Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Χαλέπι της Συρίας
  • [02] Συσσίτιο για απόρους στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο

  • [01] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Χαλέπι της Συρίας

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα σε κατοικημένη περιοχή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, Χαλέπι, μετέδωσε το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο al-Ikhbariya και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

    Πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκεται κοντά σε γραφείο των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

    [02] Συσσίτιο για απόρους στη Θεσσαλονίκη

    Ένα παλιό ρυμουλκούμενο στρατιωτικό όχημα, μαζί με δύο τζιπ, στάθμευσε από νωρίς το πρωί στο προαύλιο του ναού της Αγίας Βαρβάρας στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμαστεί το πρώτο συσσίτιο που προσφέρει ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) στους απόρους της περιοχής.

    Το ρυμουλκούμενο όχημα είναι στη πραγματικότητα ένα κινητό μαγειρείο, στο οποίο μέσα σε λίγες ώρες ετοιμάστηκαν περισσότερες από 200 μερίδες φασολάδας που από τις 12.00 το μεσημέρι άρχισαν να μοιράζονται στους απόρους μαζί με ελιές, τουρσί και ψωμί.

    Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΙΣΟ, Γιώργος Ηλιάδης, μέσα στα πρώτα 45 λεπτά μοιράστηκαν σχεδόν οι μισές από τις μερίδες που είχαν ετοιμαστεί. «Η εκκλησία μάς έδωσε έναν κατάλογο 150 απόρων, αλλά εμείς ετοιμάσαμε πάνω από 200 μερίδες για να μοιράσουμε και σε άλλους που έχουν ανάγκη, αλλά δεν είναι γραμμένοι στον κατάλογο αυτό», είπε ο κ Ηλιάδης.

    Στις προθέσεις του ΣΙΣΟ είναι η παροχή συσσιτίου μία φορά το μήνα, με δικά του έξοδα, ενώ αν βρεθούν χορηγοί, μπορεί να παρέχεται κάθε Κυριακή.

    Μέλη του ΣΙΣΟ είναι λάτρεις παλιών στρατιωτικών οχημάτων, τα οποία αγοράστηκαν, ανακατασκευάστηκαν και συντηρήθηκαν με έξοδα των μελών του συλλόγου.

    [03] Γ. Παπανδρέου: Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο

    «Η χώρα δεν βούλιαξε και μάλιστα αλλάζει προς το καλύτερο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια και ως φορέας αλλαγής από την άλλη», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του Κινήματος.

    Από το Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας, όπου προσήλθε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, προκειμένου να ψηφίσει, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι η «επόμενη ηγεσία» του ΠΑΣΟΚ θα έχει μπροστά «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες, παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας».

    Μιλώντας σε προσωπικό τόνο, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πάλεψε και τόνισε ότι από εδώ και μπρος «είναι η ώρα του πολίτη, να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές μας δυνάμεις, να αλλάξουμε τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να φύγουμε από τον συλλογικό κυνισμό και να πάμε στη συλλογική δύναμη».

    Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος «ως απλός πολίτης» θα είναι κοντά στην προσπάθεια για αλλαγή της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η χώρα έχει πόρους, πλούτο και τεράστιες δυνατότητες, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, «έχει τη δυνατότητα να είναι μια χαρούμενη κοινωνία και όχι με τα προβλήματα και την κατάθλιψη που ζήσαμε και ζούμε αυτήν την εποχή».

    Επιπλέον, μίλησε για πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό σύστημα, για έλλειψη δικαιοσύνης, αδιαφάνεια και «λεηλασία» που πολλά χρόνια σπατάλησαν αυτόν τον πλούτο και αυτές τις δυνατότητες.

    «Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ που ήρθε στην εξουσία πριν 2,5 χρόνια είχε τιτάνιο έργο», είπε και συμπλήρωσε ότι «παραλάβαμε όλοι μαζί ένα τεράστιο βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά, αλλά το αναλάβαμε, πρώτα για να μη βουλιάξει η χώρα και δεύτερο για να αλλάξει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 March 2012 - 12:30:25 UTC