Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά θα εκτυπωθούν τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η απόκρυψη του ελλείμματος ήταν έγκλημα»
  • [03] "Παγώνει" το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Δημοσίου
  • [04] Άνοδος 0,66% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Κανονικά θα εκτυπωθούν τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων

    Κανονικά θα εκτυπωθούν τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων και το απαραίτητο υλικό θα είναι στα χέρια των υποψηφίων ώστε να διενεργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν στις 21 Μαΐου, χωρίς προβλήματα.

    Ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, που συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους, χωρίς μαγνητόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες, σε μια συνάντηση "γνωριμίας", όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα τετράδια θα είναι έτοιμα στις 30 Απριλίου. Άλλωστε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Όμως ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων για την προσεχή σχολική χρονιά. Τόνισε ότι μέχρι 10 Ιουλίου τα βιβλία γυμνασίων και λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία, ενώ ως τις 20 Αυγούστου θα είναι στα σχολεία και όλα τα βιβλία των δημοτικών.

    Όσον αφορά στο νέο λύκειο και το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχικά ο Γ. Μπαμπινιώτης είχε μιλήσει για άμεση προώθηση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε χρόνος, σήμερα ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να προωθηθεί διότι οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν περαιτέρω διάλογο. "Δεν είμαι πολιτικός", είπε ο υπουργός, "να επιμείνω να περάσει τώρα για να το πιστωθώ".

    Όμως, με τους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα, και κυρίως το ζήτημα της αξιολόγησης. Ο Γ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε τη θέση του ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν αρνητικές αξιολόγησης θα πρέπει να βοηθηθούν για να διορθώσουν τα αρνητικά σημεία και όχι να απολυθούν ή να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αξιολογούνται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

    [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η απόκρυψη του ελλείμματος ήταν έγκλημα»

    «Θεωρώ ότι υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σε όσους συνειδητά έστελναν ψευδή στοιχεία και θεωρώ αδιανόητο να κατηγορούνται αυτοί που αποτύπωσαν το πραγματικό έλλειμμα, που εφάρμοσαν τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Η απόκρυψη είναι πολιτικό έγκλημα, όχι η αποτύπωση», ανέφερε οΓιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τις συνθήκες διαμόρφωσης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009.

    Σε υπόμνημα που κατέθεσε στην Επιτροπή, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει πως «στην καταστροφή οδήγησε τη χώρα το πρόβλημα και όχι η αποτύπωσή του από τους εμπειρογνώμονες ή οι λύσεις που επιχειρήθηκαν να δοθούν».

    Κατά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο προκάτοχός του Γιάννης Παπαθανασίου, είχε σκοπίμως αποκρύψει από τον ελληνικό λαό και την Eurostat το ύψος του ταμειακού ελλείμματος, μη δημοσιοποιώντας το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου του 2009, τα δελτία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που το αποτύπωναν. Παρ' ότι δε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επισημάνει τον Ιούλιο πως τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν ήταν διαρθρωτικού χαρακτήρα και πως το έλλειμμα της Ελλάδας θα ξεπερνούσε το 10%, το σχετικό κείμενο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση.

    Δύο μέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πρόβλεψη με την επίσημη ενημέρωση (EDP Notification) για έλλειμμα 6% του ΑΕΠ το 2009. «Αυτή είναι η τελευταία εγκληματική πράξη σε βάρος της χώρας», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Διαψεύδοντας εμμέσως τους ισχυρισμούς του τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη («αν και υπουργός μιας ώρας, μου ανακοίνωσε πως σκόπευε να αλλάξει την πρόβλεψη για το έλλειμμα», «αυτό ήταν ωμή παρέμβαση», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κοντοπυράκης), ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει στο υπόμνημά του πως «η πρώτη δουλειά που κάναμε στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν να συντάξουμε τον Προϋπολογισμό του 2010 και όχι να βγάλουμε σκάρτη την προηγούμενη κυβέρνηση». Αυτό σήμαινε, ωστόσο, πως ο νέος Προϋπολογισμός, θα έπρεπε να συνταχθεί με βάση τα αδημοσίευτα δελτία εκτέλεσης του προηγούμενου Προϋπολογισμού, όπου «φαινόταν ήδη πως το έλλειμμα έως τον Αύγουστο, ήταν περίπου 21 δισ. ευρώ- δηλαδή κοντά στο 10% του ΑΕΠ και με βάση στοιχεία τελείως διαφορετικά από την κοινοποίηση της προηγούμενης κυβέρνησης, που αμφισβητούσε, ούτως ή άλλως η Eurostat».

    [03] "Παγώνει" το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Δημοσίου

    «Παγώνει», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση Υπουργείων και ΝΠΔΔ, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κύριος λόγος του «παγώματος» αφορά στις αντιρρήσεις της ΝΔ, η οποία θεωρεί ότι σ΄ένα τόσο μεγάλο σε έκταση νομοσχέδιο με καθοριστικές για τη Δημόσια Διοίκηση διατάξεις δεν είχε ζητηθεί η γνώμη της, ούτε υπήρξε επαρκής χρόνος για να εκφράσει τις απόψεις της επί των διατάξεων του νομοσχεδίου.

    [04] Άνοδος 0,66% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Σε ανοδική τροχιά, για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των μετοχών να κλείνουν σήμερα με ήπια άνοδο.

    Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες αντισταθμίσθηκαν από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΠΑΠ του ΟΤΕ και της Ελλάκτωρ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 781,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,66%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 790,29 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,74%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,342 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2012 - 16:30:27 UTC