Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τελετές μαγείας"
  • [02] Φ. Σαχινίδης: Το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε το 2001
  • [03] Μέρκελ προς Παναγόπουλο: Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις
  • [04] Πτώση 0,33% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] "Τελετές μαγείας"

    «Τελετές μαγείας» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης της ζωγράφου Ράνιας Καπελιάρη, που παρουσιάζεται στην "Γκαλερί της Ερσης", στο Κολωνάκι.

    Στην έκθεση, η ζωγράφος παρουσιάζει, μέσα από μια σειρά έργων, τον ονειρικό κόσμο των μικρών πραγμάτων γύρω μας, τα μικρά πίσω δωμάτια του εαυτού μας, δωμάτια παράξενων αντικειμένωνΒ· φωτισμένα με τα φωτάκια του δικού μας σύμπαντος.

    Δωμάτια στα οποία φυλάσσεται η παιδικότητα, ο ρομαντισμός, η ευαισθησία και ξεδιπλώνεται σαν βουβή ταινία με τα χρώματα των ονείρων κάθε φορά που οι άνθρωποι τα χρειάζονται. Αρκεί τα υπέροχα πλάσματα αυτού του κήπου, να ξυπνάνε με μια μαγική τελετή.

    Η έκθεση αποτελείται από σειρά έργων μεικτής τεχνικής με χαρακτικά, λάδια, σκίτσα, κολλάζ, τρισδιάστατες επιφάνειες μικρών και μεγαλυτέρων διαστάσεων.

    Η έκθεση, στην«Γκαλερί της Ερσης» Κλεομένους 4-Κολωνάκι ξεκινάσήμερα και θα διαρκέσει ως και την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012.

    [02] Φ. Σαχινίδης: Το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε το 2001

    «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ξεκίνησε το 2009, αλλά το 2001, την επομένη της ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη», ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, εξερχόμενος από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου κατέθεσε για το έλλειμμα του 2009.

    Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, «στα παραπάνω συνηγορούν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, το οποίο κινείτο σταθερά πάνω από το 3%».

    Η χώρα διενήργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες- και η άρση της επιτήρησης το 2007, με τη χαλάρωση που υπήρξε από την τότε κυβέρνηση, ενώ εξακολουθούσαν να υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική οικονομία, επιδείνωσε περαιτέρω την οικονομική κατάσταση. «Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση του εσωτερικού και εξωτερικού χρέους και η πρόβλεψη για έλλειμμα 6% εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ το έλλειμμα είχε ήδη φθάσει το 10%», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

    [03] Μέρκελ προς Παναγόπουλο: Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις

    Η αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βιωσιμότητα του χρέους ήταν το κεντρικό σημείο της τοποθέτησης του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στο Βερολίνο, με την Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και εκπροσώπους των γερμανικών κομμάτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, επισήμανε ότι «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», αλλά δήλωσε πρόθυμη να ενημερωθεί για τις προτάσεις των ελληνικών συνδικάτων, ακόμη και σε μια μελλοντική επίσκεψή της στην Αθήνα.

    Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον Πρόεδρο των Γερμανικών Συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων από ευρωπαϊκές χώρες, παρουσίασε τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση, αναδεικνύοντας την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που εφαρμόζεται από πολιτικές οι οποίες θα αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, την εισφοροδιαφυγή, ενώ θα εγγυώνται την σωστή διαχείριση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί οριστικό τέλος στη συνεχή συμπίεση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων. «Πρόκειται για αποτυχημένες και επικίνδυνες πολιτικές αργού θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Πτώση 0,33% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Σε ιδιαίτερο υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει τελικά με ήπια πτώση.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 765,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,33%.

    Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά έως και τις 774,31 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο έως και 0,87%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 33,191 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 March 2012 - 18:30:34 UTC