Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η απελευθέρωση των ταξί στο σημερινό Υπουργικό
  • [02] Εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση
  • [03] Για τον διακανονισμό οφειλών στους ασφαλιστικούς φορείς
  • [04] Στην παρουσίαση του έργου «Ξανα-σκέψου την Αθήνα» ο Λ. Παπαδήμος
  • [05] Απ' τους δρόμους της ποίησης στους δρόμους της Αθήνας
  • [06] «Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο»
  • [07] Σε παρακολούθηση του Θερμαϊκού

  • [01] Η απελευθέρωση των ταξί στο σημερινό Υπουργικό

    Σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα, πρόκειται να τεθεί προς έγκριση άλλο ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, τη ρύθμιση θεμάτων για το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα, ζητήματα τηλεπικοινωνιών καθώς και επί μέρους διατάξεις που θα ρυθμίζουν νομοθετικά ζητήματα διαφόρων υπουργείων.

    Εξάλλου, οι νομοθετικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση στην παρούσα Βουλή και αφορούν στην έναρξη της εφαρμογής του νέου Μνημονίου, βρέθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτές οι νομοθετικές εκκρεμότητες θα καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών. Πάντως, διευκρίνισαν ότι «δεν παρεκκλίνουμε από τις δυο ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές. Την 29 Απριλίου ή την 6η Μάιου, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι».

    Επίσης έγινε γνωστό ότι μέχρι το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και να ορκισθεί στη συνέχεια ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και δεν αποκλείεται να διευρύνει τον κύκλο των συναντήσεών του και με τους Φώτη Κουβέλη, Ντόρα Μπακογιάννη και Λούκα Κατσέλη.

    [02] Εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση

    Η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν γραμμή πλεύσης πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και επτά από τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι προσφάτως είχαν τεθεί εκτός κομματικής σκέπης μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και το PSI.

    Από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την κύρωση της δανειακής σύμβασης οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας. Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν οι Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης.

    Αντίθετα την δανειακή σύμβαση καταψήφισαν οι Ιωάννης Αμοιρίδης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Τσετίν Μάντατζη και Γιάννης Παπαμανώλης.

    Ακόμη καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας και πρόεδρος της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας αντίστοιχα. Επίσης κατά τάχθηκαν και οι: Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος οι οποίοι στηρίζουν την Κοινωνική Συμφωνία.

    [03] Για τον διακανονισμό οφειλών στους ασφαλιστικούς φορείς

    Διευκρινιστική εγκύκλιο, σχετική με τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες υπαγωγής στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού, που προβλέπεται από το νόμο 4038/2012 για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, απέστειλε προς όλους τους ασφαλιστικούς φορείς ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Ο νόμος, δίνει τη δυνατότητα για νέα ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δυνατότητα της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις οφειλές μέχρι τις 31/12/2010.

    Προϋποθέσεις της αναστολής και της υπαγωγής στον διακανονισμό είναι: α) η υποβολή αίτησης του οφειλέτη, β) η ανελλιπής καταβολή των από 1.1.2011 τρεχουσών εισφορών, γ) η καταβολή του 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, έναντι της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

    Στους οφειλέτες που θα υπαχθούν στο διακανονισμό, παρέχεται έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης μέχρι 31-12-2011 οφειλής τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο η έκπτωση αυτή παρέχεται και σε όσους οφειλέτες είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν σε ανάλογες ρυθμίσεις.

    Προκειμένου οι οφειλέτες να έχουν τη δυνατότητα της έκπτωσης θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μέχρι τις 30-3-2012 και να καταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι τις 30-4-2012.

    [04] Στην παρουσίαση του έργου «Ξανα-σκέψου την Αθήνα» ο Λ. Παπαδήμος

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό, σήμερα, στην παρουσίαση του έργου «Ξανά-σκέψου την Αθήνα / Re-think-Athens», όπου θα γίνει και η ανακοίνωση ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στις 11:00 το πρωί.

    [05] Απ' τους δρόμους της ποίησης στους δρόμους της Αθήνας

    Στίχοι ελληνικής ποίησης θα ηχήσουν στην πρωτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρίση, που διοργανώνουν οι Έλληνες ποιητές, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

    Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές τους σε αυτή την πορεία είναι έως στιγμής εκατό εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξένα πανεπιστήμια και οι πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά «επειδή η απειλή μιας Έρημης Χώρας, γίνεται όλο και πιο πραγματική ως προοπτική μέλλοντος για τον τόπο μας».

    Η πορεία, ποιητική λιτανεία την αποκαλούν επίσης οι διοργανωτές της, με στίχους, εικαστικά λάβαρα και πανό, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Ιανό της Σταδίου και θα κάνει στάσεις στην Εθνική Βιβλιοθηκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, στη συμβολή Ομήρου και Σίνα, για να καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί, οι ειρηνικοί διαδηλωτές θα κάνουν τα «αόρατα αποκαλυπτηρια του μνημείου του άγνωστου ποιητή» είπαν σήμερα οι διοργανωτές από τον «Κύκλο των Ποιητών», τα περιοδικά Poetix και Ποιητικά, τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος και τον Ιανό.«Όμηρος, Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης, Κατσαρός, Χριστιανόπουλος, Δημουλά, Πατρίκιος και τόσοι ακόμα ποιητές από την αρχαιότητα έως σήμερα μάς έχουν προικίσει πλουσιοπάροχα. Ας πορευτούμε διαμαρτυρόμενοι, υψώνοντας την παράδοση μας» όπως είπαν οι διοργανωτές.

    Στη διάρκεια της πορείας, θα γίνουν χορευτικά δρώμενα από χορευτές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, και θα ακουστεί μουσική από μπάντες του δρόμου.

    [06] «Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο»

    Το αφιέρωμα «Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο», διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 29 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του Τσάρλς Ντίκενς.

    Μια επιλογή από κινηματογραφικές μεταφορές του Ντίκενς ξεκινώντας από το 1913 και έως το 2005, από σπάνιες ταινίες του βωβού κινηματογράφου μέχρι τις σύγχρονες σκηνοθετικές προσεγγίσεις των Ρομάν Πολάνσκι και Αλφόνσο Κουαρόν, το κινηματογραφικό αφιέρωμα του Βρετανικού Συμβουλίου της Ελλάδας επιχειρεί να ξεδιπλώσει το εύρος και το βάθος του έργου του Ντίκενς, που αποτελούσε διαχρονικά έμπνευση για τον κινηματογράφο.

    [07] Σε παρακολούθηση του Θερμαϊκού

    Με διπλή αποστολή επανήλθε στις καθημερινές του περιπολίες το ειδικό απορριμματοφόρο σκάφος «Ποσειδών» του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς παράλληλα με την δράση του για την περισυλλογή επιπλεόντων απορριμμάτων από το θαλάσσιο μέτωπο της παραλίας, συμμετέχει και στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μόνιμη και συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων του Θερμαϊκού.

    Συγκεκριμένα το ειδικό σκάφος «Ποσειδών», αναβαθμίστηκε σε τεχνικό επίπεδο και στο εξής θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων και δεικτών ευτροφισμού με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης του θαλάσσιου μετώπου της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

    Βασικός σκοπός της προσπάθειας είναι η διαχρονική παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων του Όρμου της Θεσσαλονίκης, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση φυσικό-χημικών δεδομένων, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης της περιαστικής θαλάσσιας περιοχής της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 March 2012 - 6:30:27 UTC