πολιτικά αντανακλαστικά ακροδεξιού κόμματος.

    [04] Ιταλία: Πέντε μετανάστες νεκροί σε πλοιάριο στη Λαμπεντούζα

    Τη ζωή τους μεσοπέλαγα έχασαν πέντε άνδρες, όπως διαπιστώθηκε από τη νέα αποβίβαση λαθρομεταναστών στην Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα.

    Ειδικότερα, η ιταλική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε παρέχοντας άμεση βοήθεια σε περίπου 50 επιβαίνοντες ενός πλεούμενου που κινδύνευε να βυθιστεί εβδομήντα ναυτικά μίλια νότια της νήσου. Οι άνδρες της ακτοφυλακής και της αστυνομίας βρήκαν μέσα στο πλεούμενο και πέντε πτώματα λαθρομεταναστών, οι οποίοι που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της προσπάθειας προσέγγισης των ιταλικών ακτών.

    Όλοι οι μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα εξασθένισης, λόγω πολυήμερης παραμονής στην θάλασσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρίθηκε αναγκαία η άμεση παροχή νοσοκομειακής φροντίδας.

    Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με την γενικότερη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται να ξαναρχίσουν οι καθημερινές, σχεδόν, αφίξεις λαθρομεταναστών από τη βόρειο Αφρική, στις ακτές της Λαμπεντούζα και της Παντελλερία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2012 - 20:30:26 UTC